Een jaar lang kinderbestuur

Gepubliceerd op: 11 december 2018 10:56

Wie weet nou beter wat kinderen willen, dan kinderen zelf. Met die gedachte is Bibliotheek de Boekenberg in september 2017 gestart met een kinderbestuur. Zes knappe koppen hebben zich een jaar lang gebogen over alles wat er in de bibliotheek gebeurt. Hoe kan het beter en leuker voor hun en hun leeftijdsgenootjes?

De kinderen vielen meteen met hun neus in de boter. Een maand nadat het bestuur gevormd was bestond de Boekenberg vijf jaar. Dat moest gevierd worden en het Kinderbestuur kreeg de kans om confetticanons te doen ontpoppen en de avond feestelijk te openen.

Klasgenootjes op bezoek
Als kinderbestuurslid ken je de bibliotheek natuurlijk door en door. Dat hebben de kinderen van het Kinderbestuur ook zeker bewezen; ieder van hen heeft hun klas rondgeleid door de Boekenberg. De klas van Costas kon helaas niet langskomen. Daar werd natuurlijk een oplossing voor bedacht. Als de klas niet naar de bieb kan komen, brengen we de bieb toch naar de klas. Zo gezegd zo gedaan! Costas heeft een video opgenomen zodat zijn klasgenoten de Boekenberg toch kunnen zien.

Costas mocht schitteren voor de camera en zijn medebestuurslid Loïs wist de radio te vinden. Zij heeft samen met RTV Rijnmond haar Spijkenisse laten zien en dan mocht een bezoekje aan de Boekenberg natuurlijk niet ontbreken. Bekijk de reportage met Lois. Verder zat Shiffraël in de jury van de voorleeswedstrijd en heeft het hele bestuur samen een drukbezochte Harry Potter-dag georganiseerd. We kijken trots terug op het afgelopen jaar met jullie, ontzettend bedankt!

En nu?
Sommige kinderen vonden één jaar in het kinderbestuur bij lange na niet genoeg en hebben zich ingeschreven voor een tweede termijn. Aangevuld met drie nieuwe kinderen, zijn we heel benieuwd wat het nieuwe kinderbestuur voor ons gaat bedenken. We wensen ze veel succes!