Resultaat 1 - 10 (van 19)

• Openingstijden in 2023 Bekijk details

13 december 2022

Vanaf januari 2023 wijzigen de openingstijden van onze bibliotheek. Doordeweeks gaat de Boekenberg een uur eerder open. Je kunt vanaf 9.00 uur bij ons terecht voor het lenen van boeken en media, om te werken en studeren of voor een activiteit. De maandelijkse zondagopening komt te vervallen.

• Nieuwe stadsdichter gezocht Bekijk details

6 december 2022

Nissewaard is op zoek naar een nieuwe stadsdichter. Iemand uit Nissewaard die poëzie dichter bij de inwoners brengt door gedichten te schrijven over het dagelijkse leven en voor officiële gelegenheden. Iedere inwoner van gemeente Nissewaard kan zich hiervoor inschrijven met als thema 'Ontmoeten in Nissewaard'.

• Informatiepunt Vrijwilligers Bekijk details

30 november 2022

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk maar weet je niet goed wat bij je past? Of doe je al vrijwilligerswerk en heb je daar een vraag over? Bezoek dan het gratis Informatiepunt Vrijwilligers in de Boekenberg. Vrijwilligers Gerda en Ria staan samen met hun team klaar om je op weg te helpen.

• Volg een cursus Engels in de bieb Bekijk details

12 september 2022

Kitty van der Linden is taaldocent Engels bij Volksuniversiteit de Boekenberg. Vol enthousiasme vertelt ze over hoe leuk ze het vak vindt en waarom ze docent is geworden.

• Week van Lezen en Schrijven Bekijk details

8 september 2022

Samen sta je sterk in de strijd tegen laaggeletterdheid. Dat weten taalvrijwilliger Gaby en taalcursist Rebeca als geen ander. Ter gelegenheid van de Week van Lezen en Schrijven die van 8 t/m 14 september gehouden wordt, gingen we met hen in gesprek.

• Inzamel- en informatiepunt Oekraïne Bekijk details

21 maart 2022

UPDATE 29/3/2022: Inzamel- en informatiepunt Oekraïne tijdelijk gesloten - We willen iedereen bedanken voor het bijdragen aan een succesvolle inzamelingsactie! Door het enorme succes last de gemeente Nissewaard een tijdelijke stop in zodat de vrijwilligers de verzamelde goederen kunnen sorteren en verdelen.

• Cursus Taal & Geld: geldzaken in eenvoudige taal Bekijk details

15 maart 2022

Goed kunnen lezen en schrijven is belangrijk. Zo begrijp je de wereld om je heen, ook als het om geldzaken gaat. Daarom helpt het DigiTaalhuis Nissewaard inwoners hiermee. Speciaal opgeleide vrijwilligers van Bibliotheek de Boekenberg en Humanitas organiseren het hele jaar door de gratis cursus Taal & Geld.

• We zijn weer volledig open! Bekijk details

25 februari 2022

De bibliotheek is volledig geopend. Activiteiten, cursussen, workshops en spreekuren gaan door. Alle zalen, werk-, studie-, en leesplekken zijn weer volledig te gebruiken. Ook kun je nog steeds terecht bij Café Zinnig voor een kop koffie, heerlijke lunch en andere versnaperingen. In de gehele bibliotheek is het coronatoegangsbewijs niet meer nodig. We hopen je snel weer te ontvangen in onze vestigingen!

• Boekenberg behaalt NOV-keurmerk Goed Geregeld Bekijk details

27 januari 2022

Bibliotheek de Boekenberg heeft na een jaar werken het NOV-keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld behaald. Zij zijn hiermee de vierde bibliotheek van Nederland die dit keurmerk ontvangen. Op 27 januari werd het bijbehorende certificaat door wethouder Martijn Hamerslag uitgereikt aan de coördinator Vrijwillige Inzet AnneMarijke Tiessen van Bibliotheek de Boekenberg.

• DigiTaalhuis ontvangt financiële stimulans Bekijk details

21 januari 2022

Op vrijdag 14 januari ontving het DigiTaalhuis Nissewaard een cheque ter waarde van € 3.500,- van BP en Visser & Smit Hanab. Dit bedrag geven zij weg naar aanleiding van de positieve veiligheidsprestaties op één van de gezamenlijke projecten. Met dit geld wordt een mobiele DigiTaalhuis-balie gerealiseerd zodat inwoners van Nissewaard ook in de wijk taal- en computerondersteuning kunnen krijgen in de vorm van spreekuren, activiteiten en andere vormen van dienstverlening. De bibliotheek vindt het namelijk...

Paginanavigatie