Kunstbus: Cobra museum, Frida Kahlo

23 september 2021, van 09:00 tot 17:00 | Opstapplekken in Stellendam, Hellevoetsluis, Brielle en Spijkenisse

Kosten: € 57,50 / houder Museumjaarkaart €42,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Met de Kunstbus naar Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution inclusief rondleiding in het Cobra Museum.

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst toont voor het eerst in Nederland een bijzondere privécollectie met topkunst uit Mexico. Naast schilderijen van Frida Kahlo (Mexico, 1907-1954) en de andere Mexicaanse modernisten, is ook een selectie tekeningen en foto’s te zien. De tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution biedt de kans om de wereld van de wereldberoemde Mexicaanse modernisten te ontdekken.

Op thematische wijze word je als bezoeker ondergedompeld in Mexicaanse sferen voor een kennismaking met Frida Kahlo, Diego Rivera en hun tijdgenoten. De kern van de tentoonstelling in het Cobra Museum voor Moderne Kunst bestaat uit drieëntwintig iconische werken van Kahlo, waaronder enkele van haar beroemdste zelfportretten. Een dertigtal sleutelwerken van haar man Diego Rivera en Mexicaanse tijdgenoten, zoals Lola Álvarez Bravo, María Izquierdo, David Alfaro Siqueiros en Rufino Tamayo illustreren de periode van artistieke vindingrijkheid in Mexico. Deze kunstenaars waren overtuigd van hun revolutionaire invloed op de samenleving. Historische foto’s tonen een glimp van belangrijke Mexicaanse culturele figuren, met name Kahlo en Rivera, en tonen hun onderscheidende persoonlijkheden.

Programma Kunstbus 23 september

  • 09.10 uur: 1e opstapplaats, Stellendam, terrein Contiki (Pampus 1)
  • 09.30 uur: 2e opstapplaats, Hellevoetsluis, bij sportcomplex Warren (Martin Luther Kinglaan)
  • 09.50 uur: 3e opstapplaats, Brielle, bij de Jumbo aan de Thoelaverweg
  • 10.15 uur: 4e opstapplaats, Spijkenisse, parking Arcaplex
  • 11.30 uur: Aankomst in Amstelveen
  • 12.00 uur: rondleiding groep 1, groep 2, groep 3
  • 15.30 uur: Vertrek naar Stellendam, via Spijkenisse, Brielle en Hellevoetsluis

Let op:
- Indien je in het bezit bent van een museumjaarkaart krijg je korting op de toegangsprijs. Vergeet deze niet mee te nemen als bewijs. 
- Lunch en koffie is voor eigen rekening.

Een goed begin is het halve werk

Neem op dinsdag 31 augustus om 10:00 uur deel aan het Biebcollege in Cultuurhuis Nieuwe Veste in Hellevoetsluis. Je komt van alles over Frida Kahlo te weten en gaat goed voorbereid mee met de Kunstbus.