Meest gestelde vragen

Gepubliceerd op: 14 mei 2020 11:59

Hieronder vermelden we de veel gestelde vragen rondom de maatregelen die we hebben moeten nemen in verband met het coronavirus. Deze FAQ wordt regelmatig aangevuld.

Welke veiligheidsmaatregelen zijn er?

We richten de bibliotheek zo in dat jouw bezoek zo veilig en prettig mogelijk verloopt. We hebben daarom een aantal maatregelen getroffen die voor iedereen gelden. Zo zorgen we er samen voor dat de bibliotheek open kan blijven.

• Houd altijd 1,5 meter afstand.
  • Bij binnenkomst desinfecteer je je handen.
  • Volg altijd de aanwijzingen van ons personeel op.
  • Heb je verkoudheids- of griepverschijnselen, volg dan het advies van het RIVM en blijf thuis.

Zijn de boeken die ik lees schoon?

Ingeleverde boeken worden schoongemaakt. Daarna worden de boeken weer in de kast gezet om uit te lenen. Hierdoor kunnen we jouw en onze veiligheid waarborgen.

Wat zijn de openingstijden van de Boekenberg?

Onze deuren staan weer voor je open, maar wel op andere tijden dan dat je gewend bent. De Boekenberg is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur geopend voor leden. Op donderdag is de bibliotheek geopend van 10.00 tot 20.30 uur en op zaterdag kun je er van 10.00 tot 16.00 uur terecht. Als gevolg van deze ruimere openingstijden is er geen ouderenuurtje meer.

Wat zijn de openingstijden van de vestigingen Heenvliet en Zuidland?

Onze vestiging in Heenvliet is elke maandag en woensdag tussen 12.00 en 14.00 uur geopend. Onze vestiging in Zuidland is elke dinsdag tussen 18.30 en 20.00 uur open en vanaf 23 juli ook op donderdag van 13.00 tot 15.00 uur. Voorlopig kun je alleen boeken uit de collectie voor volwassenen lenen. De collectie voor de jeugd volgt binnenkort, omdat deze op een andere plek in het gebouw staat.

Waar en wanneer kan ik mijn boeken inleveren?

Je kunt je boeken weer inleveren in de Boekenberg. Maak gebruik van de inleverbalie op de begane grond. Buiten openingstijd kun je gebruikmaken van de inleverbus aan de buitenzijde van het gebouw. In de andere vestigingen kun je de boeken ook weer inleveren zoals je dat gewend bent.

Hoe kan ik nieuwe boeken lenen?

In de Boekenberg kun je nieuwe boeken lenen zoals je dat gewend bent. Onze uitleenbalies zijn zelfstandig te bedienen. Ook in de andere vestigingen is er grotendeels zelfservice.

Behoor je volgens de richtlijnen van het RIVM tot de risicogroep of ben je fysiek niet in staat om naar de Boekenberg te komen, maak dan gebruik van onze boekendienst-aan-huis service. Neem contact met ons op om je hiervoor aan te melden.

Kan ik boeken lenen van bibliotheken uit de regio?

Het bibliotheekverkeer voor de uitwisseling van boeken en media is weer opgestart. Je kunt dus materialen reserveren uit heel Nederland.

Ik kan niet naar de bibliotheek komen, wat is er voor mij mogelijk?

Behoor je volgens de richtlijnen van het RIVM tot de risicogroep of ben je fysiek niet in staat om naar de Boekenberg te komen, maak dan gebruik van onze boekendienst-aan-huis service. Neem contact met ons op om je hiervoor aan te melden.

Blijft de afhaal- en bezorgservice bestaan als de bibliotheek weer open gaat?

De afhaal- en bezorgservice zoals we die tijdens de sluiting hebben gelanceerd is stopgezet. Behoor je volgens de richtlijnen van het RIVM tot de risicogroep of ben je fysiek niet in staat om naar de Boekenberg te komen, maak dan gebruik van onze boekendienst-aan-huis service. Neem contact met ons op om je hiervoor aan te melden.

Is Café Zinnig weer open?

Café Zinnig is open. Je kunt koffie, koek en lunch bestellen en dit ter plekke opeten.

Kan ik komen werken of studeren?

We kunnen ons goed voorstellen dat niet iedereen beschikt over de juiste voorzieningen of voldoende ruimte om thuis te kunnen werken. Daarom stellen we een beperkt aantal werkplekken weer beschikbaar. Het is niet meer nodig om vooraf een plek te reserveren. Een werkplek biedt plaats aan maximaal één bezoeker.

Kan ik een krant of tijdschrift komen lezen?

In Café Zinnig is een speciale leestafel ingericht voor het lezen van kranten en tijdschriften.

Kan ik nog computeren, printen en/of kopiëren?

Dat kan, mits je beschikt over een bibliotheekpas. Hiermee kun je inloggen op een computer en je printopdrachten betalen. Je leest er hier meer over.

Kan ik met iemand afspreken in de bibliotheek?

Het is mogelijk om met iemand af te spreken in de bibliotheek zolang je gebruikmaakt van één van onze diensten.

Organiseert de bibliotheek weer activiteiten?

We starten weer met het aanbieden van kleinschalige activiteiten in de Boekenberg. Te denken valt aan spreekuren waarvoor je een afspraak kunt maken of een workshop met een beperkt aantal deelnemers. Houd onze online agenda in de gaten

Online diensten

Kan de VakantieBieb-app geopend worden?

De VakantieBieb-app is open van 1 juli t/m 31 augustus. Je kan weer genieten van tientallen e-books en luisterboeken voor jong en oud. Kijk voor meer informatie op de website van de online bibliotheek.

Staat jouw vraag er niet bij?

Neem contact met ons op via 0181-616622 of via info@deboekenberg.nl