Resultaat 1 - 10 (van 11)

• Coronamaatregelen vanaf 15 januari Bekijk details

15 januari 2022

Ja! De bibliotheek is open. Open om te lezen, om te leren, om te ontmoeten en te ontdekken. Open, omdat de bibliotheek belangrijk is en essentiële dienstverlening aanbiedt. Tijdens de persconferentie van het kabinet op 14 januari zijn er nieuwe maatregelen bekendgemaakt die per direct ingaan en in ieder geval gelden t/m 25 januari. Hieronder een overzicht van wat dit betekent voor bezoekers van Bibliotheek de Boekenberg.

Bekijk details van Coronamaatregelen vanaf 15 januari

• Yonathan wint Minecraft challenge! Bekijk details

6 januari 2022

Yonathan Dijkstra (9 jaar) uit Spijkenisse heeft in december de BiebBouwers Minecraft challenge gewonnen! Kinderen uit Noord- en Zuid-Holland konden meedoen aan deze wedstrijd van Probiblio en de bibliotheek. De opdracht van deze maand was om een selfie te bouwen in Minecraft. Op 5 januari haalde Yonathan zijn prijs op in Bibliotheek de Boekenberg. De tweede prijs ging naar Tycho Spuijbroek uit Hellevoetsluis.

Bekijk details van Yonathan wint Minecraft challenge!

• Opening Bibliotheek op school Bekijk details

10 november 2021

Team Jeugd & Educatie van Bibliotheek de Boekenberg en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta werkt structureel samen met de basisscholen De Duif, De Hoeksteen en De Veenvlinder op het gebied van taalontwikkeling, leesbevordering en digitale geletterdheid. Samen stimuleren de organisaties kinderen om meer te lezen op school en thuis. In oktober en november werd er daarom op meerdere locaties een Bibliotheek op school geopend.

Bekijk details van Opening Bibliotheek op school

• Voorleesmarathon Bekijk details

15 oktober 2021

Op woensdag 27 oktober organiseren Bibliotheek de Boekenberg en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta een heuse voorleesmarathon. Van 9.00 tot 21.00 uur zal er continu worden voorgelezen door bekende kinderboekenschrijvers, schoolklassen en andere lokale gasten. De marathon is live vanuit De Boekenberg te volgen of je kunt meeluisteren en –kijken via een livestream.

Bekijk details van Voorleesmarathon

• Overname activiteiten Volksuniversiteit Bekijk details

17 september 2021

Onlangs werd duidelijk dat Volksuniversiteit de Kring haar werkzaamheden niet meer zal voortzetten en op zoek is naar een partner die het cursusprogramma wil overnemen. Persoonlijke ontwikkeling, cursusaanbod dichtbij huis en educatieve dienstverlening zijn belangrijke aanknopingspunten waarin Bibliotheek de Boekenberg en Volksuniversiteit de Kring elkaar vonden. Daarom zal de bibliotheek de werkzaamheden overnemen. Zo kunnen inwoners hun hele leven lang blijven leren. Op 16 september bedankte wethouder...

Bekijk details van Overname activiteiten Volksuniversiteit

• Speurtocht Spijkenisse Bekijk details

4 augustus 2021

Ken je de speurtocht van Eropuit met kinderen al? Tijdens deze leuke, niet al te lange route kom je van alles te weten over Spijkenisse!

Bekijk details van Speurtocht Spijkenisse

• Leenlaptops voor anderstaligen en werkzoekenden Bekijk details

2 juni 2021

Bibliotheek de Boekenberg leent sinds de coronacrisis laptops uit aan anderstaligen die in een taaltraject zitten. In samenwerking met Gemeente Nissewaard wordt deze dienstverlening uitgebreid zodat meer inwoners hier gebruik van kunnen maken. Op woensdag 26 mei waren wethouders Igor Bal en Wouter Struijk aanwezig in de Boekenberg om nieuwe laptops te overhandigen aan de bibliotheek.

Bekijk details van Leenlaptops voor anderstaligen en werkzoekenden

• TijdschriftenBieb Bekijk details

18 april 2021

Lees tijdschriften op je telefoon of tablet. Van AutoWeek tot Yoga Magazine. De app is gratis voor bibliotheekleden.

Bekijk details van TijdschriftenBieb

• De bibliotheek is Duurzaam Gastvrij! Bekijk details

18 maart 2021

Bibliotheek de Boekenberg heeft het hoogste niveau van het Duurzaam Gastvrij keurmerk behaald: GOUD.

Bekijk details van De bibliotheek is Duurzaam Gastvrij!

• Organiseer een livestream vanuit de Boekenberg Bekijk details

9 maart 2021

In een tijd waarin samenkomen beperkt mogelijk is, bieden we je graag een geschikt alternatief! Online streaming is een goede manier om elkaar toch te blijven ontmoeten. Daarom kun je bij het huren van een ruimte in de Boekenberg vanaf nu ook een professioneel livestreampakket bijboeken. Je vergadering, presentatie of andere bijeenkomst is hiermee volledig online te volgen en we nemen alle technische zorgen uit handen.

Bekijk details van Organiseer een livestream vanuit de Boekenberg