SummerSchool

Van 20 juli tot en met 28 augustus is het weer tijd voor SummerSchool. Dus wat wil jij weten, leren of uitproberen? Ga op reis met de bieb en ontdek het tijdens één van de superleuke en leerzame workshops!

Minecraft Monday

Speel jij graag Minecraft? Dan dagen wij jou uit: werk in Minecraft aan de Oude Hollandse Waterlinie en de bibliotheek van de toekomst. Ook staat er elke maand een nieuwe challenge voor je klaar. Doe mee!

Boem, pats, boem!

Voor kinderen van 4-6 jaar
Boem, Pats, Boem! We lezen voor uit Oh! Een boek vol geluiden en doen allerlei opdrachtjes, waarbij we geluiden maken: met je mond, je handen en voeten, muziekinstrumentjes. Hierna maken we zelf muziekinstrumentjes en vormen we een echt orkest!

BiebTV

Voor kinderen van 6-12 jaar 
Heb jij altijd al eens een echte regisseur willen zijn? Dan is deze workshop iets voor jou! Tijdens deze workshop gaan jullie een nieuwsitem maken voor een van de volgende afleveringen van BiebTV. Dus camera’s klaar, filmen maar!

De Tekenmeisjes in huis

Voor kinderen vanaf 6 jaar
Het is vakantie en we gaan op reis naar de jungle! Maak je een kleurrijke papegaai? Een enge slang? Exotische planten, bomen of bloemen? Als een echte Freek Vonk ontdek je de natuur!

Escape Room

Voor kinderen van 6-12 jaar
Altijd al eens een escaperoom willen doen? Dit is je kans! In de Bieb hebben we een échte escaperoom gemaakt. Aan jou en je teamleden de moeilijke taak om alle puzzels op te lossen, zodat je kunt ontsnappen uit de ruimte! Durf jij de uitdaging aan?

GigaGrootGanzenbord

Voor kinderen van 6-12 jaar
Ben jij ook zo gek op spelletjes? Kom dan GigaGrootGanzenbord spelen in de Bieb! Los samen met je teamleden opdrachten op tijdens dit gigantische bordspel en haal zo snel mogelijk de eindstreep! Ga jij winnen?

Ook bij andere bibliotheken

De SummerSchool vindt plaats in Spijkenisse, Brielle, Hellevoetsluis en Middelharnis. Bij alle bibliotheken is er van alles te doen!

Er is nog meer te doen!

Schuif wekelijks aan in de VakantieBios, luister naar de mooiste verhalen in de Voorleesclub, leer programmeren tijdens CoderDojo en meer! Je hoeft je deze vakantie zeker niet te vervelen.