Resultaat 1 - 10 (van 19)

• Vier de Nationale Voorleesdagen!

14 januari 2020

Van 22 januari t/m 1 februari worden door het hele land in bibliotheken, basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven de Nationale Voorleesdagen gevierd met allerlei voorleesactiviteiten. Ook in Bibliotheek de Boekenberg is er voor de allerkleinsten wat leuks te doen!

Bekijk details van Vier de Nationale Voorleesdagen!

• Hulp bij goede voornemens

31 december 2019

Goede voornemens voor het nieuwe jaar? Misschien wil je wel werken aan een gezonde leefstijl, iets nieuws leren, een opgeruimder hoofd of huis creëren. Daar helpen we je graag een handje bij! De komende maanden organiseren we een aantal workshops en lezingen waarmee we je op weg helpen.

Bekijk details van Hulp bij goede voornemens

• Kinderstadsdichter gezocht

5 december 2019

Sinds januari 2019 heeft Nissewaard een stadsdichter. Nu is de gemeente ook op zoek naar een Kinderstadsdichter. Zit jij in groep 5, 6, 7 of 8? Vind jij het leuk om te schrijven? Houd jij van poëzie? En durf jij jouw gedicht voor te lezen aan een groot publiek? Stuur dan nu jouw gedicht in over jouw wijk, stad of dorp en wie weet wordt jij de eerste Kinderstadsdichter van Nissewaard.

Bekijk details van Kinderstadsdichter gezocht

• Boekenberg bedankt vrijwilligers

28 november 2019

Op dinsdag 26 november is in Theater de Stoep een feestelijke avond georganiseerd voor de vrijwilligers van Bibliotheek de Boekenberg. Dit als blijk van waardering voor hun inzet en enthousiasme. Zij keken naar de voorstelling ‘Man met koffer’ van Laurens de Groot.

Bekijk details van Boekenberg bedankt vrijwilligers

• Gewijzigde openingstijden

25 november 2019

Tijdens de feestdagen hanteren we aangepaste openingstijden.

Bekijk details van Gewijzigde openingstijden

• Bibliotheek trekt meer bezoekers

25 november 2019

In 2018 is er circa 62,6 miljoen keer een bezoek gebracht aan de openbare bibliotheek. Dit is 5% meer dan in 2017. Ook het aantal activiteiten dat bibliotheken organiseren en het gebruik van de digitale collectie nam toe. Dit blijkt uit de bibliotheekgegevens die de KB over het jaar 2018 heeft verzameld en gepubliceerd. De gegevens laten zien dat de rol van bibliotheken steeds meer verschuift van klassieke uitleenbibliotheken naar brede maatschappelijke bibliotheken.

Bekijk details van Bibliotheek trekt meer bezoekers

• Wereldwinkel Zuidland steunt het DigiTaalhuis

11 november 2019

Het bestuur en de vrijwilligsters van de Wereldwinkel Zuidland hebben als resultaat van hun gezamenlijke inspanning gedurende een aantal jaar €700,- bijeengebracht. Dit bedrag schenken zij aan het DigiTaalhuis Nissewaard. Met dit bedrag zal het DigiTaalhuis laaggeletterden helpen en de zelfredzaamheid verbeteren.

Bekijk details van Wereldwinkel Zuidland steunt het DigiTaalhuis

• Website voor taal- en computervragen

4 november 2019

Voor inwoners met taal- en computervragen is het soms onduidelijk waar zij terecht kunnen in Nissewaard. Dit terwijl veel organisaties een cursus organiseren of begeleiding bieden. Om deze reden hebben de partners van het DigiTaalhuis de handen ineen geslagen en een gezamenlijke website gerealiseerd waarop het lokale aanbod verzameld staat. Op www.nissewaardleert.nl zie je in één oogopslag waar je met jouw vraag terecht kunt.

Bekijk details van Website voor taal- en computervragen

• Rabobank steunt DigiTaalhuis Nissewaard

4 november 2019

De opbrengst van de ledendiners van de Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden is naar drie lokale DigiTaalhuizen gegaan. Zij ontvingen ieder een cheque van €1000,- . Met dit bedrag zullen de DigiTaalhuizen laaggeletterden uit de regio helpen om zo de zelfredzaamheid te verbeteren.

Bekijk details van Rabobank steunt DigiTaalhuis Nissewaard

• De Boekenberg op Linda.nl

9 september 2019

De regen nu al zat? Kijk je ogen uit in deze prachtige bibliotheken.

Bekijk details van De Boekenberg op Linda.nl