Ontmoet Alex Boogers online!

21 mei 2020, van 19:30 tot 20:30 | Online

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ontmoet Alex Boogers - schrijver van onder andere 'De zonen van Bruce Lee' - 21 mei online! Hij zal worden geïnterviewd door Robbert Meijntjes.

Ontmoet Schrijvers Online
Vanwege de coronamaatregelen kunnen schrijvers momenteel niet meer fysiek een bibliotheek bezoeken om voor te lezen, geïnterviewd te worden en met hun lezers in gesprek te gaan. In deze tijd is online de ontmoeting opzoeken en het gesprek aangaan een mooi alternatief. Samen met zeven bibliotheken maakt Probiblio een serie online interviews met schrijvers, Ontmoet Schrijvers Online, dat we het lezerspubliek van de bibliotheken willen aanbieden in de vorm van een webinar. De deelnemers kunnen deelnemen via het systeem van de KB, Goto Webinars. Dit systeem heeft een chatfunctie. De interviewer kan de vragen die hierop binnenkomen selecteren en stellen aan de auteur.

Over het interview & de schrijver
Alex Boogers werd gevormd door vechtkunstenaar Bruce Lee. Samen met zijn zoon maakte hij een reis door de Verenigde Staten om op zoek te gaan naar sporen van hem. Hij heeft zijn reis vastgelegd in 'De zonen van Bruce Lee'. Robbert Meijntjes gaat met hem in gesprek over zijn fascinatie voor vechtsport en deze Oosterse filmheld. Boogers is schrijver. Hij debuteerde in 1999 onder het pseudoniem M.L. Lee. Drie jaar later publiceerde hij 'Het waanzinnige van sneeuw' onder zijn eigen naam. Boogers is populair onder jeugdige lezers en onder (jong) volwassenen. Met 'Alleen met de goden' won hij de Nederlandse Boekhandelsprijs en werd hij genomineerd voor de Libris Literatuurprijs.

Zeven donderdagen, zeven schrijvers
De deelnemende bibliotheken zijn Bibliotheek Rotterdam, Bibliotheek de Boekenberg, Bibliotheek Gouda, Bibliotheek Bollenstreek, Bibliotheek Aanzet, Bibliotheek Katwijk en Bibliotheek Capelle. Ontmoet Schrijvers Online bestaat uit een interview dat afgenomen wordt door een lokale interviewer. Na dit interview heeft het publiek de mogelijkheid tot het stellen van vragen. De komende weken praten we met we Alex Boogers (21 mei), Paulien Cornelisse (28 mei), Splinter Chabot (4 juni), Marijke Schermer (11 juni), Suzanna Jansen (18 juni), Eva Vriend (25 juni) en Esther Gerritsen (2 juli).

Aanmelden
Ontmoet Schrijvers Online vindt vanaf 21 mei tot 2 juli iedere donderdag plaats tussen 19.30 en 20.30 uur. Deelname is gratis, maar meld je wel vooraf aan.