Spreekuren

Wekelijkse spreekuren

De bibliotheek is bij uitstek de plek voor informatie en advies. Er worden spreekuren georganiseerd over uiteenlopende onderwerpen. Bij de onderstaande spreekuren kun je elke week terecht met vragen.

DigiTaalhuis

In de Boekenberg is een centrale plek waar mensen met een taalachterstand met al hun vragen geholpen worden en waar een overzicht beschikbaar is van alle relevante dienstverlening op dit terrein. Je kunt er ook terecht met vragen over het verbeteren van je digitale vaardigheden.

Elke woensdag in de Boekenberg
10.00-12.00 uur en 13.00-15.00 uur
Gratis, aanmelden via 06-82326258

Informatiepunt Vrijwilligers

Denk je erover na om vrijwilligerswerk te gaan doen? Of ben je al vrijwilliger en heb je een vraag over jouw vrijwilligerswerk? Kom gerust langs! We weten alles over vacatures, wet- en regelgeving, VOG-verklaringen, vrijwilligersvergoedingen, interessante trainingen en meer.

Elke dinsdag in de Boekenberg
10.30-13.00 uur
Gratis, aanmelden via 06-40779537 of informatiepuntvrijwilligers@deboekenberg.nl

Digtale vragen

Heb je een computervraag of wil je graag hulp bij het gebruik van je tablet of smartphone? Het digiteam van de bibliotheek helpt je graag op weg! Ook als je graag wil leren hoe je e-books en luisterboeken via de bibliotheek leent kun je er terecht.

Telefonisch spreekuur
Elke donderdag
10.00-12.00 uur
Gratis, bel naar 0181-791081

Rechtswinkel Nissewaard

Inwoners van Nissewaard kunnen in de Boekenberg terecht voor onpartijdig en onafhankelijk juridisch advies. De Rechtswinkel geeft antwoord op vragen met betrekking tot alle rechtsgebieden. Indien nodig vindt doorverwijzing plaats.

Elke donderdag in de Boekenberg
18.15-20.15 uur
€ 2,- vrijwillige donatie
aanmelden via info@rechtswinkel-nissewaard.nu

Infopunt Digitale Overheid

Heb je vragen over zaken die je digitaal moet regelen met de overheid? Bijvoorbeeld het aanvragen van zorgtoeslag, een rijbewijs verlengen of een afspraak maken bij de gemeente. We helpen je hier graag mee!

Elke donderdag in de Boekenberg
14.00-16.00 uur
Gratis, aanmelden via 0181-616622

Maandelijkse spreekuren

De bibliotheek werkt samen met verschillende partners die een spreekuur verzorgen. Hierdoor kun je met allerlei vragen bij ons terecht. De onderstaande spreekuren worden maandelijks gehouden.

Gemeentelijke ombudsman

Ben je niet tevreden over de manier waarop de gemeente jouw klacht heeft behandeld, leg deze dan voor! De ombudsman onderzoekt en beoordeelt klachten over gemeentelijke diensten, gemeenteambtenaren en bestuurders. Bedrijven en maatschappelijke organisaties zijn ook welkom.

Woensdag in even weken
9.00-10.00 uur
Gratis, wel aanmelden via 010-4111600 of
info@ombudsmanrotterdam.nl

Scheidingscafé

Elke derde donderdag van de maand kun je aan professionele adviseurs vrijblijvend advies vragen wanneer je je oriënteert op een echtscheiding of ontbinding van samenleven, of er al in betrokken bent. Denk aan vragen over alimentatie, de woning en hypotheek of een ouderschapsplan en omgangsregeling.

Derde donderdag van de maand
18.00-20.30 uur
Gratis, bel naar 06-34886202 of mail naar rene@springintveldadvies.nl

Reumapatiëntenvereniging

De Reumapatiëntenvereniging Spijkenisse organiseert elke maand een koffiemiddag. Iedereen kan er terecht voor een gesprek en informatie over reuma, artrose, fibromyalgie en de activiteiten van de vereniging. De ervaringsdeskundigen denken graag met je mee en bieden een luisterend oor.

Eerste donderdag van de maand
13.30-15.30 uur
Gratis, wel aanmelden via hydro.rpvspijkenisse@gmail.com
Leer Meer Plein, 1e etage

Nalatenschap

Gratis advies over o.a. nalatenschappen en voorkomen erfbelasting. De adviseurs van Akto helpen je onder meer bij juridische en fiscale vragen over schenken, erfrecht, de afwikkeling van nalatenschappen en hoe je de regie houdt over jouw leven ook als je hier niet (meer) zelfstandig toe in staat bent. Maak een afspraak!

Eerste vrijdag van de maand in de Boekenberg
10.00-12.00 uur
Gratis, bel naar 010-3130823

Dokter Leesplezier

Voor kinderen die lezen niet leuk of lastig vinden of kinderen die al zoveel boeken hebben gelezen dat ze niet meer weten wat ze moeten kiezen, biedt Dokter Leesplezier hulp. Wil jij een online consult bij de boekendokter? Je krijgt dan advies over boeken die het beste bij jou passen.

Elke eerste en derde woensdag
15.00-16.00 uur
Gratis, aanmelden niet nodig

Ook telefonisch bereikbaar

Belastingspreekuur

We vinden het belangrijk dat je zelfstandig je zaken kan regelen, ook het invullen van de belastingaangifte. Daarom organiseren we een belastingspreekuur met Stichting Welzijn Ouderen Spijkenisse.

Wanneer?
Elk jaar in maart en april
Mail naar MKempers@deboekenberg.nl