De Kinderluisterboot

9 augustus 2022, van 09:30 tot 12:00 | Opstap Fluisterboot bij het Gemaal van Spijkenisse Noordeinde 93

Kosten: Leden € 5 | Niet-leden € 7,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wil je genieten van de prachtige natuur in ons eigen Nissewaard en tegelijk naar een mooi gedicht of een grappig of spannend verhaal luisteren? Kom dan aan boord en vaar mee met de (f)luisterboot. Samen met de schipper en de gids bezorgt een voorlezer van Bibliotheek De Boekenberg je een onvergetelijke vaart.

Tijdens deze vaart mogen kinderen zelf voorlezen, een verhaal vertellen of een gedicht voordragen. Er zullen 5 kinderen hun verhaal uitdragen tijdens deze vaart waar de rest van het publiek heerlijk naar kan luisteren. Ook zal de gids meer vertellen over het gebied!


Kinderen die zich willen opgeven om zelf voor te lezen of te vertellen kunnen dit vóór 5 augustus doen bij Ronald van Ham: rvham@deboekenberg.nl met opgave van de titel, de schrijver en een verhaal van maximaal 15 minuten! Er kunnen 5 kinderen tijdens deze vaart hun verhaal met andere delen. Dus wil jij graag je verhaal delen? Wees er dan snel bij! De kinderen die meedoen krijgen hun kaartje voor de luisterboot gratis!

Voor kinderen van 5-12 jaar met (groot)ouders.


Er zijn deze zomer 6 vaarten op met ieder zijn eigen thema! We hebben zelfs een avondluisterboot die net even wat spannender is dan de andere edities en een kinderluisterboot waar kinderen zelf iets mogen voordragen. Dus vaar jij mee op een van deze dinsdagen?

Tijdens de vaart van de Luisterboot, die iedere keer tussen de 2 en 2,5 uur duurt, worden er interessante verhalen over het gebied waar we doorheen varen verteld door de gids, en wordt er minimaal 3 en maximaal 5x voorgelezen, verteld of voorgedragen. Ieder verhaal duurt tussen de 5 en 15 minuten.