Help de VoorleesExpress

Gepubliceerd op: 28 mei 2020 11:30

Vanwege de coronacrisis kunnen de voorleesvrijwilligers van de VoorleesExpress niet meer bij kinderen met een taalachterstand thuis voorlezen. Daarom is besloten om dit digitaal voort te zetten. Dit doen zij bijvoorbeeld via Facetime, Skype of Zoom. Omdat er veel gezinnen zijn die deze begeleiding nodig hebben, worden er extra vrijwilligers gezocht die digitaal willen voorlezen bij gezinnen in Nissewaard en Goeree-Overflakkee. Ook gezinnen kunnen zich nog aanmelden.

Voor kinderen met een taalachterstand
De VoorleesExpress zorgt dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Gedurende 20 weken komt er een vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen en taalspelletjes te doen. Samen met de ouders streven ze ernaar dat taal- en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen. Op Voorne-Putten regelen Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Bibliotheek de Boekenberg de matches tussen gezinnen en vrijwilligers.

Eén uur per week
Projectleiders Nikki Valentin en Irene Naaktgeboren benadrukken hoe belangrijk het is dat nieuwe vrijwilligers zich aanmelden. ‘We hebben aardig wat gezinnen die op een vrijwilliger zitten te wachten. Gezien het voorlezen nu op afstand plaatsvindt, is het belangrijk dat vrijwilligers overweg kunnen met programma’s als Facetime, Skype of Zoom. We zien dat het digitaal voorlezen op veel andere plaatsen een succes is. Vrijwilligers en gezinnen zijn positief en het laat zien dat je met wat creativiteit ook digitaal veel kunt bereiken om kinderen taalvaardiger te maken!’ Vrijwilligers die kinderen digitaal begeleiden zetten zich doorgaans één uur per week in.

Aanmelden als vrijwilliger?
Aanmelden als vrijwilliger kan op deze website. Na de aanmelding wordt er contact met je opgenomen om kennis te maken en om uitleg te geven over de werkzaamheden. Voor vragen kun je bellen met Nikki Valentin via 06-21339459 of Irene Naaktgeboren via 06-25118302.

Gezin aanmelden?
Wil je een gezin aanmelden voor de VoorleesExpress? Dan zijn er enkele voorwaarden waaraan moet worden voldaan. Op onze website lees je er meer over.