Met korting naar een theatervoorstelling!

Gepubliceerd op: 31 januari 2020 16:20

Wist je dat theatermakers zich geregeld laten inspireren door boekenschrijvers? Zo zijn de voorstellingen 'Tonio' en 'De aanslag' binnenkort te zien in Theater de Stoep. Speciaal voor bibliotheekleden hebben we een mooie actie. Zij kunnen met maar liefst 30% korting hier naar toe!* Maar wees er snel bij, want we hebben maar 30 stoelen per voorstelling beschikbaar.

Tonio
De indrukwekkende, rauwe bestseller die A.F.Th. van der Heijden schreef over het verlies van zijn 21-jarige zoon Tonio, is nu bewerkt voor theater. In deze voorstelling staat de zoektocht van de ouders om samen overeind te blijven centraal. Hoe kun je elkaar blijven, vinden en steunen als grote emoties als verdriet, woede en wanhoop hun intrede doen? Waar de moeder uit alle macht probeert om niet weg te glijden in verdriet, bijt de vader zich vast in het verzamelen en vastleggen van feiten. Drijft het verlies de ouders uit elkaar of zijn ze in staat elkaar te troosten?
Vrij 21 februari | 20.15 uur | € 19,25 (i.p.v. € 27,50) met code NBBOEK20| Meer informatie

De aanslag
De veelgeprezen toneelbewerking van Harry Mulisch’ bestseller is terug in de theaters! En eigenlijk is daar maar één reden voor: dit indringende en spannende stuk is een must-see. Zeker in het jaar dat Nederland 75 jaar bevrijding viert en stilstaat bij het overlijden van grootmeester Mulisch, tien jaar geleden. Het verhaal van de 12-jarige Anton Steenwijk speelt zich af tegen het licht van de Tweede Wereldoorlog. In de hongerwinter van ’45 wordt een collaborerende politieagent doodgeschoten voor het huis van Anton zijn buren. De buren verplaatsen het lichaam naar het huis van de familie Steenwijk. Nadat zijn familie is opgepakt en gefusilleerd door de Duitsers, blijft het waarom van de gebeurtenissen de rest van zijn leven aan hem knagen. Anton komt er meer en meer achter dat er een zeer dunne scheidslijn ligt tussen goed en slecht. Een prangende vraag werpt zich op: is de schuldige niet ook onschuldig en de onschuldige ook schuldig?

Vrij 17 april | 20.15 uur | € 22,05 (i.p.v. € 31,50) met code NBBOEK20| Meer informatie

* Er wordt geen restitutie verleend op reeds gereserveerde kaarten.