Aanschuifkoor

21 november 2019, van 14:00 tot 15:45 | De Boekenberg - Auditorium, 3e etage

Kosten: Gratis voor leden (wel aanmelden) anders € 3,50 p.p.

Veel mensen weten het: zingen maakt blij! Samen zingen maakt zelfs nog blijer. Het aanschuifkoor zorgt hiervoor met hun laagdrempelige zangmiddagen. En met succes! Inmiddels bezoeken gemiddeld 100 deelnemers deze middagen. Binnenkort vindt dit voor het eerst plaats in Spijkenisse, in De Boekenberg! We spreken oprichter Gerard de Werk over dit muzikale initiatief.


Gerard, hoe is het idee ontstaan om het Aanschuifkoor op te richten?

“2,5 jaar geleden kwam ik op het idee om met een groep mensen te zingen. Geen vast koor dat wekelijks op een bepaalde plek repeteert maar een kern mensen die op verschillende plekken in de regio nummers uit diverse genres zingt. En waarbij de inwoners kunnen aanhaken als ze zin hebben in een ontspannen zangmiddag. Dit bleek een schot in de roos.”

Vertel eens meer hierover?
“Het is vanaf de start succesvol maar het bezoekersaantal overtreft inmiddels onze verwachting. Waar we ooit startte met een groep van 40 inwoners, merken we nu dat we vaak ruim 100 deelnemers treffen op onze zangmiddagen.”

Waaraan is dat succes te danken?

“Het hoofddoel is gezelligheid. Op een laagdrempelige manier lekker samen zingen, in contact komen met elkaar en plezier maken. Dat is bovendien voor iedereen gezond!”

Waar en hoe kunnen we ‘aanschuiven’?
“We treden één keer per maand op in 5 plaatsen in de regio; Goeree-Overflakkee, Middelharnis, Hellevoetsluis, Brielle en nu voor het eerst ook Spijkenisse. We doen dit zo’n 9 maanden per jaar. Een zangmiddag duurt 2 uur inclusief pauze. In Spijkenisse vinden onze zangmiddagen plaats in De Boekenberg. En voor meer informatie kun je mij bereiken via 06-52 52 11 83.”

Maar wat als ik niet kan zingen?
“Bij het Aanschuifkoor hoef je geen uitstekende zanger of zangeres te zijn. Af en toe een valse noot is geen enkel probleem. Elkaar ontmoeten, samen zingen en plezier hebben is veel belangrijker!! Kom je ook?!”