Ledenactie

Gepubliceerd op: 29 juli 2019 16:06

Nog enkele plekken beschikbaar! Voor leden van De Boekenberg organiseren we een dagje Tilburg inclusief vervoer en lunch. (€ 10,- p.p.)

Als lid van De Boekenberg weet je wat De Boekenberg vandaag de dag te bieden heeft. De Boekenberg is een plek in het hart van de gemeente Nissewaard waar inwoners samenkomen, kennis opdoen, zich ontwikkelen en ontspannen. Met het brede aanbod cursussen, activiteiten, boeken en meer heeft De Boekenberg voor ieder wat wils. Om meer mensen kennis te laten maken met de huidige rol van bibliotheken hebben we een actie speciaal voor leden opgezet.

Programma Tilburg
Op dinsdag 29 oktober vertrekken we ’s morgens vanuit De Boekenberg met een bus naar Tilburg. Daar bezoeken we de industriële LocHal. De LocHal is een prachtige bibliotheek in een voormalige fabriekshal (locomotiefhal) in de Spoorzone van de Nederlandse stad Tilburg. Terplaatse krijgen we een rondleiding door de LocHal inclusief een lunch. Daarna is de middag vrij te besteden in Tilburg. Alle tijd om een terrasje te pakken, een museum te bezoeken of te winkelen. Eind van de middag vertrekt de bus weer naar Spijkenisse.

LocHal

Midden in de Spoorzone staat een gebouw waar niemand omheen kan: de LocHal. Het NRC noemde het het nieuwe Centre Pompidou van Tilburg en recenseerde het met vijf van de vijf sterren!

Het gebouw staat er al sinds 1932 en werd vroeger gebruikt als Locomotiefhal. Zoals veel gebouwen in de spoorzone kreeg het gebouw ook een andere bestemming en nu is het verbouwd tot een multifunctioneel gebouw waarin meerdere partijen gevestigd zitten. De LocHal is een plek waar alles samenkomt: leren en studeren, ondernemen en onderzoeken, ontmoeten en vergaderen, creëren en innoveren, exposeren en presenteren.

Hoogstaand stukje architectuur
De nieuwe LocHal is ontworpen door Civic Architects, Braaksma & Roos en Inside-Outside. De inrichting is daarna verzorgd door Mecanoo. Naast de industriële look hangen er ook gordijnen van 15 meter hoog en 45 meter breed. Daarmee zijn het een van ’s werelds grootste gordijnen. Deze gordijnen zijn ontwikkeld en geproduceerd door het Textiellab van het Textielmuseum.

Foto's: Corné Hannink

(Bibliotheek de Boekenberg behoudt zich het recht voor om te allen tijde de actie te wijzigen of te beëindigen.)