Minecraft Monday: Het Dievenslot (10-12 jaar)

30 april 2018, van 14:00 tot 16:00 | De Boekenberg - Terras, 4e etage

Kosten: Gratis, wel aanmelden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een grijpgrage edelman, de Spanjaarden en geuzenleider Herman de Ruyter hebben in het verleden kasteel Dievenslot veroverd. Maar hoe zag dit kasteel er eigenlijk uit? Je bouwt het kasteel na met behulp van de beschrijvingen van archeologen.

Maandag 30 april staat Bibliotheek de Boekenberg met verschillende activiteiten en workshops in het teken van Minecraft! Zo kun je om 14.00 uur meedoen aan de workshop Het Dievenslot.

Het jaar is 1357. Ridder Dirc Loef van Horne geeft opdracht tot de bouw van een kasteel. Hij gebruikt dat kasteel niet alleen als woonhuis maar ook als uitvalsbasis voor zijn rooftochten. Deze Dirc is namelijk helemaal niet zo’n beschaafde edelman, maar steelt en rooft waar het hem uit komt! Na zijn dood komt het slot in handen van de Heer van Holland, maar tijdens de 80-jarige oorlog wordt het ingenomen door de Spanjaarden. De dappere Geuzenleider Herman de Ruyter herovert het kasteel in opdracht van Willem van Oranje. Vanaf dan doet het kasteel dienst als gevangenis.

Dit verhaal is alom bekend bij historici, maar niemand weet hoe dit kasteel er uit gezien heeft. In de Minecraftworkshop Het Dievenslot vragen we deelnemende teams dit kasteel na te bouwen aan de hand van een paar vage beschrijvingen die door archeologen zijn opgegraven. Durf jij deze uitdaging aan? Schrijf je dan nu in!