Lezing Hoe pleeg je de perfecte moord?

20 juni 2019, van 19:30 tot 21:30 | De Boekenberg - Terras, 4e etage

Kosten: Gratis voor leden, anders € 2,50 p.p.

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Van 1 t/m 21 juni vieren we de Spannende Boeken Weken. Forensisch rechercheur Carina van Leeuwen neemt je deze avond mee in de wereld van CSI.

Ben je een liefhebber van spannende verhalen of tv-series? Dan weet je vast dat speciale rechercheurs op de plaats van een misdaad zoeken naar sporen die kunnen leiden naar de dader. Carina van Leeuwen is zo’n forensisch rechercheur. Tijdens de Spannende Boeken Weken brengt zij op donderdag 20 juni een bezoek aan Bibliotheek de Boekenberg en neemt ze je mee in de wereld van CSI.

In 2014 debuteerde Carina - na een weddenschap over het schrijven van een boek- met Vuurproef.
Het is het eerste deel van de serie Unit Plaats Delict, een levensechte politieroman van eigen bodem en geschreven door een ervaringsdeskundige, dus CSI maar dan echt! Het tweede deel, Koud Spoor verscheen in 2015. Nachtvlinder is de titel van het derde deel dat in 2016 werd uitgebracht. Haar jarenlange ervaring als forensisch rechercheur zijn de inspiratie voor haar boeken die zich afspelen in Den Haag, waar ze zelf ook woont en jarenlang gewerkt heeft. Carina studeerde Forensisch Onderzoek aan de Hogeschool van Amsterdam waar ze nog steeds gastcolleges geeft.