Lezing Dennis Storm

10 december 2020, van 19:30 tot 20:30 | De Boekenberg - Terras, 4e etage

Kosten: leden € 3,50 anders € 5,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Voormalig tv-presentator Dennis Storm, bekend van onder andere 3 op reis en BNN Proefkonijnen heeft het tv maken achter zich gelaten en leeft momenteel een minimalistisch leven op Bali. Hier heeft hij meerdere boeken over geschreven, namelijk Weg Ermee, DIT, Als gezond verstand koning was (mei 2020).

De boeken gaan over de schoonheid van minimalisme, wat het is, wat het voor ons kan betekenen en belangrijker: waarom het essentieel is voor een groene aarde. Minimalisme is op alles toepasbaar, op kleine zaken zoals je kledingkast maar net zo goed op ons economische stelsel. Wat is er misgegaan de laatste vijftig jaar? Hoe ziet de toekomst eruit als we zo doorgaan en wat kunnen wij daaraan doen?

Naast de schoonheid van minimalisme gaat Dennis het tijdens deze lezing ook over gezond verstand hebben; over het ontbreken van een collectief doel bij de huidige jonge generaties en de plaat voor de kop die velen van ons hebben als het om de huidige toestand van de aarde gaat.

Benieuwd naar zijn verhaal? Op 10 december geeft hij een lezing in de Boekenberg! Je kunt op 10, 11 en 13 december ook online meeluisteren naar zijn verhaal. Je hoort alles over zijn schrijfwerk en minimalistisch leven.

De lezing komt tot stand door een samenwerking tussen de bibliotheek en het Milieu Huis.