Inzamel- en informatiepunt Oekraïne

Gepubliceerd op: 21 maart 2022 08:41

UPDATE 29/3/2022: Inzamel- en informatiepunt Oekraïne tijdelijk gesloten - We willen iedereen bedanken voor het bijdragen aan een succesvolle inzamelingsactie! Door het enorme succes last de gemeente Nissewaard een tijdelijke stop in zodat de vrijwilligers de verzamelde goederen kunnen sorteren en verdelen.

Vanaf dinsdag 22 maart start er een verzamelpunt van goederen en een vrijwilligers informatiepunt in de Boekenberg. Je kunt doordeweeks tussen 10.00 en 17.30 uur terecht op de 1e etage in het voormalige Milieu Huis. Op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Op zondag is de bibliotheek gesloten.

Inzamelen goederen

Vrijwilligers staan klaar om allerlei goederen in ontvangst te nemen. Op dit moment is enorme behoefte aan: shampoo, douchegel, deodorant, watten, gezichtscreme, maandverband, tena verband, t-shirts, schoenen/zomersandalen vanaf maat 26, zwemkleding voor volwassenen en kinderen, zwembandjes, sportkleding, sportschoenen in alle maten. We hebben voor nu voldoende babykleding, dekens en andere kleding. De vraag zal in de loop van de tijd veranderen, wanneer er een structurele locatie voor de vluchtelingen wordt geboden.

Vrijwilligerswerk

Wil je iets doen en de handen uit de mouwen steken? Bij verschillende organisaties in Nissewaard wordt extra hulp gezocht. Bij het inzamel- en informatiepunt is een overzicht hiervan beschikbaar. Loop binnen voor een kop koffie en we bespreken de mogelijkheden. Ook eigen initiatieven worden van harte gewaardeerd.

Het inzamel- en informatiepunt komt tot stand op initiatief van Gemeente Nissewaard met medewerking van de Bibliotheek en vele vrijwilligers uit Nissewaard en omgeving.

Heb je een vraag of eigen initiatief? Je kunt ook mailen naar oekraine@nissewaard.nl