Ontmoet Khalid Boudou!

11 maart 2020, van 19:30 tot 21:00 | De Boekenberg - Terras, 4e etage

Kosten: Gratis op vertoon van cultuurkaart, studentenpas of bibliotheekpas anders € 2,50

Heb je ook zo genoten van de boeken en/of films Pizza Maffia, Pizza Maffia slaat door, Het Schnitzelparadijs, de President en Iedereen krijgt klappen? De bedenker van deze verhalen - Khalid Boudou - is tijdens de Boekenweek in de Boekenberg om hierover te vertellen! Op woensdag 11 maart kun je luisteren naar zijn verhaal en hem het hemd van het lijf vragen.

Rebelse Boekenweek
De 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Het lezen van boeken zet namelijk aan tot nadenken, zodat lezers begrip ontwikkelen voor anderen en minder vasthouden aan vooroordelen. Van de dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo. In de literatuur is er ruimte voor al die geluiden. Het lef van schrijvers om taboes te doorbreken en een steen in de vijver te gooien is van levensbelang voor onze samenleving. Daarom koesteren we de vrijheid die door schrijvers genomen wordt om tegen de stroom in te werken, om dwars en vervelend te zijn, onaangepast en onafhankelijk.

Over Boudou
Khalid Boudou (1974) werd in één klap beroemd met zijn debuutroman ‘Het Schnitzelparadijs’, waarvoor hij het Gouden Ezelsoor voor bestverkochte debuut ontving. De gelijknamige film en tv-serie werden eveneens een groot succes. Ook zijn tweede roman, ‘De President’, werd verfilmd. Zijn young adult-roman ‘Pizzamaffia’ werd bekroond met de Debuutprijs van de Jonge Jury en is verfilmd. Khalid was columnist voor o.a. AD en BNR Nieuwsradio. Ook werkte hij als leraar Nederlands en bezoekt hij het hele jaar scholen om lezingen, workshops en optredens te geven. Met zijn humoristische schrijfstijl en optredens weet hij veel jongeren aan te spreken.