• Coronamaatregelen vanaf 25 september Bekijk details

23 september 2021

Vanaf 25 september worden de coronamaatregelen wederom versoepeld. Vanaf dan is er nog meer mogelijk in onze bibliotheekvestigingen.

Bekijk details van Coronamaatregelen vanaf 25 september

• Overname activiteiten Volksuniversiteit Bekijk details

17 september 2021

Onlangs werd duidelijk dat Volksuniversiteit de Kring haar werkzaamheden niet meer zal voortzetten en op zoek is naar een partner die het cursusprogramma wil overnemen. Persoonlijke ontwikkeling, cursusaanbod dichtbij huis en educatieve dienstverlening zijn belangrijke aanknopingspunten waarin Bibliotheek de Boekenberg en Volksuniversiteit de Kring elkaar vonden. Daarom zal de bibliotheek de werkzaamheden overnemen. Zo kunnen inwoners hun hele leven lang blijven leren. Op 16 september bedankte wethouder...

Bekijk details van Overname activiteiten Volksuniversiteit

• Speurtocht Spijkenisse Bekijk details

4 augustus 2021

Ken je de speurtocht van Eropuit met kinderen al? Tijdens deze leuke, niet al te lange route kom je van alles te weten over Spijkenisse!

Bekijk details van Speurtocht Spijkenisse

• Leenlaptops voor anderstaligen en werkzoekenden Bekijk details

2 juni 2021

Bibliotheek de Boekenberg leent sinds de coronacrisis laptops uit aan anderstaligen die in een taaltraject zitten. In samenwerking met Gemeente Nissewaard wordt deze dienstverlening uitgebreid zodat meer inwoners hier gebruik van kunnen maken. Op woensdag 26 mei waren wethouders Igor Bal en Wouter Struijk aanwezig in de Boekenberg om nieuwe laptops te overhandigen aan de bibliotheek.

Bekijk details van Leenlaptops voor anderstaligen en werkzoekenden

• TijdschriftenBieb Bekijk details

18 april 2021

Lees tijdschriften op je telefoon of tablet. Van AutoWeek tot Yoga Magazine. De app is gratis voor bibliotheekleden.

Bekijk details van TijdschriftenBieb

• De bibliotheek is Duurzaam Gastvrij! Bekijk details

18 maart 2021

Bibliotheek de Boekenberg heeft het hoogste niveau van het Duurzaam Gastvrij keurmerk behaald: GOUD.

Bekijk details van De bibliotheek is Duurzaam Gastvrij!

• Organiseer een livestream vanuit de Boekenberg Bekijk details

9 maart 2021

In een tijd waarin samenkomen beperkt mogelijk is, bieden we je graag een geschikt alternatief! Online streaming is een goede manier om elkaar toch te blijven ontmoeten. Daarom kun je bij het huren van een ruimte in de Boekenberg vanaf nu ook een professioneel livestreampakket bijboeken. Je vergadering, presentatie of andere bijeenkomst is hiermee volledig online te volgen en we nemen alle technische zorgen uit handen.

Bekijk details van Organiseer een livestream vanuit de Boekenberg

• Volg de Boekenbergtour Bekijk details

26 november 2020

Wie meer te weten wil komen over het verhaal achter de Boekenberg kan een audiovisuele tour volgen door de Spijkenisser bibliotheek. Architect Winy Maas, burgemeester Foort van Oosten en andere gasten nemen je mee op pad door het bijzondere gebouw. Tijdens de Boekenbergtour leer je meer over de totstandkoming van de boekenpiramide, de architectuur, het bijzondere klimaatsysteem en zijn er allerlei interessante weetjes.

Bekijk details van Volg de Boekenbergtour