Ontmoet Judith Koelemeijer Online!

12 november 2020, van 19:30 tot 20:30 | Online

Kosten: gratis, wel aanmelden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Bibliotheken ontvangen schrijvers online! Omdat november vanwege Nederland Leest in het teken staat van familiegeschiedenis is niemand minder dan Judith Koelemeijer gevraagd als onze gast. Eén maand lang leest heel Nederland haar boek ‘Het zwijgen van Maria Zachea’. Interviewer Alek Dabrowski gaat met haar in gesprek.

Over het boek
De oude moeder heeft een hersenbloeding gehad en hult zich sindsdien in een mysterieus stilzwijgen. Ze wordt verzorgd door haar twaalf kinderen. Wat weten die kinderen van hun moeder? Wat weten ze eigenlijk van elkaar? Hoe kijken ze terug op hun gezamenlijke jeugd in de jaren vijftig en zestig? Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw.

Over de schrijfster
Judith Koelemeijer (1967) debuteerde in 2001 met ‘Het zwijgen van Maria Zachea’, waarmee zij de NS Publieksprijs won en waarvan meer dan 300.000 exemplaren werden verkocht. Ook haar volgende boeken, ‘Anna Boom’ en het autobiografische ‘Hemelvaart’, werden bestsellers. Sinds een aantal jaren werkt zij aan de biografie van Etty Hillesum. Judith Koelemeijer woont in Amsterdam met haar man en twee kinderen.

Ontmoet Schrijvers Online bestaat uit een viertal online ontmoetingen. We ontvangen ook:

- Raoul de Jong (5 november)
- Murat Isik (19 november)
- Susan Smit (26 november)