Ledenactie

Gepubliceerd op: 29 juli 2019 16:06

Geef deze zomer een abonnement* cadeau en bezoek met ons de industriële LocHal in Tilburg! We geven 20 kaarten weg voor twee personen.

Op dinsdag 29 oktober starten we vanuit de Boekenberg en reizen af met een tourbus naar de Industriële LocHal. Daar krijgen we een rondleiding inclusief koffie/thee/koek in de ochtend en een lunch. De rest van de middag is vrij te besteden in Tilburg.

* alle abonnementen doen mee, ook het gratis jeugdabonnement (enkel de gratis ledenpas is uitgesloten). De actie is geldig t/m 30 september 2019.

LocHal

Midden in de Spoorzone staat een gebouw waar niemand omheen kan: de LocHal. Het NRC noemde het het nieuwe Centre Pompidou van Tilburg en recenseerde het met vijf van de vijf sterren!

Het gebouw staat er al sinds 1932 en werd vroeger gebruikt als Locomotiefhal. Zoals veel gebouwen in de spoorzone kreeg het gebouw ook een andere bestemming en nu is het verbouwd tot een multifunctioneel gebouw waarin meerdere partijen gevestigd zitten. De LocHal is een plek waar alles samenkomt: leren en studeren, ondernemen en onderzoeken, ontmoeten en vergaderen, creëren en innoveren, exposeren en presenteren.

Hoogstaand stukje architectuur
De nieuwe LocHal is ontworpen door Civic Architects, Braaksma & Roos en Inside-Outside. De inrichting is daarna verzorgd door Mecanoo. Naast de industriële look hangen er ook gordijnen van 15 meter hoog en 45 meter breed. Daarmee zijn het een van ’s werelds grootste gordijnen. Deze gordijnen zijn ontwikkeld en geproduceerd door het Textiellab van het Textielmuseum.

Foto: Corné Hannink