Voorstelling De vriendelijke draak (4+)

14 september 2019, van 11:00 tot 11:45 | De Boekenberg - Terras, 4e etage

Kosten: €3,- p.p.

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Teun denkt dat hij alles weet van draken. Ze zijn bloeddorstig, gemeen en niet te vertrouwen. Maar eigenlijk heeft Teun nog nooit een echte draak gezien. Tot Zozaai, het dorp waar hij woont, wordt opgeschrikt door zo’n monster.

Tijdens het Stemmen in Nissewaard Festival op zaterdag 14 september kijk je in Bibliotheek de Boekenberg naar de spannende muzikale voorstelling ‘De vriendelijke draak’ over draken en vooroordelen.

Teun denkt dat hij alles weet van draken. Ze zijn bloeddorstig, gemeen en niet te vertrouwen. Maar eigenlijk heeft Teun nog nooit een echte draak gezien. Dan wordt het dorp Zozaai opgeschrikt door zo'n monster. Tenminste ... Hoorde Teun het nou goed? Was de draak aan het rijmen? Ook de draak is van slag. Iedereen is bang of wil bang zijn, omdat alle draken gemeen horen zijn. Maar hij is toch niet gemeen? En juist een vriendelijke draak? Als Trees zich ermee bemoeit is het hek van de dam.

‘De vriendelijke draak’ maakte Mark Haayema in 2012 bij Theater Gnaffel. Vervolgens verscheen ook het gelijknamige boek van zijn hand, dat inmiddels zijn derde druk heeft beleefd. Medespeler Dennis de Groot (poppen)acteur in het theater en op tv.
Een mooie voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar en hun (groot)ouders.