DigiTaalhuis Nissewaard zoekt enthousiaste vrijwilligers

Gepubliceerd op: 6 december 2017 14:21

Werk je graag samen en vind je mensen op weg helpen met de Nederlandse taal een plezierige uitdaging? Dan is het werken in het Taalhuis misschien iets voor jou. Het DigiTaalhuis zoekt intakers, coördinatoren taalmaatjes en taalvrijwilligers.

Intaker DigiTaalhuis
Als intaker ontvang je mensen tijdens de vaste spreekuren aan de balie van het DigiTaalhuis, gevestigd in de bibliotheek de Boekenberg. Je stelt bezoekers op hun gemak en voert een intakegesprek. Op basis van de leervraag verwijs je iemand door naar één van de taalpartners van het DigiTaalhuis of laat je een taaldeelnemer door één van de coördinatoren aan een vrijwilliger koppelen.
Het DigiTaalhuis vraagt een inzet van minimaal 4 uur per week. De spreekuren zijn op maandag en dinsdag van 13.30-15.30 uur en woensdag 10.00- 12.00 uur. Het DigiTaalhuis zoekt vooral intakers voor de maandagmiddag.

Heb je interesse om intaker in het DigiTaalhuis te worden? Tot uiterlijk 1 maart 2018 kun je reageren bij de coördinator DigiTaalhuis, Sandra van den Bosch via e-mail svdbosch@deboekenberg.nl

Coördinator Taalmaatje
De coördinatoren Taalmaatjes koppelen taaldeelnemers aan taalvrijwilligers in het DigiTaalhuis, gevestigd in de bibliotheek de Boekenberg. Je organiseert een kennismakingsgesprek voor de taaldeelnemer en taalvrijwilliger en verzorgt de bijbehorende administratie. Met de taaldeelnemer en de taalvrijwilliger voer je 4 keer per jaar een evaluatiegesprek om te bespreken of alles nog naar wens verloopt.
Het DigiTaalhuis vraagt een inzet van minimaal 4 uur per week. De spreekuren zijn op maandag en dinsdag van 13.30-15.30 uur en woensdag 10.00- 12.00 uur. Het DigiTaalhuis zoekt vooral een coördinator Taalmaatje voor de dinsdagmiddag.

Heb je interesse om als coördinator Taalmaatje aan de slag te gaan bij het DigiTaalhuis? Tot uiterlijk 1 maart 2018 kun je reageren bij de coördinator DigiTaalhuis, Sandra van den Bosch via e-mail svdbosch@deboekenberg.nl

Taalvrijwilliger
Het DigiTaalhuis zoekt taalvrijwilligers die 1-op-1 ondersteuning willen bieden of een kleine groep van maximaal 6 personen wil helpen.
Je oefent met de taaldeelnemer(s) het spreken, lezen, schrijven en luisteren. De Basistraining voor Taalvrijwilligers is gratis en geeft handvatten over het lesmateriaal, verschillende werkvormen en de diverse taalniveaus.
Voor de 1-op-1 begeleiding en de begeleiding van een kleine groep wordt een tijdsinzet van 2 uur per week gevraagd. De tijden zijn in overleg.

Heb je interesse? Contactpersoon is Paula Sangers, medewerker educatie en sociaal domein en zij is bereikbaar via e-mail PSangers@deboekenberg.nl