• Dé bibliotheek altijd op zak

  De mobiele App maakt het mogelijk de catalogus van de bibliotheek te raadplegen en direct boeken en andere materialen te reserveren.

  Daarnaast zie je gemakkelijk welke items je in huis hebt en wanneer deze retour moeten. Uiteraard zijn deze op ieder moment te verlengen.

 • Geniet nu altijd en overal van de beste luisterboeken!

  Met de LuisterBieb geniet je van de beste luisterboeken, waar en wanneer je dat wilt. Met een uitgebreide selectie bestsellers van bekende auteurs.

  Zelfs als je druk bent kun je altijd nog lekker luisteren, gratis en offline.

 • Beleef Spijkenisse in de jaren vijftig.

  Loop over de Markt en zoek de speciale tegels. Open de applicatie Museum op de Markt en scan de tegels. Je kunt hiervoor gewoon blijven staan en de camera van uw tablet of smartphone op de tegel richten. Kijk door het scherm omhoog en zie hoe Spijkenisse er vroeger uit zag.

 • Nieuw: leen eBooks van de Bibliotheek!

  Literaire romans of thrillers, kinderboeken, non-fictie of poëzie, bibliotheekleden kunnen nu kiezen uit duizenden e-books. Voor tablet en smartphone, maar ook voor de e-reader. Maak een webaccount aan en begin met lezen!

 • eBooks eregalerij

  De eBooks eregalerij is een eerbetoon aan de klassieke Nederlandse en Vlaamse literatuur, zoals dat eerder vorm heeft gekregen in de permanente tentoonstelling Het Pantheon in het Letterkundig Museum.

  Samen met het museum en de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) heeft Bibliotheek.nl daaruit voor jou als gebruiker een selectie gemaakt van auteurs en van rechtenvrije eBooks die je kosteloos kunt downloaden en lezen.

 • De grootste muziekcollectie van Europa

  Bent u een muziekliefhebber en wilt u regelmatig nieuwe cd's of muziekdvd's luisteren? Als lid van de bibliotheek kunt u gebruik maken van Muziekweb.

  Met deze dienst heeft u 24 uur per dag, 7 dagen per week de toegang tot meer dan 500.000 cd's, 30.000 muziekdvd's en 300.000 lp's.

Museum op de Markt

Het Museum op de Markt is geen gewoon museum, maar een virtueel museum. Je kunt het Museum bezoeken op de Markt in Spijkenisse, tussen Boekenberg en oude Dorpskerk.

Digitale Databanken

De bibliotheek beschikt over een groot aantal digitale informatiebronnen. Je kunt onze databanken kosteloos gebruiken, ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Deze databanken zijn alleen IN de bibliotheek te gebruiken.

Verleng jouw geleende materialen en/of beheer jouw persoonlijke gegevens.