Resultaat 1 - 10 (van 33)

• ThuisBieb voor iedereen

6 april 2020

De gebouwen zijn gesloten, maar de Nederlandse bibliotheken zijn online gewoon open. In de ThuisBieb-app zijn vanaf vandaag 100 e-books voor iedereen beschikbaar, ook voor mensen die geen lid zijn van de bibliotheek. Met de ThuisBieb willen de bibliotheken iedereen die thuiszit een hart onder de riem steken én een mooie leeservaring bieden in deze onzekere tijd. De ThuisBieb is in ieder geval open tot en met 10 mei.

Bekijk details van ThuisBieb voor iedereen

• Afhaalservice

31 maart 2020

Als gevolg van het coronavirus zijn alle vestigingen van Bibliotheek de Boekenberg gesloten. Gelukkig hebben we een manier gevonden om je alsnog van dienst te kunnen zijn: de afhaalservice!

Bekijk details van Afhaalservice

• Telefonisch spreekuur

24 maart 2020

Veel organisaties blijven langer dicht vanwege het coronavirus. Ook de bibliotheek sluit voorlopig haar deuren en als gevolg hiervan zijn activiteiten en spreekuren afgelast. Om toch ondersteuning te bieden bij belangrijke vragen biedt een aantal samenwerkingspartners een telefonisch spreekuur.

Bekijk details van Telefonisch spreekuur

• Samenwerking Seniorweb

23 maart 2020

Vanaf maart 2020 werken Bibliotheek de Boekenberg en Seniorweb samen. Via de website van Seniorweb worden mensen geattendeerd op het DigiCafe in de bibliotheek. De bibliotheek kan nu makkelijker senioren uit andere gemeentes doorverwijzen en helpen met digitale vragen.

Bekijk details van Samenwerking Seniorweb

• Online lezen en leren

17 maart 2020

Verplicht thuisblijven maar wel volop lezen en leren voor jezelf of samen met de kinderen? We hebben een aantal handige diensten voor je op een rij gezet waarmee je de komende weken wel doorkomt!

Bekijk details van Online lezen en leren

• Bibliotheek de Boekenberg neemt maatregelen tegen coronavirus

13 maart 2020

In navolging van de adviezen en maatregelen die de Rijksoverheid en het RIVM hebben afgekondigd sluit de bibliotheek al haar vestigingen. Alle activiteiten, cursussen en verhuringen worden afgelast of verplaatst naar een nieuwe datum. Hiermee nemen we onze verantwoordelijkheid in het tegengaan van verspreiding van het virus.

Bekijk details van Bibliotheek de Boekenberg neemt maatregelen tegen coronavirus

• Rebelse Boekenweek

3 maart 2020

De Boekenweek, die van 7 t/m 15 maart gehouden wordt, staat in het teken van rebellen en dwarsdenkers. Stoere, onorthodoxe, eigengereide auteurs staan centraal. Leen tijdens deze week eens een lekker tegendraads boek of bezoek de speciale Boekenweek filmvoorstelling.

Bekijk details van Rebelse Boekenweek

• Korting met de Rotterdampas!

24 februari 2020

Gratis naar de film, het zwembad, de Euromast en Spido. Stap zo vaak je maar wil gratis binnen bij bijna alle musea in Rotterdam, Den Haag en Delft. Krijg flinke korting bij talloze attractieparken. Pak een gratis ijsje, een koffie en proef eens iets anders met korting. Leer tijdens een workshop of reis af naar de mooiste bestemmingen. Ook Bibliotheek de Boekenberg heeft een speciale Rotterdampas aanbieding!

Bekijk details van Korting met de Rotterdampas!

• Diploma-uitreiking Taal & Geld

20 februari 2020

Samen doorbreken we de cyclus van laaggeletterdheid. Met het project Taal & Geld binnen het DigiTaalhuis worden vrijwilligers opgeleid om minder taalvaardige volwassenen te helpen met het beter begrijpen van formele brieven van o.a. de Belastingdienst, het UWV en de zorgverzekeraar. Gisteren namen zij hun diploma in ontvangst!

Bekijk details van Diploma-uitreiking Taal & Geld

• Met korting naar een theatervoorstelling!

31 januari 2020

Wist je dat theatermakers zich geregeld laten inspireren door boekenschrijvers? Zo zijn de voorstellingen 'Tonio' en 'De aanslag' binnenkort te zien in Theater de Stoep. Speciaal voor bibliotheekleden hebben we een mooie actie. Zij kunnen met maar liefst 30% korting hier naar toe!* Maar wees er snel bij, want we hebben maar 30 stoelen per voorstelling beschikbaar.

Bekijk details van Met korting naar een theatervoorstelling!