We gaan weer open!

Gepubliceerd op: 18 november 2020 10:16

Al onze vestigingen gaan vanaf donderdag 19 november weer open. We doen ons best om je bezoek aan de bibliotheek zo veilig mogelijk te laten verlopen. We leggen graag uit hoe we dit doen.

Veiligheidsmaatregelen
We hebben een aantal maatregelen getroffen die voor iedereen gelden.
• Houd altijd 1,5 meter afstand.
• Draag een mondkapje (voor iedereen vanaf 13 jaar).
• Bij binnenkomst desinfecteer je je handen.
• Een winkelmandje is verplicht als je boeken komt lenen.
• Registreer je bij gebruik van de werk- en studieplekken.
• Volg altijd de aanwijzingen van ons personeel op.
• Heb je verkoudheids- of griepverschijnselen, volg dan het advies van het RIVM en blijf thuis.

Rustige momenten
Bezoek je de Boekenberg liever op een rustig moment? Dan kun je het beste in de ochtend een bezoek afleggen aan deze vestiging. Je kunt dan rustig nieuwe boeken en media uitzoeken of bijvoorbeeld de krant lezen.

Boeken lenen & inleveren
Omdat de bibliotheek weer open is, stopt de bezorgservice. Je kunt weer boeken lenen zoals je dit gewend bent. Houd je je bezoek aan de bibliotheek liever kort? Kies er dan voor om boeken en media te reserveren via onze website of app. Je ontvangt van ons bericht zodra je bestelling klaarstaat in de reserveringskast. Boeken inleveren kan in onze vestigingen. De inleverbus aan de buitenzijde van de Boekenberg is altijd open.

Kranten & tijdschriften
Vlakbij Café Zinnig is er een speciale tafel ingericht voor het lezen van kranten en tijdschriften.

Werken & studeren
We begrijpen dat niet iedereen beschikt over de juiste voorzieningen of voldoende ruimte om thuis te kunnen werken. Daarom stellen we de werkplekken in de Boekenberg weer beschikbaar. Het is niet nodig om vooraf te reserveren. Wel vragen we je om je contactgegevens achter te laten voor mogelijk bron- en contactonderzoek. Een werkplek biedt plaats aan maximaal 1 bezoeker.

Activiteiten & spreekuren
Onze activiteiten vinden plaats volgens de richtlijnen van het RIVM en zullen daarom gewoon doorgaan. In onze online agenda vind je een actueel overzicht hiervan. Voor alle activiteiten en spreekuren moet je je aanmelden, zodat we de drukte in het gebouw kunnen beperken.

Café Zinnig gesloten
Alle horecagelegenheden in Nederland blijven voorlopig gesloten. Dit geldt ook voor Café Zinnig in de Boekenberg. We hopen binnenkort weer te kunnen ontvangen met een goede kop koffie of lekkere lunch.