• Digitaal groepsbezoek

  Voor de leerlingen van de groepen 1 t/m 8 organiseren Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Bibliotheek de Boekenberg, in het kader van de Kinderboekenweek 2020, ook dit jaar weer een fantastisch groepsbezoek! Maar dit keer helemaal digitaal.

  Het thema van dit jaar is: ‘en toen!’. Scholen kunnen een totaalpakket afnemen dat ook leuke en interessante boeken bevat. Leerkrachten kunnen samen met Professor Feitjes een interactieve les verzorgen die gericht is op 21st century skills en leesbevordering. Voorbereiden is bijna niet nodig! Het pakket is op te halen in één van de vestigingen van de bibliotheken.

 • Wat kunnen we voor de school doen?

  De bibliotheek zal haar dienstverlening aan het basisonderwijs geheel afstemmen op het landelijke leesbevorderingsprogramma de Bibliotheek op school.

  Hierin zijn diverse abonnementsvormen mogelijk. Ons volledige aanbod voor het Primair Onderwijs sluit aan bij de kerndoelen van het primair onderwijs en de leerdoelen van de Bibliotheek op school. 

  Inschrijfformulier

 • Welk programma vind aansluiting bij jouw groep?

  Gedurende het hele schooljaar krijg je de beschikking heeft over tal van materialen, lesprogramma's, advies en informatie. 

  Wil je graag een demonstratie? Of wil je meer informatie over ons aanbod of over onze extra diensten? Maak een afspraak met Team Educatie om te kijken in onze schooletalage op de jeugdafdeling (in de nis aan de C-zijde van de 2e etage).

  Hier staat een groot deel van de lesprogramma's klaar om te bekijken! Weet je al wat je wilt? Vraag het vandaag nog aan!

 • Samen werken aan leesbevordering

  Team Educatie van Bibliotheek de Boekenberg Spijkenisse voert actief beleid voor de doelgroep kinderen van 0-12 jaar oud, waarbij het (jonge) kind centraal staat.

  De Bibliotheek op school is een landelijke aanpak voor het primair onderwijs, waarin bibliotheken en scholen structureel samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering, leesplezier en mediawijsheid voor kinderen met als doel het verbeteren van de taal-, lees-, media- en leerresultaten.

  Wil je graag samen werken aan leesbevordering? Of wil je meer informatie? Neem even contact op met Team Educatie.

 • Aantrekkelijke leesplek in de kinderopvang

  BoekStart in de Kinderopvang is een programma met als doel kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar, hun ouders en pedagogische medewerkers in de kinderopvang intensief met boeken en het (voor)lezen ervan in aanraking brengen.

  Voorlezen is voor jonge kinderen enorm belangrijk voor de taalontwikkeling en woordenschat. Hoe jonger daarmee wordt begonnen, hoe meer effect het heeft. Van peuters die regelmatig zijn voorgelezen, heeft 70% voldoende woordenschat voor een goede start op de basisschool.

 • Boekenpret voor dagopvang

  Boekenpret is een leesbevorderingproject voor de allerjongsten. Het project streeft ernaar de leescultuur die kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar omgeeft te bevorderen, waardoor uiteindelijk het leesgedrag van deze kinderen gestimuleerd wordt.

  Het doel van Boekenpret is de ouders te betrekken bij de taalontwikkeling van hun kind op een speelse manier. Het prentenboek wordt op de locatie voorgelezen en ieder kind krijgt een exemplaar mee naar huis.

 • Vraag uw themacollectie aan

  De Themacollecties zijn collecties boeken rond één thema die je voor 6 weken leent. Je kunt aangeven hoeveel boeken je wilt ontvangen, voor welke groepen en ook welke media: informatieve boeken, verhalende boeken, strips en/of audiovisuele media.

  Heb je speciale wensen met betrekking tot bijvoorbeeld de inhoud of vormgeving van de boeken, dan geef je ook dat door. Je ontvangt bericht wanneer je de themakoffer op kunt halen. De kosten zijn € 1,- per materiaal.

 • Gratis aan te vragen

  Peuterdagopvang en kinderdagverblijven in Spijkenisse hebben de mogelijkheid speciale sets van prentenboeken met vergrote platen van het boek in A3-formaat te lenen. Deze vergrote platen zijn geschikt voor het vertelkastje.

  Voordelen van vertelplaten:

  • Vertelplaten (A3 formaat) kunnen goed gebruik worden om kinderen zelf te laten vertellen.
  • Verschillende titels en thema’s beschikbaar

Nieuwe cursus Open Boek start: januari 2021

Voor leerkrachten die affiniteit hebben met lezen en het team willen ondersteunen in een structurele aanpak voor leesbevordering is er de reginale cursus Open Boek, dé opleiding tot leescoördinator! 

Portal SchoolWise

Speciale pagina voor scholen die werken met het digitale uitleensysteem binnen de Bibliotheek op School.

BiebTV is een leuke, informatieve TV uitzending voor basisschoolleerlingen in groep 1 t/m 8. Bekijk hieronder de laatste aflevering.

 • Altijd toegang tot nieuwe boeken

  Bezig met een leuk thema? Of wat extra boeken nodig voor bij de zaakvakken? Dat kan met de persoonlijke leerkrachtenpas.

  Hiermee kun je maximaal 10 materialen per keer boetevrij lenen. Uiteraard kun je met deze pas ook direct boeken reserveren en/of verlengen.

  Je ontvangt de leerkrachtenpas begin van het schooljaar indien de school geabbonneerd is.

 • 50 materialen voor 6 weken

  Altijd de nieuwste boeken voor leerlingen in de klas? Kom dan (met jouw groep) klassikaal ruilen. 

  De kosten voor een klassikaal ruilen pas zijn €25,-- per pas, per groep. Je kunt hiervoor maximaal 50 materialen lenen voor een periode van 6 weken.

  Uiteraard is verlengen mogelijk en staan we ook buiten reguliere openingsuren voor je klaar om te helpen.