Bibliotheek de Boekenberg neemt maatregelen tegen coronavirus

Gepubliceerd op: 13 maart 2020 16:15

In navolging van de adviezen en maatregelen die de Rijksoverheid en het RIVM hebben afgekondigd sluit de bibliotheek al haar vestigingen. Alle activiteiten, cursussen en verhuringen worden afgelast of verplaatst naar een nieuwe datum. Hiermee nemen we onze verantwoordelijkheid in het tegengaan van verspreiding van het virus.

In het kort:

• Alle vestigingen zijn gesloten tot 20 mei.
  • Activiteiten en cursussen zijn afgelast tot 1 juni.
  • Er worden t/m 9 juni geen boetes berekend voor eventueel te laat ingeleverde materialen.

Activiteiten en evenementen afgelast
Alle geplande activiteiten en cursussen tot 1 juni zijn in alle vestigingen afgelast. Activiteiten en cursussen worden geannuleerd of verplaatst naar een andere datum. In geval van annulering ontvang je je geld terug. Heb je een kaartje gekocht, dan nemen we binnen zeven dagen hierover contact met je op.

Een aantal activiteiten zoals het voorlezen, de peuterdans en -yogalessen, de Startup Academy Meetup en de poëzieles wordt gratis online aangeboden via Facebook en/of Instagram. Volg ons de komende tijd op deze kanalen om hieraan mee te kunnen doen.

Boetes te laat teruggebrachte materialen & reserveringen
Er worden t/m 9 juni geen boetes berekend voor eventueel te laat ingeleverde materialen. Ook voor het niet tijdig ophalen van gereserveerde materialen wordt geen boete berekend. Je kunt, indien je wilt, gebruikmaken van de afhaalservice.

Het is in de tussentijd gewoon mogelijk om je boeken in te leveren. Aan de voorzijde van de Boekenberg staat van maandag t/m vrijdag tussen 13.00 en 16.00 uur een inleverbak waarin je de materialen kwijt kunt. Deze worden schoongemaakt en van je pas afgehaald.

Afhaalservice
Omdat we onze klanten graag tegemoet willen komen introduceren we per 1 april een afhaalservice. Klanten kunnen maximaal 3 boeken reserveren en deze materialen op afspraak ophalen in de Boekenberg. Voor wie niet zelfstandig naar de bibliotheek kan komen, is er een bezorgservice. Lees hier hoe dit werkt.

Online bibliotheek is open
Het lenen van e-books via de online bibliotheek is gewoon mogelijk. Het lenen van e-books is inbegrepen bij een Jeugd-, Basis- en Plusbundel. Ben je nog niet geregistreerd voor de online bibliotheek, klik dan hier

Vragen?
Heb je nog vragen? Dan zijn we bereikbaar op info@deboekenberg.nl