Spreekuren

Wekelijkse spreekuren

De bibliotheek is bij uitstek de plek voor informatie en advies. Er worden spreekuren georganiseerd over uiteenlopende onderwerpen. Bij de onderstaande spreekuren kun je elke week terecht met vragen.

Tijdens de zomervakantie hebben een aantal spreekuren afwijkende tijden. Dit geldt met name voor de spreekuren van het DigiTaalhuis, het scheidingscafé en het reuma spreekuur.

DigiTaalhuis Nissewaard

Wil je graag Nederlands leren? Beter leren lezen en schrijven? Of handiger worden met de computer en het internet? Kom dan naar het DigiTaalhuis in de Boekenberg. We helpen je graag!

Elke week in de Boekenberg

  • Maandag van 13.30 tot 15.30 uur
  • Dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur
  • Woensdag van 10.00 tot 12.00 uur
  • Woensdag van 13.00 tot 15.00 uur

Gratis, aanmelden via 06-82326258

Lees meer

Informatiepunt Vrijwilligers

Denk je erover na om vrijwilligerswerk te gaan doen? Of ben je al vrijwilliger en heb je een vraag over jouw vrijwilligerswerk? Kom gerust langs! We weten alles over vacatures, wet- en regelgeving, VOG-verklaringen, vrijwilligersvergoedingen, interessante trainingen en meer.

Elke dinsdag & eerste zaterdag van de maand in de Boekenberg

  • 10.30-13.00 uur

Gratis, aanmelden via 06-40779537 of informatiepuntvrijwilligers@deboekenberg.nl

Rechtswinkel Nissewaard

Inwoners van Nissewaard kunnen in de Boekenberg terecht voor onpartijdig en onafhankelijk juridisch advies. De Rechtswinkel geeft antwoord op vragen met betrekking tot alle rechtsgebieden. Indien nodig vindt doorverwijzing plaats.

Elke donderdag in de Boekenberg
18.15-20.15 uur
€ 2,- vrijwillige donatie
aanmelden via info@rechtswinkel-nissewaard.nu

 

Informatiepunt Digitale Overheid

Heb je vragen over zaken die je digitaal moet regelen met de overheid? Bijvoorbeeld het aanvragen van zorgtoeslag, een rijbewijs verlengen of een afspraak maken bij de gemeente. We helpen je hier graag mee!

Elke donderdag in de Boekenberg
14.00-16.00 uur
Gratis, aanmelden via 0181-616622
of IDO@deboekenberg.nl

Lees meer

Spreekuur Thuis in de Wijk

 

Zorgorganisaties als SWO, MEE, Kwadraad, Pameijer en JOZ maar ook woningbouwcorporaties en de gemeente hebben de krachten gebundeld om laagdrempelig en dichtbij je vroegtijdig te ondersteunen met aanbod bij hulpvragen.

Elke donderdag in de Boekenberg
10.00 tot 12.00 uur
Gratis, aanmelden via 0800-1417
of info@tidwnissewaard.nl

Lees meer


Maandelijkse spreekuren

De bibliotheek werkt samen met verschillende partners die een spreekuur verzorgen. Hierdoor kun je met allerlei vragen bij ons terecht. De onderstaande spreekuren worden maandelijks gehouden.

Gemeentelijke ombudsman

Ben je niet tevreden over de manier waarop de gemeente jouw klacht heeft behandeld, leg deze dan voor! De ombudsman onderzoekt en beoordeelt klachten over gemeentelijke diensten, gemeenteambtenaren en bestuurders. Bedrijven en maatschappelijke organisaties zijn ook welkom.

Dinsdag in oneven weken
Gratis, wel aanmelden via 010-4111600 of
info@ombudsmanrotterdam.nl

Lees meer

Scheidingscafé

Elke derde donderdag van de maand kun je aan professionele adviseurs vrijblijvend advies vragen wanneer je je oriënteert op een echtscheiding of ontbinding van samenleven, of er al in betrokken bent. Denk aan vragen over alimentatie, de woning en hypotheek of een ouderschapsplan en omgangsregeling.

Derde donderdag van de maand
18.00-20.30 uur
Gratis, bel naar 06-34886202 of mail naar rene@springintveldadvies.nl

Lees meer

Reumapatiëntenvereniging

De Reumapatiëntenvereniging Spijkenisse organiseert elke maand een koffiemiddag. Iedereen kan er terecht voor een gesprek en informatie over reuma, artrose, fibromyalgie en de activiteiten van de vereniging. De ervaringsdeskundigen denken graag met je mee en bieden een luisterend oor.

Eerste donderdag van de maand
13.30-15.30 uur
Gratis, wel aanmelden via hydro.rpvspijkenisse@gmail.com
Leer Meer Plein, 1e etage

Lees meer

Nalatenschap

Gratis advies over o.a. nalatenschappen en voorkomen erfbelasting. De adviseurs van Akto helpen je onder meer bij juridische en fiscale vragen over schenken, erfrecht, de afwikkeling van nalatenschappen en hoe je de regie houdt over jouw leven ook als je hier niet (meer) zelfstandig toe in staat bent. Maak een afspraak!

Eerste vrijdag van de maand
10.00-12.00 uur
Gratis, bel naar 010-3130823

Lees meer