Resultaat 1 - 10 (van 36)

• Leer Meer Plein

29 juli 2020

In Bibliotheek de Boekenberg kun je terecht voor informatie en advies over uiteenlopende onderwerpen. Er worden vele spreekuren georganiseerd voor de inwoners van Nissewaard. Omdat dit maatschappelijke aanbod steeds groter wordt, is er behoefte aan een herkenbare en goed te vinden plek binnen de bibliotheek waar mensen met een hulpvraag geholpen kunnen worden. Op de eerste etage van de Boekenberg is daarom het Leer Meer Plein geopend.

Bekijk details van Leer Meer Plein

• VakantieBieb

23 juni 2020

Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kunnen Nederlanders deze zomer behalve van e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, lid of geen lid van de bibliotheek.

Bekijk details van VakantieBieb

• Help de VoorleesExpress

28 mei 2020

Vanwege de coronacrisis kunnen de voorleesvrijwilligers van de VoorleesExpress niet meer bij kinderen met een taalachterstand thuis voorlezen. Daarom is besloten om dit digitaal voort te zetten. Dit doen zij bijvoorbeeld via Facetime, Skype of Zoom. Omdat er veel gezinnen zijn die deze begeleiding nodig hebben, worden er extra vrijwilligers gezocht die digitaal willen voorlezen bij gezinnen in Nissewaard en Goeree-Overflakkee. Ook gezinnen kunnen zich nog aanmelden.

Bekijk details van Help de VoorleesExpress

• Meest gestelde vragen

14 mei 2020

Hieronder vermelden we de veel gestelde vragen rondom de maatregelen die we hebben moeten nemen in verband met het coronavirus. Deze FAQ wordt regelmatig aangevuld.

Bekijk details van Meest gestelde vragen

• We zijn open

14 mei 2020

We zijn weer open voor onze leden. Ben je geen lid, dan moet je nog even geduld hebben. Om je bezoek zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen, hebben we een aantal regels opgesteld en zijn er aanpassingen in onze vestigingen gedaan.

Bekijk details van We zijn open

• ThuisBieb voor iedereen

6 april 2020

De gebouwen zijn gesloten, maar de Nederlandse bibliotheken zijn online gewoon open. In de ThuisBieb-app zijn vanaf vandaag 100 e-books voor iedereen beschikbaar, ook voor mensen die geen lid zijn van de bibliotheek. Met de ThuisBieb willen de bibliotheken iedereen die thuiszit een hart onder de riem steken én een mooie leeservaring bieden in deze onzekere tijd. De ThuisBieb is in ieder geval open tot en met 10 mei.

Bekijk details van ThuisBieb voor iedereen

• Telefonisch spreekuur

24 maart 2020

Veel organisaties blijven langer dicht vanwege het coronavirus. Ook de bibliotheek sluit voorlopig haar deuren en als gevolg hiervan zijn activiteiten en spreekuren afgelast. Om toch ondersteuning te bieden bij belangrijke vragen biedt een aantal samenwerkingspartners een telefonisch spreekuur.

Bekijk details van Telefonisch spreekuur

• Samenwerking Seniorweb

23 maart 2020

Vanaf maart 2020 werken Bibliotheek de Boekenberg en Seniorweb samen. Via de website van Seniorweb worden mensen geattendeerd op het DigiCafe in de bibliotheek. De bibliotheek kan nu makkelijker senioren uit andere gemeentes doorverwijzen en helpen met digitale vragen.

Bekijk details van Samenwerking Seniorweb

• Online lezen en leren

17 maart 2020

Verplicht thuisblijven maar wel volop lezen en leren voor jezelf of samen met de kinderen? We hebben een aantal handige diensten voor je op een rij gezet waarmee je de komende weken wel doorkomt!

Bekijk details van Online lezen en leren

• Rebelse Boekenweek

3 maart 2020

De Boekenweek, die van 7 t/m 15 maart gehouden wordt, staat in het teken van rebellen en dwarsdenkers. Stoere, onorthodoxe, eigengereide auteurs staan centraal. Leen tijdens deze week eens een lekker tegendraads boek of bezoek de speciale Boekenweek filmvoorstelling.

Bekijk details van Rebelse Boekenweek