Met korting naar Turks Fruit

Gepubliceerd op: 13 maart 2019 09:52

Het boek was een bestseller, de film een blockbuster, de musical een kaskraker en dan is er nu de toneelbewerking van het ultieme liefdesverhaal uit de Nederlandse literatuur: ‘Turks Fruit’ van Jan Wolkers. Bibliotheekleden kunnen op woensdag 27 maart met korting naar deze voorstelling in Theater de Stoep. Lees snel verder en ontdek hoe je erbij kunt zijn.

Paul Verhoevens verfilming, met Monique van de Ven en Rutger Hauer, is nog steeds de best bezochte Nederlandse film ooit. Hans Kemna, die indertijd de casting verzorgde, heeft ook de acteurs voor de toneelvoorstelling gevonden. ‘Turks Fruit’ vertelt van de heftige liefde tussen een beeldhouwer en een liftster. Hun ongekend passionele relatie krijgt een dramatische wending als de jonge vrouw ernstig ziek wordt. De toneelbewerking van Sophie Kassies is een ongekuiste, sensuele én ontroerende hommage aan dit ultieme liefdesverhaal.

Recensies na de premiére:

Alles klopt aan Turks Fruit – 1eRang.nl (5 sterren)

Toneelversie Turks Fruit: uiterst boeiend en vermakelijk - AD (4 sterren)

Turks Fruit is een ontroerend stuk over overgave – Het Parool

‘Turks Fruit’ blijft het verhaal van een hitsige kunstenaar – NRC (3 sterren)

Tijdloos realisme dat ontroert – Scènes (4 sterren)

Bij Wolkers is de vrouw óf lustobject óf heks, maar deze toneeluitvoering is eigentijdser – Trouw (4 sterren)

Bibliotheekleden ontvangen een korting op deze voorstelling. Zij kunnen er voor € 15,40 (incl. consumptie en garderobe) bij zijn. Bestel je kaarten via de theaterkassa (0181-652222) of via de website van het theater. Vergeet niet je bibliotheekpas mee te nemen naar de voorstelling.

Woensdag 27 maart | 20.15 uur | Theater de Stoep | Kortingscode BIEB2019