Spreekuren

Wekelijkse spreekuren

De bibliotheek is bij uitstek de plek voor informatie en advies. Er worden spreekuren georganiseerd over uiteenlopende onderwerpen. Bij de onderstaande spreekuren kun je elke week terecht met vragen.

DigiTaalhuis

In de Boekenberg is een centrale plek waar mensen met een taalachterstand met al hun vragen geholpen worden en waar een overzicht beschikbaar is van alle relevante dienstverlening op dit terrein. Je kunt er ook terecht met vragen over het verbeteren van je digitale vaardigheden.

Wanneer?
Elke maandag 13.30-15.30 uur
Elke woensdag 10.00-12.00 uur
Gratis, aanmelden via 06-82326258
Leer Meer Plein, 1e etage

Geannuleerd t/m 18 november

Informatiepunt Vrijwilligers

Denk je erover na om vrijwilligerswerk te gaan doen? Of ben je al vrijwilliger en heb je een vraag over jouw vrijwilligerswerk? Kom gerust langs! We weten alles over vacatures, wet- en regelgeving, VOG-verklaringen, vrijwilligersvergoedingen, interessante trainingen en meer.

Wanneer?
Elke dinsdag 10.30-13.00 uur
Gratis, aanmelden via 06-40779537 of informatiepuntvrijwilligers@deboekenberg.nl
Leer Meer Plein, 1e etage

Geannuleerd t/m 18 november

Rechtswinkel Nissewaard

Inwoners van Nissewaard kunnen in de Boekenberg terecht voor onpartijdig en onafhankelijk juridisch advies. De Rechtswinkel geeft antwoord op vragen met betrekking tot alle rechtsgebieden. Indien nodig vindt doorverwijzing plaats.

Wanneer?
Elke donderdag 18.15-20.15 uur
Gratis, aanmelden via info@rechtswinkel-nissewaard.nu
Leer Meer Plein, 1e etage

Geannuleerd t/m 18 november. Wel per mail bereikbaar.

Infopunt Digitale Overheid

Heb je vragen over zaken die je digitaal moet regelen met de overheid? Bijvoorbeeld het aanvragen van zorgtoeslag, een rijbewijs verlengen of een afspraak maken bij de gemeente. We helpen je hier graag mee!

Wanneer?
Elke donderdag 14.00-16.00 uur
Gratis, aanmelden via 0181-616622
Leer Meer Plein, 1e etage

Geannuleerd t/m 18 november


Maandelijkse spreekuren

De bibliotheek werkt samen met verschillende partners die een spreekuur verzorgen. Hierdoor kun je met allerlei vragen bij ons terecht. De onderstaande spreekuren worden maandelijks gehouden.

Gemeentelijke ombudsman

Ben je niet tevreden over de manier waarop de gemeente jouw klacht heeft behandeld, leg deze dan voor! De ombudsman onderzoekt en beoordeelt klachten over gemeentelijke diensten, gemeenteambtenaren en bestuurders. Bedrijven en maatschappelijke organisaties zijn ook welkom.

Wanneer?
Woensdag in even weken
9.00-10.00 uur
Gratis, aanmelden via 010-4111600
of info@ombudsmanrotterdam.nl

Geannuleerd t/m 18 november

ADHD, ADD, autisme

Een kind met ADHD, ADD, autisme of aanverwante gedragskenmerken kan best een uitdaging zijn voor de rest van het gezin! Tijdens dit spreekuur kun je terecht voor praktische tips, behandelwijze en voordelen van coaching, dagbesteding en tijdelijk verblijf.

Wanneer?
1e woensdag van de maand
10.00-12.00 uur
Gratis, aanmelden via 06-22739474
of ron@adhdinpraktijk.nl
Leer Meer Plein, 1e etage

Geannuleerd t/m 18 november

Reumapatiëntenvereniging

De Reumapatiëntenvereniging Spijkenisse organiseert elke maand een koffiemiddag. Iedereen kan er terecht voor een gesprek en informatie over reuma, artrose, fibromyalgie en de activiteiten van de vereniging. De ervaringsdeskundigen denken graag met je mee en bieden een luisterend oor.

Wanneer?
1e donderdag van de maand
13.30-15.30 uur
Gratis, wel aanmelden via hydro.rpvspijkenisse@gmail.com
Leer Meer Plein, 1e etage

Voorlopig geannuleerd.

Nalatenschap

Gratis advies over o.a. nalatenschappen en voorkomen erfbelasting. De adviseurs van Akto helpen je onder meer bij juridische en fiscale vragen over schenken, erfrecht, de afwikkeling van nalatenschappen en hoe je de regie houdt over jouw leven ook als je hier niet (meer) zelfstandig toe in staat bent. Maak een afspraak!

Wanneer?
1e vrijdag van de maand
10.00-12.00 uur
Gratis, aanmelden via 010-3130823
Leer Meer Plein, 1e etage

Geannuleerd t/m 18 november

Scheidingscafé

Elke derde donderdag van de maand kun je aan professionele adviseurs vrijblijvend advies vragen wanneer je je oriënteert op een echtscheiding of ontbinding van samenleven, of er al in betrokken bent. Denk aan vragen over alimentatie, de woning en hypotheek of een ouderschapsplan en omgangsregeling.

Wanneer?
3e donderdag van de maand
18.00-20.30 uur
Gratis, aanmelden via 06-34886202 of rene@springintveldadvies.nl
Leer Meer Plein, 1e etage

Geannuleerd t/m 18 november