Nieuwe abonnementen

Gepubliceerd op: 6 juli 2018 12:47

Per 1 augustus 2018 veranderen de abonnementen van onze bibliotheek. We kiezen voor meer gemak en duidelijkheid en maken het lenen goedkoper, zodat zoveel mogelijk inwoners gebruik kunnen maken van onze dienstverlening. We introduceren daarnaast een gratis lidmaatschap tot 30 jaar.

Brede maatschappelijke bibliotheek
Iedereen kent de bibliotheek, dé plek om boeken te lenen. Maar onze bezoekers komen er ook voor een filmvoorstelling, een computercursus, om te lunchen, voor de krant, voor een afspraak bij de rechtswinkel, een bezoek aan het mamacafé en nog zoveel meer. De bibliotheek als toegankelijke plek waar je jezelf kunt ontwikkelen en waar je kunt ontmoeten, ontdekken en ontspannen. Onze dienstverlening verandert en de abonnementen zijn daarop aangepast.

Gratis lenen tot 30 jaar
Als eerste bibliotheek van Nederland maken we het lenen tot 30 jaar gratis. We geloven in zo min mogelijk (financiële) drempels voor lezen en kennisoverdracht. Jongeren die 18 jaar worden en moeten gaan betalen voor hun lidmaatschap schrijven zich vaak uit. Dit is een landelijke trend en eigenlijk niet zo vreemd. Als je 18 bent, ben je met andere dingen bezig dan met boeken en lezen. Door jongeren tot 30 jaar een gratis Budgetbundel aan te bieden, kunnen ze blijven lenen. Op die manier kunnen we werken aan een relatie met hen. Met de gratis Budgetbundel kunnen zij 12 materialen per jaar lenen. Wie meer wil lenen, kan een Basisbundel voor 30 euro kopen, waarmee je onbeperkt boeken kunt lenen en toegang hebt tot 6 e-books per jaar. Zij kunnen ook overstappen naar een Plusbundel van 50 euro waarmee je onbeperkt e-books leent.

Boetevrij lenen
Klanten met een Jeugd- en Plusbundel kunnen voortaan boetevrij lenen. Steeds meer bibliotheken in Nederland kiezen hiervoor. De belangrijkste reden is dat het past binnen de transitie naar een brede maatschappelijke bibliotheek. We willen het lenen zo makkelijk mogelijk maken. Boetevrij lenen zorgt voor meer eenvoudige processen en bespaart tijd en ergernissen. Het zorgt bovendien voor meer tevreden klanten en een beter gebruik van de collectie.

Gratis ledenpas
Geen boeken lenen, maar wel profiteren van de vele voordelen die de bibliotheek te bieden heeft? Het kan met een gratis ledenpas die beschikbaar is voor alle leeftijden. Hiermee kunnen leden geen boeken lenen, maar wel twee gratis online cursussen volgen per jaar, korting ontvangen op activiteiten en gebruikmaken van internet en andere faciliteiten in het gebouw.