Resultaat 1 - 10 (van 40)

• We zijn open

14 mei 2020

We zijn OPEN. Om je bezoek zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen, hebben we een aantal regels opgesteld en zijn er aanpassingen in onze vestigingen gedaan.

Bekijk details van We zijn open

• Vier de Kinderboekenweek!

22 september 2020

Hebben jullie ook zo’n zin in de Kinderboekenweek? We maken er weer een groot feest van! Er zijn allerlei activiteiten die de geschiedenis tot leven brengen waardoor de wereld van vroeger heel dichtbij komt. We dansen op verhalen over dino’s, schilderen als Rembrandt van Rijn, luisteren naar meesterverteller Arend van Dam en meer!

Bekijk details van Vier de Kinderboekenweek!

• Nieuwe app: online Bibliotheek!

8 september 2020

Vanaf 8 september kun je gebruik maken van een nieuwe app voor je e-books en luisterboeken: de online Bibliotheek. Deze vervangt de huidige app voor de e-books en LuisterBieb, is een stuk gebruiksvriendelijker én heeft meer mogelijkheden.

Bekijk details van Nieuwe app: online Bibliotheek!

• Geef medewerkers de bibliotheek cadeau!

2 september 2020

Bibliotheek de Boekenberg is er voor iedereen, ook voor organisaties uit de omgeving. Zij kunnen in de bibliotheek terecht voor een fijne werkplek en voor het houden van een activiteit of bedrijfsevenement. En natuurlijk ook voor de uitgebreide collectie boeken en media. Voor organisaties biedt de bibliotheek een zakelijk abonnement. Kraamzorg de Bakermand nam op dinsdag 1 september abonnementen af voor haar werknemers.

Bekijk details van Geef medewerkers de bibliotheek cadeau!

• Uitbreiding openingstijden

27 augustus 2020

Vanaf 2 september is Bibliotheek de Boekenberg weer op de woensdagavond geopend. Je kunt die dag van 10.00 tot 20.30 uur gebruikmaken van de dienstverlening. Van september t/m april gaat de bibliotheek ook elke eerste zondag van de maand van 11.00 tot 16.00 uur open. Kijk voorafgaand aan je bezoek altijd op de website van de bibliotheek voor de actuele openingstijden.

Bekijk details van Uitbreiding openingstijden

• Leer Meer Plein

29 juli 2020

In Bibliotheek de Boekenberg kun je terecht voor informatie en advies over uiteenlopende onderwerpen. Er worden vele spreekuren georganiseerd voor de inwoners van Nissewaard. Omdat dit maatschappelijke aanbod steeds groter wordt, is er behoefte aan een herkenbare en goed te vinden plek binnen de bibliotheek waar mensen met een hulpvraag geholpen kunnen worden. Op de eerste etage van de Boekenberg is daarom het Leer Meer Plein geopend.

Bekijk details van Leer Meer Plein

• VakantieBieb

23 juni 2020

Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kunnen Nederlanders deze zomer behalve van e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, lid of geen lid van de bibliotheek.

Bekijk details van VakantieBieb

• Help de VoorleesExpress

28 mei 2020

Vanwege de coronacrisis kunnen de voorleesvrijwilligers van de VoorleesExpress niet meer bij kinderen met een taalachterstand thuis voorlezen. Daarom is besloten om dit digitaal voort te zetten. Dit doen zij bijvoorbeeld via Facetime, Skype of Zoom. Omdat er veel gezinnen zijn die deze begeleiding nodig hebben, worden er extra vrijwilligers gezocht die digitaal willen voorlezen bij gezinnen in Nissewaard en Goeree-Overflakkee. Ook gezinnen kunnen zich nog aanmelden.

Bekijk details van Help de VoorleesExpress

• Meest gestelde vragen

14 mei 2020

Hieronder vermelden we de veel gestelde vragen rondom de maatregelen die we hebben moeten nemen in verband met het coronavirus. Deze FAQ wordt regelmatig aangevuld.

Bekijk details van Meest gestelde vragen

• ThuisBieb voor iedereen

6 april 2020

De gebouwen zijn gesloten, maar de Nederlandse bibliotheken zijn online gewoon open. In de ThuisBieb-app zijn vanaf vandaag 100 e-books voor iedereen beschikbaar, ook voor mensen die geen lid zijn van de bibliotheek. Met de ThuisBieb willen de bibliotheken iedereen die thuiszit een hart onder de riem steken én een mooie leeservaring bieden in deze onzekere tijd. De ThuisBieb is in ieder geval open tot en met 10 mei.

Bekijk details van ThuisBieb voor iedereen