De Gouden Strop Thrillertour

5 oktober 2022, van 19:30 tot 22:00 | Het Terras, 4e etage

Kosten: Leden € 0 | Niet-leden € 5

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Bibliotheek de Boekenberg is dit jaar één van de 10 uitverkoren bibliotheken in Nederland die op een avond niet één, maar vier succesvolle thrillerschrijvers mogen uitnodigen. Interviewer Jan Hoogendoorn ontvangt meermalig Gouden Strop winnaar Charles den Tex en Hebban-Award winnares Corine Hartman. Ook bestsellerauteurs Jeroen Windmeijer en Angelique Haak worden geïnterviewd. Het belooft een avond vol spanning en sensatie te worden die je niet wil missen!

De schrijvers worden aan een ‘kruisverhoor’ onderworpen, en ieder van hen wordt uitgenodigd om iets over hun nieuwste (net verschenen of nog te verschijnen) boek te vertellen. De schrijvers zullen hun ervaringen met elkaar en het publiek delen.

Charles den Tex

Charles den Tex is een van de meest succesvolle thrillerauteurs van Nederland. Bijna al zijn thrillers werden genomineerd voor de Gouden Strop. Hij is onder meer bekend van de boeken ‘De macht van meneer Miller’, ‘Schijn van kans’ en ‘CEL’.

Corine Hartman

Corine Hartman ontving vijf Gouden Strop-nominaties, de Storytel Original Award en twee Hebban Awards en is daarmee een van de meest gewaardeerde thrillerschrijvers van ons land. Bekend van de ‘Winter-trilogie’, ‘Bloedlijn’, ‘Sluipend gif’ en vele andere thrillers.

Jeroen Windmeijer

Jeroen Windmeijer ontpopt zich met zijn 9 thrillers tot een ware Nederlandse Dan Brown. Bekend van onder meer ‘Het Isisgeheim’, ‘Het Evacomplex’ en ‘De Magdalenacodex’.

Angelique Haak

Angelique Haak uit Spijkenisse is zeker geen onbekende in de Boekenberg! In 2013 won ze bij ons een regionale schrijfwedstrijd. In 2017 debuteerde ze met de thriller 'Een nieuw begin', waarmee ze een nominatie voor de Schaduwprijs in de wacht sleepte. Na de trilogie rond de Rotterdamse rechercheur Jennifer Brugman, verscheen haar eerste stand alone, 'Nooit meer alleen'. Deze titel won de prijs Beste Nederlandstalige Thriller 2020 bij Thrillers and More en stond op de shortlist van de Hebban Thrillerprijs 2021. Afgelopen juni verscheen Angeliques vijfde boek, de bestseller 'Het verkeerde meisje'.


Ook het publiek wordt deze avond uitgedaagd: er worden 4 fragmenten uit boeken voorgelezen en de bezoekers mogen raden welke schrijver welk fragment heeft geschreven. Hierbij kan van iedere schrijver één boek worden gewonnen. In de pauze is er gelegenheid om boeken aan te schaffen bij de tafel van Boekhandel Hoofdstuk Een uit Brielle en is er tijd om de boeken te laten signeren.