Startup Academy

10 oktober 2018, van 19:30 tot 21:30 | De Boekenberg - Terras, 4e etage

Kosten: Gratis, wel aanmelden

Ben je een startende ondernemer of denk je erover na een eigen onderneming te starten en wil je graag meer leren over het ondernemerschap? Kom dan op woensdag 10 oktober naar de Startup Academy in Bibliotheek de Boekenberg. De toegang is gratis, maar aanmelden is nodig.

Op 10 oktober luister je onder andere naar het succesverhaal van het Rotterdamse bedrijf Man Met Bril Koffie. Verbaasd was Paul Sharo toen hij erachter kwam dat er haast nooit verse bonen gebruikt werden bij het zetten van koffie. Die verbazing is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol bedrijf met een eigen koffiebar in Rotterdam, 12 man personeel en 100 afnemers. Hoe wisten zij echte verse koffie zo groots aan de man te krijgen?

Naast Man Met Bril Koffie komt ook de Proefschuur langs. Dit bedrijf houdt zich bezig met producten die ‘om de hoek’ geteeld zijn. Zij verkopen alleen producten van Voorne Putten. Want volgens hen zijn er ‘weinig kilometers nodig om de gezonde producten bij supermarkt en cateraars te bezorgen’. De Proefschuur vertelt deze avond hun verhaal.

Nieuw op het programma van de Startup Academy zijn de pitches. Bij iedere editie krijgen drie ondernemers de kans om hun product 3 minuten te pitchen. Denk bijvoorbeeld aan een pas afgestudeerde grafisch vormgever die zijn diensten aanbiedt of een ondernemer die graag een kantoor ruimte wil delen. Op deze manier brengen we vraag en aanbod op een dynamische manier bij elkaar en bieden we lokale ondernemers een podium.

Laat je informeren en inspireren! Uiteraard is er na afloop weer voldoende gelegenheid om te netwerken.