Resultaat 1 - 10 (van 38)

• Help de VoorleesExpress

28 mei 2020

Vanwege de coronacrisis kunnen de voorleesvrijwilligers van de VoorleesExpress niet meer bij kinderen met een taalachterstand thuis voorlezen. Daarom is besloten om dit digitaal voort te zetten. Dit doen zij bijvoorbeeld via Facetime, Skype of Zoom. Omdat er veel gezinnen zijn die deze begeleiding nodig hebben, worden er extra vrijwilligers gezocht die digitaal willen voorlezen bij gezinnen in Nissewaard en Goeree-Overflakkee. Ook gezinnen kunnen zich nog aanmelden.

Bekijk details van Help de VoorleesExpress

• Onze vestigingen gaan weer open!

27 mei 2020

Goed nieuws! Op maandag 8 juni gaat onze vestiging in Heenvliet weer open. Je kunt elke maandag en woensdag tussen 12.00 en 14.00 uur een bezoek brengen aan deze locatie. Dinsdag 9 juni gaat onze vestiging in Zuidland weer open. Je kunt elke dinsdag tussen 18.30 en 20.30 uur nieuwe boeken komen uitzoeken. Voorlopig kun je alleen boeken uit de collectie voor volwassenen lenen. De collectie voor de jeugd volgt later, omdat deze op een andere plek in het gebouw staat. Voor leden die gebruikmaken van...

Bekijk details van Onze vestigingen gaan weer open!

• Meest gestelde vragen

14 mei 2020

Hieronder vermelden we de veel gestelde vragen rondom de maatregelen die we hebben moeten nemen in verband met het coronavirus. Deze FAQ wordt regelmatig aangevuld.

Bekijk details van Meest gestelde vragen

• We zijn weer open!

14 mei 2020

We zijn weer open voor onze leden. Ben je geen lid, dan moet je nog even geduld hebben. Om je bezoek zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen, hebben we een aantal regels opgesteld en zijn er aanpassingen in onze vestigingen gedaan.

Bekijk details van We zijn weer open!

• De Boekenberg breidt vanaf 20 mei de dienstverlening uit!

7 mei 2020

In de persconferentie van deze week werd bekend gemaakt dat bibliotheken weer open mogen gaan voor het uitlenen van boeken. De Boekenberg zal vanaf woensdag 20 mei weer te bezoeken zijn. In april zijn we reeds gestart met een afhaalservice. Het is en blijft mogelijk om op deze manier nieuwe boeken en media te lenen.

Bekijk details van De Boekenberg breidt vanaf 20 mei de dienstverlening uit!

• ThuisBieb voor iedereen

6 april 2020

De gebouwen zijn gesloten, maar de Nederlandse bibliotheken zijn online gewoon open. In de ThuisBieb-app zijn vanaf vandaag 100 e-books voor iedereen beschikbaar, ook voor mensen die geen lid zijn van de bibliotheek. Met de ThuisBieb willen de bibliotheken iedereen die thuiszit een hart onder de riem steken én een mooie leeservaring bieden in deze onzekere tijd. De ThuisBieb is in ieder geval open tot en met 10 mei.

Bekijk details van ThuisBieb voor iedereen

• Afhaalservice

31 maart 2020

De Boekenberg gaat op woensdag 20 mei weer open voor publiek. Je kunt vanaf dan weer zelf boeken lenen. We hebben besloten om daarnaast de afhaalservice aan te blijven bieden. Dit is namelijk een hele veilige manier om boeken te lenen. Je kunt dus zelf bepalen waarvan je gebruik wil maken.

Bekijk details van Afhaalservice

• Telefonisch spreekuur

24 maart 2020

Veel organisaties blijven langer dicht vanwege het coronavirus. Ook de bibliotheek sluit voorlopig haar deuren en als gevolg hiervan zijn activiteiten en spreekuren afgelast. Om toch ondersteuning te bieden bij belangrijke vragen biedt een aantal samenwerkingspartners een telefonisch spreekuur.

Bekijk details van Telefonisch spreekuur

• Samenwerking Seniorweb

23 maart 2020

Vanaf maart 2020 werken Bibliotheek de Boekenberg en Seniorweb samen. Via de website van Seniorweb worden mensen geattendeerd op het DigiCafe in de bibliotheek. De bibliotheek kan nu makkelijker senioren uit andere gemeentes doorverwijzen en helpen met digitale vragen.

Bekijk details van Samenwerking Seniorweb

• Online lezen en leren

17 maart 2020

Verplicht thuisblijven maar wel volop lezen en leren voor jezelf of samen met de kinderen? We hebben een aantal handige diensten voor je op een rij gezet waarmee je de komende weken wel doorkomt!

Bekijk details van Online lezen en leren