VakantieBios De Kleine Heks

21 augustus 2019, van 15:00 tot 16:45 | De Boekenberg - Auditorium, 3e etage

Kosten: € 3,- p.p.

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Kleine Heks is vastberaden de beste heks van het bos te worden. Hierdoor rolt ze samen met haar raaf Abraxas van het ene in het andere avontuur!

Vervelen tijdens de zomervakantie? Niet met de VakantieBios in Bibliotheek de Boekenberg. Iedere woensdagmiddag draait er een leuke film voor kinderen. Op 21 augustus kijk je naar de film ‘De kleine heks’, gebaseerd op het gelijknamige boek van Otfried Preußler.

De Kleine Heks woont samen met haar raaf Abraxas diep in het bos. Ze is pas 127 - wat nog heel jong is voor een heks - en mag nog niet naar het grote heksenfeest op de Bloksberg. Maar de Kleine Heks wil heel graag dansen met de andere heksen en rondjes vliegen op haar bezemsteel, dus ze besluit er stiekem heen te gaan. Als ze wordt betrapt mag ze alleen terugkomen als ze binnen één jaar alle spreuken van het grote magische boek uit haar hoofd leert. De Kleine Heks oefent dagenlang op de gekste heksenspreuken, haalt heel wat streken uit en rolt van het ene avontuur in het andere met Abraxas en haar vriendjes Thomas en Fietje. Lukt het haar alle toverspreuken te onthouden en iedereen in het bos te overtuigen dat ze de allerbeste is?

De film is Nederlands gesproken en de adviesleeftijd is 6 jaar en ouder.