Resultaat 1 - 10 (van 25)

• Diploma-uitreiking Taal & Geld

20 februari 2020

Samen doorbreken we de cyclus van laaggeletterdheid. Met het project Taal & Geld binnen het DigiTaalhuis worden vrijwilligers opgeleid om minder taalvaardige volwassenen te helpen met het beter begrijpen van formele brieven van o.a. de Belastingdienst, het UWV en de zorgverzekeraar. Gisteren namen zij hun diploma in ontvangst!

Bekijk details van Diploma-uitreiking Taal & Geld

• Met korting naar een theatervoorstelling!

31 januari 2020

Wist je dat theatermakers zich geregeld laten inspireren door boekenschrijvers? Zo zijn de voorstellingen 'Tonio' en 'De aanslag' binnenkort te zien in Theater de Stoep. Speciaal voor bibliotheekleden hebben we een mooie actie. Zij kunnen met maar liefst 30% korting hier naar toe!* Maar wees er snel bij, want we hebben maar 30 stoelen per voorstelling beschikbaar.

Bekijk details van Met korting naar een theatervoorstelling!

• Een passie voor e-books en luisterboeken

31 januari 2020

Wil je 24/7 de nieuwste boeken kunnen lezen én luisteren zonder rekening te houden met openingstijden? Dat kan met een Basis- en Plusbundel van Bibliotheek de Boekenberg.

Bekijk details van Een passie voor e-books en luisterboeken

• Techniekweek

31 januari 2020

Kleine uitvinders kunnen tijdens de voorjaarsvakantie meedoen aan allerlei techniekactiviteiten in de Boekenberg. Vergeet niet vooraf een kaartje te kopen want vol = vol!

Bekijk details van Techniekweek

• Bibliotheek regelt blind dates!

31 januari 2020

Op zoek naar een blind date met een goed verhaal? Ook daarvoor kun je tegenwoordig in Bibliotheek de Boekenberg terecht. Het maakt ons niet uit of je lang, kort, dun, dik of aantrekkelijk bent, voor iedereen is er gegarandeerd een match! Om mee te kunnen doen heb je alleen een geldig lidmaatschap nodig.

Bekijk details van Bibliotheek regelt blind dates!

• Belastingspreekuur, bereid je voor!

23 januari 2020

Heb je een afspraak gemaakt bij het belastingspreekuur? Dan moet je een aantal gegevens meenemen, zodat Stichting Welzijn Ouderen je op een goede manier kan helpen bij het invullen van het aangiftebiljet. Er zijn een aantal gegevens die je altijd mee moet nemen. Andere gegevens zijn afhankelijk van jouw specifieke situatie. Met behulp van onderstaande lijst kun je bepalen welke gegevens je mee moet brengen.

Bekijk details van Belastingspreekuur, bereid je voor!

• Vier de Nationale Voorleesdagen!

14 januari 2020

Van 22 januari t/m 1 februari worden door het hele land in bibliotheken, basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven de Nationale Voorleesdagen gevierd met allerlei voorleesactiviteiten. Ook in Bibliotheek de Boekenberg is er voor de allerkleinsten wat leuks te doen!

Bekijk details van Vier de Nationale Voorleesdagen!

• Hulp bij goede voornemens

31 december 2019

Goede voornemens voor het nieuwe jaar? Misschien wil je wel werken aan een gezonde leefstijl, iets nieuws leren, een opgeruimder hoofd of huis creëren. Daar helpen we je graag een handje bij! De komende maanden organiseren we een aantal workshops en lezingen waarmee we je op weg helpen.

Bekijk details van Hulp bij goede voornemens

• Kinderstadsdichter gezocht

5 december 2019

Sinds januari 2019 heeft Nissewaard een stadsdichter. Nu is de gemeente ook op zoek naar een Kinderstadsdichter. Zit jij in groep 5, 6, 7 of 8? Vind jij het leuk om te schrijven? Houd jij van poëzie? En durf jij jouw gedicht voor te lezen aan een groot publiek? Stuur dan nu jouw gedicht in over jouw wijk, stad of dorp en wie weet wordt jij de eerste Kinderstadsdichter van Nissewaard.

Bekijk details van Kinderstadsdichter gezocht

• Boekenberg bedankt vrijwilligers

28 november 2019

Op dinsdag 26 november is in Theater de Stoep een feestelijke avond georganiseerd voor de vrijwilligers van Bibliotheek de Boekenberg. Dit als blijk van waardering voor hun inzet en enthousiasme. Zij keken naar de voorstelling ‘Man met koffer’ van Laurens de Groot.

Bekijk details van Boekenberg bedankt vrijwilligers