Meest gestelde vragen

Gepubliceerd op: 14 mei 2020 11:59

Hieronder vermelden we de veel gestelde vragen rondom de maatregelen die we hebben moeten nemen in verband met het coronavirus. Deze FAQ wordt regelmatig aangevuld.

Welke veiligheidsmaatregelen zijn er?

We richten de bibliotheek zo in dat jouw bezoek zo veilig en prettig mogelijk verloopt. We hebben daarom een aantal maatregelen getroffen die voor iedereen gelden. Zo zorgen we er samen voor dat de bibliotheek open kan blijven.

• Houd altijd 1,5 meter afstand.
  • Draag een mondkapje, voor iedereen vanaf 13 jaar.
  • Bij binnenkomst desinfecteer je je handen.
  • Een winkelmandje is verplicht als je boeken komt lenen.
  • Registreer je bij gebruik van de studieplekken.
  • Volg altijd de aanwijzingen van ons personeel op.
  • Heb je verkoudheids- of griepverschijnselen, volg dan het advies van het RIVM en blijf thuis.

Zijn de boeken die ik lees schoon?

Ingeleverde boeken worden schoongemaakt. Daarna worden de boeken weer in de kast gezet om uit te lenen. Hierdoor kunnen we jouw en onze veiligheid waarborgen.

Wat zijn de openingstijden van de Boekenberg?

Onze deuren staan voor je open. De Boekenberg is op maandag, dinsdag en vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur geopend voor leden. Op woensdag en donderdag is de bibliotheek geopend van 10.00 tot 20.30 uur en op zaterdag kun je er van 10.00 tot 16.00 uur terecht. Van september t/m april is de bibliotheek iedere eerste zondag van de maand van 11.00 tot 16.00 uur geopend.

Wat zijn de openingstijden van de vestigingen Heenvliet en Zuidland?

Onze vestiging in Heenvliet is elke maandag en woensdag tussen 12.00 en 14.00 uur geopend. Onze vestiging in Zuidland is elke dinsdag tussen 18.30 en 20.00 uur open en elke donderdag van 13.00 tot 15.00 uur.

Waar en wanneer kan ik mijn boeken inleveren?

Je kunt je boeken weer inleveren in de Boekenberg. Maak gebruik van de inleverbalie op de begane grond. Buiten openingstijd kun je gebruikmaken van de inleverbus aan de buitenzijde van het gebouw. In de andere vestigingen kun je de boeken ook weer inleveren zoals je dat gewend bent.

Hoe kan ik nieuwe boeken lenen?

In de Boekenberg kun je nieuwe boeken lenen zoals je dat gewend bent. Onze uitleenbalies zijn zelfstandig te bedienen. Ook in de andere vestigingen is er grotendeels zelfservice.

Behoor je volgens de richtlijnen van het RIVM tot de risicogroep of ben je fysiek niet in staat om naar de Boekenberg te komen, maak dan gebruik van onze boekendienst-aan-huis service. Neem contact met ons op om je hiervoor aan te melden.

Kan ik boeken lenen van bibliotheken uit de regio?

Het bibliotheekverkeer voor de uitwisseling van boeken en media is weer opgestart. Je kunt dus materialen reserveren uit heel Nederland.

Ik kan niet naar de bibliotheek komen, wat is er voor mij mogelijk?

Behoor je volgens de richtlijnen van het RIVM tot de risicogroep of ben je fysiek niet in staat om naar de Boekenberg te komen, maak dan gebruik van onze boekendienst-aan-huis service. Neem contact met ons op om je hiervoor aan te melden.

Is Café Zinnig open?

Nee, ons café is tot nader order gesloten.

Kan ik komen werken of studeren?

We kunnen ons goed voorstellen dat niet iedereen beschikt over de juiste voorzieningen of voldoende ruimte om thuis te kunnen werken. Daarom stellen we een beperkt aantal werkplekken weer beschikbaar. Het is niet meer nodig om vooraf een plek te reserveren. Wel vragen we je om je contactgegevens achter te laten voor mogelijk bron- en contactonderzoek. Een werkplek biedt plaats aan maximaal één bezoeker.

Kan ik een krant of tijdschrift komen lezen?

Nabij Café Zinnig is een speciale leestafel ingericht voor het lezen van kranten en tijdschriften.

Kan ik nog computeren, printen en/of kopiëren?

Dat kan, mits je beschikt over een bibliotheekpas. Hiermee kun je inloggen op een computer en je printopdrachten betalen. Je leest er hier meer over.

Kan ik met iemand afspreken in de bibliotheek?

Het is mogelijk om met iemand af te spreken in de bibliotheek zolang je gebruikmaakt van één van onze diensten.

Gaan de activiteiten en spreekuren door?

Onze activiteiten vinden plaats volgens de richtlijnen van het RIVM en zullen daarom gewoon doorgaan. Een enkele activiteit is geannuleerd. In onze online agenda vind je een actueel overzicht hiervan. Voor alle activiteiten en spreekuren moet je je aanmelden, zodat we de drukte in het gebouw kunnen beperken.

Staat jouw vraag er niet bij?

Neem contact met ons op via 0181-616622 of via info@deboekenberg.nl