Nederland Leest: haal je gratis boek op!

1 november 2020 t/m 30 november 2020 | De Boekenberg

Kosten: Gratis voor leden

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek: ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van Judith Koelemeijer. Leden kunnen, zolang de voorraad strekt, een gratis exemplaar van het boek ophalen in de bibliotheek.

Over het boek
De oude moeder heeft een hersenbloeding gehad en hult zich sindsdien in een mysterieus stilzwijgen. Ze wordt verzorgd door haar twaalf kinderen. Wat weten die kinderen van hun moeder? Wat weten ze eigenlijk van elkaar? Hoe kijken ze terug op hun gezamenlijke jeugd in de jaren vijftig en zestig? Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw.

Over de schrijfster
Judith Koelemeijer (1967) debuteerde in 2001 met Het zwijgen van Maria Zachea, waarmee zij de NS Publieksprijs won en waarvan meer dan 300.000 exemplaren werden verkocht. Ook haar volgende boeken, Anna Boom en het autobiografische Hemelvaart, werden bestsellers. Sinds een aantal jaren werkt zij aan de biografie van Etty Hillesum. Judith Koelemeijer woont in Amsterdam met haar man en twee kinderen.

Ontmoet Schrijvers Online
Bibliotheken ontvangen schrijvers online! Omdat november vanwege Nederland Leest in het teken staat van familiegeschiedenis is er elke donderdag een online interview met een bekende schrijver. De online ontmoetingen kun je na afloop terugkijken op onze website.