Literaire Wandeling door de Wolvenpolder

24 september 2022, van 10:00 tot 13:00 | Wolvenpolder

Kosten: Leden €10 | Niet-leden €12,50

In Spijkenisse kun je heerlijk wandelen! Bibliotheek de Boekenberg organiseert daarom een mooie wandeling in de Wolvenpolder op dinsdag 21 juni om 10:00 uur. Tijdens de route van ongeveer 3,5 kilometer leer je de omgeving kennen. Onderweg word je meerdere malen verrast door literaire optredens maar ook door onze natuur experts.

Onder de rook van Spijkenisse vind je het verrassende natuurgebied de Wolvenpolder. Wanneer je er rondloopt kun je je bijna niet meer voorstellen dat het in 2013 nog een landbouwgebied was. Open water en moerassige delen wisselen zich af met een bloemrijk grasland. Tijdens de wandeling kom je diverse experts tegen die je meenemen in een verhaal, een gedicht of kennis over de natuur.

Abe de Verteller neemt je mee in een goed verhaal tijdens de eerste stop, daarna vertelt historisch expert Herbert Westdijk meer over het ontstaan van de Wolvenpolder en waarom het er nu zo uit ziet. Tijdens de wandeling komt u natuurlijk veel bloemen en planten tegen, Renee van Homemade with green gaat je alles vertellen over eetbare natuur. We sluiten af met een gedicht van Ronald Anton, speciaal geschreven voor deze wandeling. Wandel mee en ervaar de literatuur in de natuur!

Startlocatie

De wandeling start bij de ingang van Wolvenpolder met een kopje koffie of thee met een lekkere koek van ons Café Zinnig waarna je met een groepje van 10 personen de route gaat lopen onder begeleiding.

Praktische informatie

Er is beperkte parkeergelegenheid, we adviseren op de fiets te komen of te carpoolen waar mogelijk.
Het advies is om een lange broek aan te doen en dichte schoenen.

We wandelen met 4 groepen van 10 personen.

Groep 1 start om 10.00 uur met koffie, thee en een koek
Groep 2 start om 10.15 uur met koffie, thee en een koek