Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 16)

 • Volg een cursus Engels in de bieb Bekijk details

  12 september 2022

  Kitty van der Linden is taaldocent Engels bij Volksuniversiteit de Boekenberg. Vol enthousiasme vertelt ze over hoe leuk ze het vak vindt en waarom ze docent is geworden.

 • Week van Lezen en Schrijven Bekijk details

  8 september 2022

  Samen sta je sterk in de strijd tegen laaggeletterdheid. Dat weten taalvrijwilliger Gaby en taalcursist Rebeca als geen ander. Ter gelegenheid van de Week van Lezen en Schrijven die van 8 t/m 14 september gehouden wordt, gingen we met hen in gesprek.

 • Inzamel- en informatiepunt Oekraïne Bekijk details

  21 maart 2022

  UPDATE 29/3/2022: Inzamel- en informatiepunt Oekraïne tijdelijk gesloten - We willen iedereen bedanken voor het bijdragen aan een succesvolle inzamelingsactie! Door het enorme succes last de gemeente Nissewaard een tijdelijke stop in zodat de vrijwilligers de verzamelde goederen kunnen sorteren en verdelen.

 • Cursus Taal & Geld: geldzaken in eenvoudige taal Bekijk details

  15 maart 2022

  Goed kunnen lezen en schrijven is belangrijk. Zo begrijp je de wereld om je heen, ook als het om geldzaken gaat. Daarom helpt het DigiTaalhuis Nissewaard inwoners hiermee. Speciaal opgeleide vrijwilligers van Bibliotheek de Boekenberg en Humanitas organiseren het hele jaar door de gratis cursus Taal & Geld.

 • We zijn weer volledig open! Bekijk details

  25 februari 2022

  De bibliotheek is volledig geopend. Activiteiten, cursussen, workshops en spreekuren gaan door. Alle zalen, werk-, studie-, en leesplekken zijn weer volledig te gebruiken. Ook kun je nog steeds terecht bij Café Zinnig voor een kop koffie, heerlijke lunch en andere versnaperingen. In de gehele bibliotheek is het coronatoegangsbewijs niet meer nodig. We hopen je snel weer te ontvangen in onze vestigingen!

 • Boekenberg behaalt NOV-keurmerk Goed Geregeld Bekijk details

  27 januari 2022

  Bibliotheek de Boekenberg heeft na een jaar werken het NOV-keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld behaald. Zij zijn hiermee de vierde bibliotheek van Nederland die dit keurmerk ontvangen. Op 27 januari werd het bijbehorende certificaat door wethouder Martijn Hamerslag uitgereikt aan de coördinator Vrijwillige Inzet AnneMarijke Tiessen van Bibliotheek de Boekenberg.

 • DigiTaalhuis ontvangt financiële stimulans Bekijk details

  21 januari 2022

  Op vrijdag 14 januari ontving het DigiTaalhuis Nissewaard een cheque ter waarde van € 3.500,- van BP en Visser & Smit Hanab. Dit bedrag geven zij weg naar aanleiding van de positieve veiligheidsprestaties op één van de gezamenlijke projecten. Met dit geld wordt een mobiele DigiTaalhuis-balie gerealiseerd zodat inwoners van Nissewaard ook in de wijk taal- en computerondersteuning kunnen krijgen in de vorm van spreekuren, activiteiten en andere vormen van dienstverlening. De bibliotheek vindt het namelijk...

 • Yonathan wint Minecraft challenge! Bekijk details

  6 januari 2022

  Yonathan Dijkstra (9 jaar) uit Spijkenisse heeft in december de BiebBouwers Minecraft challenge gewonnen! Kinderen uit Noord- en Zuid-Holland konden meedoen aan deze wedstrijd van Probiblio en de bibliotheek. De opdracht van deze maand was om een selfie te bouwen in Minecraft. Op 5 januari haalde Yonathan zijn prijs op in Bibliotheek de Boekenberg. De tweede prijs ging naar Tycho Spuijbroek uit Hellevoetsluis.

 • Opening Bibliotheek op school Bekijk details

  10 november 2021

  Team Jeugd & Educatie van Bibliotheek de Boekenberg en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta werkt structureel samen met de basisscholen De Duif, De Hoeksteen en De Veenvlinder op het gebied van taalontwikkeling, leesbevordering en digitale geletterdheid. Samen stimuleren de organisaties kinderen om meer te lezen op school en thuis. In oktober en november werd er daarom op meerdere locaties een Bibliotheek op school geopend.

 • Voorleesmarathon Bekijk details

  15 oktober 2021

  Op woensdag 27 oktober organiseren Bibliotheek de Boekenberg en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta een heuse voorleesmarathon. Van 9.00 tot 21.00 uur zal er continu worden voorgelezen door bekende kinderboekenschrijvers, schoolklassen en andere lokale gasten. De marathon is live vanuit De Boekenberg te volgen of je kunt meeluisteren en –kijken via een livestream.

Paginanavigatie