Cursus Grow your business

25 september 2019, van 19:00 tot 21:00 | De Boekenberg - Terras, 4e etage

Kosten: € 200,- (4 sessies)

Til jouw bedrijf naar een hoger plan door het kiezen van de juiste marketingstrategie!

Staat je merk maar groeit je bedrijf niet snel genoeg? Blijven grote klanten achter of maak je te weinig marge? Wat je potentie is of je doelen ook zijn; een sterke basis is essentieel. Deze bestaat uit een authentiek merk, een krachtige visie en inzicht in je financiën. Staat dit, dan kun je de juiste stappen zetten! Kirsten Steenvoort helpt ondernemers om vanuit de basis de juiste stappen te zetten richting een groeiende business. In deze reeks van vier workshops gaan we concreet aan de slag met alle elementen uit de basis, en sluit je af met een eigen en duidelijk brandbook, inclusief marketingstrategie, zodat je met hernieuwde inzichten je bedrijf kan laten groeien!

 

In een traject van 4 workshops met huiswerk, doorlopen we 4 stappen:

 

➢ De basis van jouw merk/bedrijf
Hierbij zoomen we in op vragen als 'Waar sta ik voor, wat is mijn drijfveer, wat maakt mijn merk/bedrijf 'uniek'. In marketingtermen gaan we jouw DNA als ondernemer (bedrijf of zzp’er) definiëren zoals missie, visie, waarden en USP’s. Waarin ben jij onderscheidend en wat maakt jou authentiek. De uitdaging is ook een -krachtige doch haalbare- visie voor jouw eigen ‘bedrijf’ te creëren. 

➢ Meten is weten
Een uitdaging voor veel creatieve geesten en ondernemers – de cijfertjes. Een doorn in het oog maar zo essentieel als het gaat om het maken van de juiste keuzes. Zonder basis en zonder een stip op de horizon is het onmogelijk de juiste strategie te bepalen, maar ook inzicht in waar voor jou de meest haalbare financiële kansen liggen is ‘key’. We gaan inzoomen op deze elementaire driehoek en maken de basis compleet. 

➢ Een plan – jouw strategie
Vanuit jouw DNA, je visie en je financiële inzicht stellen we de vraag hoe kom je daar? Wat is ervoor nodig en hoe - en via welke wegen – kies je dan de juiste strategie? We gaan aan de slag met een eigen marketingcommunicatie strategie, waar de juiste keuzes, passend bij jouw merk of bedrijf, worden gemaakt op het gebied van profilering, communicatie, marketingmiddelen en eventueel investeringen. Hier kijken we echt pragmatisch naar de mogelijkheden die er zijn voor jou als ondernemer. 

➢ Een nieuw startpunt
Uiteindelijk toetsen we of alles samen klopt- de basis én de gekozen strategie. We kijken of en waar er eventueel nog vraagtekens zijn en of er aangescherpt moet worden. Idealiter 'eindigen' we het traject dus met een brandbook, inclusief strategie voor jouw ‘bedrijf’. Alles moet uiteindelijk eigen, passend én haalbaar voelen zodat je met vernieuwde inzichten de juiste keuzes gaat maken voor jouw merk/bedrijf.

Cursus (4 sessies) | 25 september, 9 en 30 oktober, 20 november | 19.00-21.00 uur