Yonathan wint Minecraft challenge!

Gepubliceerd op: 6 januari 2022 13:23

Yonathan Dijkstra (9 jaar) uit Spijkenisse heeft in december de BiebBouwers Minecraft challenge gewonnen! Kinderen uit Noord- en Zuid-Holland konden meedoen aan deze wedstrijd van Probiblio en de bibliotheek. De opdracht van deze maand was om een selfie te bouwen in Minecraft. Op 5 januari haalde Yonathan zijn prijs op in Bibliotheek de Boekenberg. De tweede prijs ging naar Tycho Spuijbroek uit Hellevoetsluis.

Bouw je eigen selfie
Een foto van jezelf maken en op Snapchat of Instagram posten, zou dat ook in Minecraft kunnen? Volgens de BiebBouwers kan dat zeker! Maar zo’n selfie maken doe je niet zomaar, je wilt jezelf op een bepaalde manier laten zien. In deze challenge dachten kinderen na over hoe zij zichzelf wilden laten zien op social media. En dat zij zich daarbij niet hoeven te schamen, want iedereen is #leukgenoeg!
Yonathan bouwde een levensgroot standbeeld van zichzelf. Hij is 9 jaar, zit in een rolstoel en is erg stoer. Hij houdt ervan om met zijn rolstoel te racen en wheelies te maken. Op de zijkant van zijn wiel pronkt een plaatje van Angry Birds. “Dat is ook in het echt zo” vertelt hij trots. Hij houdt ervan om snel te zijn.

Wat is BiebBouwers?
BiebBouwers is een wedstrijd die georganiseerd wordt door Probiblio en de bibliotheek voor kinderen tussen de 9 en 14 jaar uit de provincies Noord- en Zuid-Holland. Door middel van verschillende themaopdrachten reizen kinderen af naar het heden, het verleden en de toekomst. Kinderen worden uitgedaagd om in Minecraft een eigen creatie te maken. Dat kan van alles zijn, van een Romeins fort of een ruimteraket tot aan een echt scheepswrak. Kinderen worden zo uitgedaagd om extra informatie over het onderwerp te zoeken in de bibliotheek of op internet, want daar wordt het ontwerp natuurlijk nog beter van. Wanneer zij klaar zijn met bouwen kunnen ze een filmpje of een aantal screenshots insturen om zo kans de maken op een mooie Minecraft prijs.