Wandelen in het Mallebos (afgelast)

11 augustus 2020, van 10:00 tot 12:00 | De Boekenberg - Café Zinnig, 1e etage

Kosten: leden € 10,- anders € 12,50 incl. koffie/thee en koek to go

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In verband met de hittegolf is de wandeling afgelast. We vinden het onverantwoord om met deze hoge temperaturen op pad te gaan. We zijn druk op zoek naar een nieuwe datum. Meer informatie volgt binnenkort.

In Spijkenisse kun je heerlijk wandelen! Bibliotheek de Boekenberg organiseert daarom op dinsdag 11 augustus tussen 10.00 en 12.00 uur een mooie wandeling in en rondom het Mallebos. Tijdens de route van ongeveer 5 kilometer leer je de omgeving kennen. Onderweg word je meerdere malen verrast door muzikale en literaire optredens.

Gebroeders Groen
Je luistert naar de Gebroeders Groen. Zij heten niet alleen Groen, maar ze zijn het ook! De mannen dragen de natuur een warm hart toe. Al van jongs af aan trokken ze samen de weilanden in om vogels te kijken en om sloten te onderzoeken. Niet verwonderlijk dat ze beide bioloog zijn geworden. Deze passie hebben ze regelmatig gedeeld op tv voor het programma Vroege Vogels, maar ze geven ook regelmatig lezingen en cursussen over de wonderen van de natuur.

Judith Visser
Verder op de route luister je naar Judith Visser uit Rockanje. Zij schreef de bestseller Zondagskind, een autobiografische roman over het opgroeien met autisme. Samen met haar honden brengt ze veel tijd door in de natuur. Ze vertelt deze ochtend een mooi verhaal.

Aanmelden
Benieuwd wat er tijdens de route nog meer te zien en horen valt? Doe dan mee! De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en begint en eindigt bij Bibliotheek de Boekenberg. Elk kwartier start er een groep van 10 wandelaars. Wandelaars krijgen een koffie of thee to-go mee met een lekkere koek. Tijdens het wandelen kun je voldoende afstand houden van elkaar. Kaartjes voor de wandeling kosten € 10,- voor leden en € 12,50 voor niet-leden en zijn te bestellen via de bibliotheek. Wacht hier niet te lang mee, want het aantal plekken is beperkt.

De wandeling wordt mede mogelijk gemaakt door het Milieu Huis en Hans Hartmann.

Parkeren & route
Je vindt Bibliotheek de Boekenberg aan de Markt 40, 3201CZ in Spijkenisse. Onder de bibliotheek is een parkeergarage gevestigd waar je je auto tegen betaling kunt parkeren. Je betaalt €1,- per uur. Het adres van de parkeergarage is Karel Doormanstraat 1, 3201 CE Spijkenisse. De Boekenberg is ook prima met het openbaar vervoer te bereiken. Bus 87 (Richting Halfweg) stopt voor onze deur bij de halte Eerste Heulbrugstraat. Wie op de fiets komt kan gebruikmaken van de fietsenrekken in de nabije omgeving. 

 

Deze activiteit is afgelast i.v.m. de hittegolf. Meer informatie volgt binnenkort.