Online lezen en leren

Gepubliceerd op: 17 maart 2020 14:20

Verplicht thuisblijven maar wel volop lezen en leren voor jezelf of samen met de kinderen? We hebben een aantal handige diensten voor je op een rij gezet waarmee je de komende weken wel doorkomt!

• E-books

De Online Bibliotheek is altijd open! Met een Jeugd-, Basis- en Plusbundel kun je e-books lezen vanuit je luie stoel. Er zijn meer dan 30.000 boeken te leen! Zo is er voor elk wat wils.

Ontdek de collectie e-books

• Luisterbieb

Een cadeautje van de Online Bibliotheek voor iedereen die de komende weken veel thuis zit: een mooie lijst extra titels in de Luisterbieb. Voor iedereen, dus ook voor niet leden.

Ontdek de Luisterbieb

• ThuisBieb

Voor een goed verhaal hoef je de deur niet meer uit. Binnenkort kun je namelijk gratis gebruikmaken van de ThuisBieb, een app vol met e-books voor leden en niet leden. Nog even geduld!

Ontdek ThuisBieb

• WePboek

Voorlezen kan altijd! En al helemaal met de superleuke WePboeken. Er zijn 20 mooie verhalen die je samen met je kind kunt bekijken. Zo blijven we werken aan taal.

Ontdek WePboek

• Bereslim

Blijven genieten van de mooiste voorleesverhalen? Met Bereslim luister je gratis naar de avonturen van onder meer Dikkie Dik, Gonnie en Gijsje en Rupsje Nooitgenoeg.

Ontdek Bereslim

• Junior Einstein

Geen school, maar wel blijven leren? Dat kan met Junior Einstein! Rekenen, topografie, begrijpend lezen en de tafels, alle vakken kunnen worden geoefend. Voor bibliotheekleden is het gratis!

Ontdek Junior Einstein

• Goodhabitz

Leden van de bibliotheek hebben 3 maanden lang gratis toegang tot meer dan 130 online trainingen. Met keus uit o.a.  persoonlijke effectiviteit, excell, BHV, werkgeluk en positieve psychologie.

Ontdek Goodhabitz

• Theorie.nl

Alle theorie-examens zijn geschrapt, dat betekent dat je nog wat extra tijd hebt om te leren. We helpen je er graag aan handje bij met deze gratis online examens van de bieb!

Ontdek Theorie.nl

• Raadgedicht

Gedichten zijn saai? Echt niet! Op www.raadgedicht.nl is het gedicht namelijk een echte puzzel. Kan jij ontdekken welk woord er in het gedicht ontbreekt?

Ontdek Raadgedicht

• BiebTV

SchoolTV is de komende weken gratis te bekijken, maar wist je dat er ook een speciale BiebTV bestaat? Ook deze afleveringen kun je gratis

Ontdek BiebTV

• Jeugdbieb

Jeugdbieb is een veilige online omgeving speciaal voor kinderen. Je vindt er links naar informatieve websites, filmpjes en apps. Handig én leuk voor bijvoorbeeld het maken van werkstukken.

Ontdek Jeugdbieb