We zijn open

Gepubliceerd op: 14 mei 2020 10:06

We zijn weer open voor onze leden. Ben je geen lid, dan moet je nog even geduld hebben. Om je bezoek zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen, hebben we een aantal regels opgesteld en zijn er aanpassingen in onze vestigingen gedaan.

Ben je geen lid van de bibliotheek maar wil je wel graag gebruikmaken van onze dienstverlening? Kies dan voor onze gratis ledenpas waarmee je gebruik kunt maken van alle faciliteiten in de Boekenberg. Of kies een betaald abonnement waarmee je naast het gebruik van de voorzieningen ook boeken kunt lenen. Deze abonnementen zijn online af te sluiten. Klik hier.

Aangepaste openingstijden de Boekenberg
Onze deuren staan weer voor je open, maar wel op andere tijden dan dat je gewend bent. De Boekenberg is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur geopend voor leden. Op donderdag is de bibliotheek geopend van 10.00 tot 20.30 uur en op zaterdag kun je er van 10.00 tot 16.00 uur terecht. Als gevolg van deze ruimere openingstijden is er geen ouderenuurtje meer.

Bibliotheek Zuidland & Heenvliet
Onze vestiging in Heenvliet is elke maandag en woensdag tussen 12.00 en 14.00 uur geopend. Onze vestiging in Zuidland is elke dinsdag tussen 18.30 en 20.00 uur open en vanaf 23 juli ook op donderdag van 13.00 tot 15.00 uur. Voorlopig kun je alleen boeken uit de collectie voor volwassenen lenen. De collectie voor de jeugd volgt binnenkort, omdat deze op een andere plek in het gebouw staat.

Veiligheidsmaatregelen
We richten de bibliotheek zo in dat jouw bezoek zo veilig en prettig mogelijk verloopt. We hebben daarom een aantal maatregelen getroffen die voor iedereen gelden. Zo zorgen we er samen voor dat de bibliotheek open kan blijven.

• Houd altijd 1,5 meter afstand.
  • Bij binnenkomst desinfecteer je je handen.
  • Volg altijd de aanwijzingen van ons personeel op.
  • Heb je verkoudheids- of griepverschijnselen, volg dan het advies van het RIVM en blijf thuis.

Boeken inleveren
Je kunt je boeken weer inleveren in de Boekenberg. Maak gebruik van de inleverbalie op de begane grond. Buiten openingstijd kun je gebruikmaken van de inleverbus aan de buitenzijde van het gebouw. In de vestigingen kun je de boeken ook weer inleveren zoals je dat gewend bent.

Kranten & tijdschriften
In Café Zinnig is een speciale leestafel ingericht voor het lezen van kranten en tijdschriften.

Werken en studeren mogelijk
We kunnen ons goed voorstellen dat niet iedereen beschikt over de juiste voorzieningen of voldoende ruimte om thuis te kunnen werken. Daarom stellen we een beperkt aantal werkplekken weer beschikbaar. Het is niet meer nodig om vooraf een plek te reserveren. Een werkplek biedt plaats aan maximaal één bezoeker.

Spreekuren op afspraak
Bijna alle spreekuren in de Boekenberg zijn weer te bezoeken. Omdat we de drukte in het gebouw willen beperken, moet je je aanmelden hiervoor. In onze online agenda kun je zien voor welke spreekuren je een afspraak kunt maken.

Heb je nog vragen?
Bekijk de meest gestelde vragen op onze website. Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op via 0181-616622 of info@deboekenberg.nl

VakantieBieb: gratis e-books voor iedereen