Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 14)

 • Inzamel- en informatiepunt Oekraïne Bekijk details

  21 maart 2022

  UPDATE 29/3/2022: Inzamel- en informatiepunt Oekraïne tijdelijk gesloten - We willen iedereen bedanken voor het bijdragen aan een succesvolle inzamelingsactie! Door het enorme succes last de gemeente Nissewaard een tijdelijke stop in zodat de vrijwilligers de verzamelde goederen kunnen sorteren en verdelen.

  Bekijk details van Inzamel- en informatiepunt Oekraïne

 • Cursus Taal & Geld: geldzaken in eenvoudige taal Bekijk details

  15 maart 2022

  Goed kunnen lezen en schrijven is belangrijk. Zo begrijp je de wereld om je heen, ook als het om geldzaken gaat. Daarom helpt het DigiTaalhuis Nissewaard inwoners hiermee. Speciaal opgeleide vrijwilligers van Bibliotheek de Boekenberg en Humanitas organiseren het hele jaar door de gratis cursus Taal & Geld.

  Bekijk details van Cursus Taal & Geld: geldzaken in eenvoudige taal

 • We zijn weer volledig open! Bekijk details

  25 februari 2022

  De bibliotheek is volledig geopend. Activiteiten, cursussen, workshops en spreekuren gaan door. Alle zalen, werk-, studie-, en leesplekken zijn weer volledig te gebruiken. Ook kun je nog steeds terecht bij Café Zinnig voor een kop koffie, heerlijke lunch en andere versnaperingen. In de gehele bibliotheek is het coronatoegangsbewijs niet meer nodig. We hopen je snel weer te ontvangen in onze vestigingen!

  Bekijk details van We zijn weer volledig open!

 • Boekenberg behaalt NOV-keurmerk Goed Geregeld Bekijk details

  27 januari 2022

  Bibliotheek de Boekenberg heeft na een jaar werken het NOV-keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld behaald. Zij zijn hiermee de vierde bibliotheek van Nederland die dit keurmerk ontvangen. Op 27 januari werd het bijbehorende certificaat door wethouder Martijn Hamerslag uitgereikt aan de coördinator Vrijwillige Inzet AnneMarijke Tiessen van Bibliotheek de Boekenberg.

  Bekijk details van Boekenberg behaalt NOV-keurmerk Goed Geregeld

 • DigiTaalhuis ontvangt financiële stimulans Bekijk details

  21 januari 2022

  Op vrijdag 14 januari ontving het DigiTaalhuis Nissewaard een cheque ter waarde van € 3.500,- van BP en Visser & Smit Hanab. Dit bedrag geven zij weg naar aanleiding van de positieve veiligheidsprestaties op één van de gezamenlijke projecten. Met dit geld wordt een mobiele DigiTaalhuis-balie gerealiseerd zodat inwoners van Nissewaard ook in de wijk taal- en computerondersteuning kunnen krijgen in de vorm van spreekuren, activiteiten en andere vormen van dienstverlening. De bibliotheek vindt het namelijk...

  Bekijk details van DigiTaalhuis ontvangt financiële stimulans

 • Yonathan wint Minecraft challenge! Bekijk details

  6 januari 2022

  Yonathan Dijkstra (9 jaar) uit Spijkenisse heeft in december de BiebBouwers Minecraft challenge gewonnen! Kinderen uit Noord- en Zuid-Holland konden meedoen aan deze wedstrijd van Probiblio en de bibliotheek. De opdracht van deze maand was om een selfie te bouwen in Minecraft. Op 5 januari haalde Yonathan zijn prijs op in Bibliotheek de Boekenberg. De tweede prijs ging naar Tycho Spuijbroek uit Hellevoetsluis.

  Bekijk details van Yonathan wint Minecraft challenge!

 • Opening Bibliotheek op school Bekijk details

  10 november 2021

  Team Jeugd & Educatie van Bibliotheek de Boekenberg en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta werkt structureel samen met de basisscholen De Duif, De Hoeksteen en De Veenvlinder op het gebied van taalontwikkeling, leesbevordering en digitale geletterdheid. Samen stimuleren de organisaties kinderen om meer te lezen op school en thuis. In oktober en november werd er daarom op meerdere locaties een Bibliotheek op school geopend.

  Bekijk details van Opening Bibliotheek op school

 • Voorleesmarathon Bekijk details

  15 oktober 2021

  Op woensdag 27 oktober organiseren Bibliotheek de Boekenberg en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta een heuse voorleesmarathon. Van 9.00 tot 21.00 uur zal er continu worden voorgelezen door bekende kinderboekenschrijvers, schoolklassen en andere lokale gasten. De marathon is live vanuit De Boekenberg te volgen of je kunt meeluisteren en –kijken via een livestream.

  Bekijk details van Voorleesmarathon

 • Overname activiteiten Volksuniversiteit Bekijk details

  17 september 2021

  Onlangs werd duidelijk dat Volksuniversiteit de Kring haar werkzaamheden niet meer zal voortzetten en op zoek is naar een partner die het cursusprogramma wil overnemen. Persoonlijke ontwikkeling, cursusaanbod dichtbij huis en educatieve dienstverlening zijn belangrijke aanknopingspunten waarin Bibliotheek de Boekenberg en Volksuniversiteit de Kring elkaar vonden. Daarom zal de bibliotheek de werkzaamheden overnemen. Zo kunnen inwoners hun hele leven lang blijven leren. Op 16 september bedankte wethouder...

  Bekijk details van Overname activiteiten Volksuniversiteit

 • Speurtocht Spijkenisse Bekijk details

  4 augustus 2021

  Ken je de speurtocht van Eropuit met kinderen al? Tijdens deze leuke, niet al te lange route kom je van alles te weten over Spijkenisse!

  Bekijk details van Speurtocht Spijkenisse

Paginanavigatie