Tentoonstelling Poort van Kiev

9 oktober 2021 t/m 29 oktober 2021 | De Boekenberg - Café Zinnig, 1e etage

Kosten: gratis, aanmelden niet nodig

In Café Zinnig in de Boekenberg is van 9 t/m 29 oktober beeldend werk te zien van Martin Klopstra (Spijkenisse), Rinus Groenendaal (Vierpolders) en Alex Schellenberg (Hoogvliet). Walter Diederiks (ook Spijkenisse) dichtte. Dit kwartet reageerde op een combinatie van muziek met tien schetswerken. Modest Moessorgski componeerde namelijk na de plotse dood van zijn vriend, kunstenaar Viktor Hartmann, de pianosuite Schilderijen van een tentoonstelling.

Vol verdriet schreef Moessorgski in drie weken zijn gang langs de tien heel verschillende Hartmann taferelen. Met name twee van die taferelen werkten aanstekelijk. Martin Klopstra ontwierp en bouwde een maquette van De Grote Poort van Kiev. Waarop Rinus Groenendaal de Kiev poort in veelvoud aquarelleerde. Alex Schellenberg zette op chip wood – abstract – het ballet van kuikens in hun doppen. Met een aantal gedichten reageerde Walter Diederiks op delen van Moessorgski's pianosuite. Bij elkaar genoeg werk om te exposeren.
 

Opening

Op 9 oktober om 14.00 uur wordt de tentoonstelling geopend. Ook is dan een presentatie van de bijbehorende bundel 'Dichtmoes'. Je bent van harte welkom!