Boekenweeklezing Meester Mark

28 maart 2019, van 19:30 tot 21:00 | De Boekenberg - Terras, 4e etage

Kosten: Leden € 2,50 p.p. anders € 5,- p.p.

Mutsenmoeders, fluormoeders, deco-moeders (en andere ouders die stiekem de school runnen), ze komen allemaal voorbij tijdens de lezing van Mark van der Werf. Deze schrijver is bekend van zijn Meester Mark-boeken en vorig jaar kwam zijn boek Schoolpleinmoeders uit. Meester Mark neemt je mee naar komische gebeurtenissen in het leven van de schoolpleinmoeders. Dit ter gelegenheid van de Boekenweek die als thema ‘de moeder de vrouw’ heeft.

Journalist Mark van der Werf gooide in 2011 het roer om en begon aan een opleiding tot basisschooldocent. Als meester Mark stond hij voor de klas, maar dit viel hem zwaar. Bureaucratische rompslomp, hoge werkdruk en vele huishoudelijke taken deden hem doen besluiten om zijn opleiding vervroegd te beëindigen.

Deze hele ervaring zorgde misschien niet voor een langdurige carrière als leerkracht, maar wel voor een flinke bron van inspiratie. Hij schreef het boek Meester Mark draait door over zijn ervaringen en later sprak hij leerkrachten over hoe zij hun hoofd boven water weten te houden. Daaruit kwam het boek Meester Mark vraagt door.

Er volgende nog meer boeken en in 2018 kwam Mark met het boek Schoolpleinmoeders. Hij sprak een jaar lang moeders, op het schoolplein en thuis, over hun belevenissen. Hoe is het ochtendritueel, hoe is het om je kind los te laten en vooral hoe is het om altijd moe te zijn?