Vier de Nationale Voorleesdagen!

Gepubliceerd op: 14 januari 2020 12:00

Van 22 januari t/m 1 februari worden door het hele land in bibliotheken, basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven de Nationale Voorleesdagen gevierd met allerlei voorleesactiviteiten. Ook in Bibliotheek de Boekenberg is er voor de allerkleinsten wat leuks te doen!

Nationaal Voorleesontbijt
Op woensdag 22 januari om 10.00 uur kun je samen met je (klein)kind ontbijten in de Boekenberg. Politieagent George Vos leest tijdens het ontbijt voor uit het prentenboek van het jaar Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horáček. Een verhaal over een humeurige eend. Haar vijver is opgedroogd en er is niemand die met haar wil spelen. Tenminste… dat vindt zij. Want ze wil niet gaten graven met hond. Niet met varken in de modderpoel. Niet kraaien met haan. Niet soezen met schildpad. Niet een lekker hapje eten met geit. Dus… NIEMAND wil met haar spelen. En dan wordt ze ook nog achtervolgd door een grijs wolkje dat boven haar hoofd steeds donkerder en groter wordt. En met het barsten van de wolk komt alles goed in dit verhaal, waarbij je ongetwijfeld in de lach schiet.
Woensdag 22 januari | 10.00-11.00 uur | € 3,50 p.p. | Aanmelden

Voorlezen en knutselen
Niemand minder dan Gonnie het Gansje komt op woensdag 29 januari om 15.00 uur gezellig meeluisteren en –knutselen in de Boekenberg. We luisteren naar het prentenboek Moppereend en er is een bijpassend knutselwerk. Na afloop kun je gratis met Gonnie op de foto gaan. Vergeet niet een eigen camera mee te nemen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 7 jaar en hun (groot)ouders of opvoeders. De toegang is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Kom je er gezellig bij zitten?
Woensdag 29 januari | 15.00-16.00 uur | Gratis, aanmelden niet nodig

Mopperwolk in de Boekenberg
Eend heeft zo hard gemopperd dat er een mopperwolk in de Boekenberg is neergedaald. Maak tijdens de Voorleesdagen een mooie foto onder deze wolk en plaats deze op Facebook of Instagram met de #Mopperenindeboekenberg en maak kans op je eigen Moppereend prentenboek! We geven er een aantal weg.

Kinderen gratis lid
Voorlezen aan kinderen is belangrijk, want het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan interactieve vaardigheden. Maar het is ook gewoon heel gezellig. Zo worden onze kleintjes later grote lezers. Daarom kunnen kinderen het hele jaar door gratis lid worden van de bibliotheek. Wie dit tijdens de Nationale Voorleesdagen doet, ontvangt ook nog eens een leuk cadeautje waarmee het voorlezen nog leuker wordt (op=op).