• We zijn weer open! Bekijk details

18 mei 2021

Al onze vestigingen mogen vanaf donderdag 20 mei weer open. Na vijf maanden sluiting kijken we er enorm naar uit om je weer te verwelkomen in de bibliotheek. Je kunt weer zelf boeken uitzoeken, een krantje lezen, werken en studeren.

Bekijk details van We zijn weer open!

• Leenlaptops voor anderstaligen en werkzoekenden Bekijk details

2 juni 2021

Bibliotheek de Boekenberg leent sinds de coronacrisis laptops uit aan anderstaligen die in een taaltraject zitten. In samenwerking met Gemeente Nissewaard wordt deze dienstverlening uitgebreid zodat meer inwoners hier gebruik van kunnen maken. Op woensdag 26 mei waren wethouders Igor Bal en Wouter Struijk aanwezig in de Boekenberg om nieuwe laptops te overhandigen aan de bibliotheek.

Bekijk details van Leenlaptops voor anderstaligen en werkzoekenden

• Ruimere openingstijden Bekijk details

27 mei 2021

Vanaf juni is Bibliotheek de Boekenberg ook 's avonds weer geopend. Bezoekers kunnen op woensdag en donderdag van 10.00 tot 20.30 uur terecht in de bibliotheek voor het lenen van boeken en media, het lezen van kranten en tijdschriften en om te werken of studeren. Ook zal een deel van de maatschappelijke spreekuren weer fysiek plaatsvinden.

Bekijk details van Ruimere openingstijden

• Speurtocht Spijkenisse Bekijk details

21 april 2021

Eropuit met kinderen heeft een nieuwe kinderspeurtocht gemaakt door Spijkenisse. Tijdens deze leuke, niet al te lange route kom je van alles te weten over Spijkenisse.

Bekijk details van Speurtocht Spijkenisse

• TijdschriftenBieb Bekijk details

18 april 2021

Lees tijdschriften op je telefoon of tablet. Van AutoWeek tot Yoga Magazine. De app is gratis voor bibliotheekleden.

Bekijk details van TijdschriftenBieb

• De bibliotheek is Duurzaam Gastvrij! Bekijk details

18 maart 2021

Bibliotheek de Boekenberg heeft het hoogste niveau van het Duurzaam Gastvrij keurmerk behaald: GOUD.

Bekijk details van De bibliotheek is Duurzaam Gastvrij!

• Organiseer een livestream vanuit de Boekenberg Bekijk details

9 maart 2021

In een tijd waarin samenkomen beperkt mogelijk is, bieden we je graag een geschikt alternatief! Online streaming is een goede manier om elkaar toch te blijven ontmoeten. Daarom kun je bij het huren van een ruimte in de Boekenberg vanaf nu ook een professioneel livestreampakket bijboeken. Je vergadering, presentatie of andere bijeenkomst is hiermee volledig online te volgen en we nemen alle technische zorgen uit handen.

Bekijk details van Organiseer een livestream vanuit de Boekenberg

• Volg de Boekenbergtour Bekijk details

26 november 2020

Wie meer te weten wil komen over het verhaal achter de Boekenberg kan vanaf vrijdag 27 november een audiovisuele tour volgen door de Spijkenisser bibliotheek. Architect Winy Maas, burgemeester Foort van Oosten en andere gasten nemen je mee op pad door het bijzondere gebouw. Tijdens de Boekenbergtour leer je meer over de totstandkoming van de boekenpiramide, de architectuur, het bijzondere klimaatsysteem en zijn er allerlei interessante weetjes.

Bekijk details van Volg de Boekenbergtour