VakantieBios Rikkie de Ooievaar

14 augustus 2019, van 15:00 tot 16:15 | De Boekenberg - Auditorium, 3e etage

Kosten: € 3,- p.p.

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Rikkie is eigenlijk een mus, maar hij is van jongs af aan opgevoed door ooievaars. Zodoende denkt hij dat hij er zelf ook een is. Wanneer de trektocht naar het zuiden begint, mag hij niet mee. Maar Rikkie is eigenwijs en bedenkt een plan.

Vervelen tijdens de zomervakantie? Niet met de VakantieBios in Bibliotheek de Boekenberg. Iedere woensdagmiddag draait er een leuke film voor kinderen. Op 14 augustus kijk je naar de film ‘Rikkie de Ooievaar’.

Rikkie is eigenlijk een mus, maar hij is van jongs af aan opgevoed door ooievaars. Zodoende denkt hij dat hij er zelf ook een is. Op een dag hoort hij de waarheid en kort daarna begint zijn familie zonder hem aan de trektocht naar Afrika. Maar Rikkie is eigenwijs: hij reist de anderen achterna, om te bewijzen dat hij toch echt een ooievaar is. Onderweg sluit hij vriendschap met Olga, een nogal groot dwerguiltje, en Kiki, een vrolijke parkiet met hoogtevrees. Samen reizen de drie verder naar het zuiden. Onderweg krijgen ze te maken met boze vleermuizen, elektronische postduiven, maffiakraaien en een dodelijke honingdas.

De film is Nederlands gesproken en de adviesleeftijd is 6 jaar en ouder. De film wordt mogelijk gemaakt door het Milieu Huis.