Kinderstadsdichter gezocht

Gepubliceerd op: 5 december 2019 09:16

Sinds januari 2019 heeft Nissewaard een stadsdichter. Nu is de gemeente ook op zoek naar een Kinderstadsdichter. Zit jij in groep 5, 6, 7 of 8? Vind jij het leuk om te schrijven? Houd jij van poëzie? En durf jij jouw gedicht voor te lezen aan een groot publiek? Stuur dan nu jouw gedicht in over jouw wijk, stad of dorp en wie weet wordt jij de eerste Kinderstadsdichter van Nissewaard.

Wat doet een Kinderstadsdichter?
Een Kinderstadsdichter schrijft gedichten over Nissewaard en draagt deze voor bij een aantal gebeurtenissen in Nissewaard, zoals bijvoorbeeld tijdens de Kinderboekenweek, Sinterklaas en andere kinderevenementen. De Kinderstadsdichter levert een paar gedichten per jaar en vindt het leuk om voor een grote groep mensen te spreken. Je bepaalt zelf hoe vaak en voor welke gelegenheden jij wilt optreden en we overleggen dit altijd eerst met jouw ouders.
Je wordt Kinderstadsdichter voor een jaar!

Hoe kun je meedoen?
Je maakt één gedicht over Nissewaard (een warm hart voor Nissewaard), zoals bijvoorbeeld een thema in jouw wijk, stad of dorp. Het gedicht mag maximaal 300 woorden lang zijn. Mail jouw gedicht dan uiterlijk 8 januari 2020 gedicht naar communicatie@nissewaard.nl onder vermelding van Kinderstadsdichter en de volgende gegevens (naam + achternaam, adres, leeftijd, telefoonnummer, school + klas) en een korte motivatie waarom jij de Kinderstadsdichter van Nissewaard wil worden.

Voorwaarden

  • Het gedicht gaat over Nissewaard en is maximaal 300 woorden lang;
  • deelnemers mogen maximaal één gedicht insturen;
  • kinderen in groep 5 t/m 8 woonachtig of schoolgaand in Nissewaard mogen meedoen
  • de genomineerde kinderen dragen op zaterdagmiddag 2 februari tijdens de Week van de Poëzie hun gedicht voor in Bibliotheek de Boekenberg.
  • je bent bereid om meerdere keren per jaar een nieuw gedicht te schrijven en voor te dragen tijdens bepaalde evenementen
  • de inzendingen worden anoniem doorgestuurd naar de vakjury
  • Word jij de eerste Kinderstadsdichter van Nissewaard? Als jij wint komt onze stadsdichter Kevin Mack een workshop poëzie schrijven geven in jouw klas.
  • De verkiezing voor Kinderstadsdichter is een initiatief van gemeente Nissewaard en bibliotheek De Boekenberg.

Vragen?
Heb je vragen of wil je meer informatie? Mail naar communicatie@nissewaard.nl. We zijn benieuwd naar jouw gedicht!