We gaan weer open voor leden!

Gepubliceerd op: 14 mei 2020 10:06

Woensdag 20 mei gaan we weer open voor onze leden. Ben je geen lid, dan moet je nog even geduld hebben. We kijken er naar uit om je weer te mogen ontvangen in de Boekenberg. Belangrijk is wel dat we de veiligheid van iedereen kunnen waarborgen. We hebben de afgelopen weken hard gewerkt om de nodige aanpassingen in ons gebouw te doen.

Alleen open voor leden
Ben je geen lid van de bibliotheek maar wil je wel graag gebruikmaken van onze dienstverlening? Kies dan voor onze gratis ledenpas waarmee je gebruik kunt maken van alle faciliteiten in het gebouw. Of kies een betaald abonnement waarmee je naast het gebruik van de voorzieningen ook boeken kunt lenen. Deze abonnementen zijn online af te sluiten. Klik hier.

Aangepaste openingstijden de Boekenberg
Onze deuren staan weer voor je open, maar wel op andere tijden dan dat je gewend bent. De Boekenberg is van maandag t/m vrijdag van 11.30 tot 16.00 uur geopend voor leden van alle leeftijden die een boek willen lenen. Omdat we veel leden hebben van 65 jaar en ouder gaan we ’s ochtends van 10.00 tot 11.30 uur speciaal voor hen open. Zo kunnen zij in alle rust gebruikmaken van onze dienstverlening. We beginnen met een beperkt aantal bezoekers dat tegelijkertijd in ons pand aanwezig kan zijn. We bekijken per week of dit aantal verhoogd kan worden.

Bibliotheek Zuidland & Heenvliet
Op maandag 8 juni gaat onze vestiging in Heenvliet weer open. Je kunt elke maandag en woensdag tussen 12.00 en 14.00 uur een bezoek brengen aan deze locatie. Vanaf dinsdag 9 juni gaat onze vestiging in Zuidland weer open. Je kunt elke dinsdag tussen 18.30 en 20.30 uur nieuwe boeken komen uitzoeken. Voorlopig kun je alleen boeken uit de collectie voor volwassenen lenen. De collectie voor de jeugd volgt later, omdat deze op een andere plek in het gebouw staat. Voor leden die gebruikmaken van deze vestigingen is de boetevrije periode verlengd tot 15 juli.

Afhaalservice stopt
Nu de bibliotheek weer open is, wordt er minder gebruik gemaakt van de afhaalservice. Daarom is besloten deze service stop te zetten. Je kunt voortaan weer zelf boeken uitzoeken en deze via de uitleenbalies op je pas zetten. Gereserveerde boeken worden in de gereserveerde boekenkast gezet.

Veiligheidsmaatregelen
We richten de bibliotheek zo in dat jouw bezoek zo veilig en prettig mogelijk verloopt. We hebben daarom een aantal maatregelen getroffen die voor iedereen gelden. Zo zorgen we er samen voor dat de bibliotheek open kan blijven.

• Alleen op vertoon van je bibliotheekpas kun je naar binnen.
  • Houd altijd 1,5 meter afstand.
  • Kom het liefst alleen langs of met één ander gezinslid. Er mag één kind naar binnen onder begeleiding van één volwassene.
  • Bij binnenkomst desinfecteer je je handen.
  • Het gebruik van een winkelmandje is verplicht. Zijn de mandjes op, dan wacht je buiten het gebouw totdat er weer mandjes beschikbaar zijn.
  • Je volgt de aangegeven looproute door het gebouw.
  • Je  raakt de boeken niet onnodig aan.
  • Je houdt je bezoek zo kort mogelijk.
  • Volg altijd de aanwijzingen van ons personeel op.
  • De toiletten, leestafel en Café Zinnig zijn voorlopig gesloten.

Heb je verkoudheids- of griepverschijnselen, volg dan het advies van het RIVM en blijf thuis.

Boeken inleveren & boetes
Je kunt de geleende boeken inleveren via de inleverbus aan de buitenzijde van de Boekenberg. Ingeleverde boeken gaan 36 uur in quarantaine voordat ze weer uitgeleend worden. Zoals afgesproken rekenen we t/m 9 juni geen boetes voor te laat ingeleverde materialen. Voor leden die gebruikmaken van onze vestigingen in Heenvliet en Zuidland is de boetevrije periode verlengd tot 15 juli.

Werken en studeren beperkt mogelijk
We kunnen ons goed voorstellen dat niet iedereen beschikt over de juiste voorzieningen of voldoende ruimte om thuis te kunnen werken. Daarom stellen we een beperkt aantal werkplekken weer beschikbaar. Je kunt om 11.45 uur of om 14.00 uur komen werken of studeren voor maximaal 2 uur. Alleen bibliotheekleden kunnen hiervan gebruikmaken. Reserveer gratis een plek via secretariaat@deboekenberg.nl. Geef aan op welke dag en welk tijdstip je langs wil komen en of je een plek met of zonder computer wil reserveren.

Spreekuren op afspraak
Een aantal spreekuren zal per 1 juni weer starten. Omdat we het maximum aantal bezoekers niet willen overschrijden, moet je je voortaan aanmelden hiervoor. In onze online agenda kun je binnenkort zien voor welke spreekuren je een afspraak kunt maken.

Ontmoet Schrijvers Online
In de tussentijd blijven we ons online aanbod uitbreiden. Zo hebben we samen met een aantal bibliotheken uit de regio en Probiblio een reeks interessante online schrijversbezoeken gepland. Op donderdag 21 mei om 19.30 uur luister je naar Alex Boogers, de schrijver van o.a. ‘De zonen van Bruce Lee’. De donderdagen erna kun je kennismaken met Paulien Cornelisse (28 mei), Splinter Chabot (4 juni), Marijke Schermer (11 juni), Suzanna Jansen (18 juni), Eva Vriend (25 juni) en Esther Gerritsen (2 juli). Deelname is gratis, maar meld je wel tijdig aan hiervoor.

Vervolgstappen
De komende periode breiden we onze dienstverlening verder uit. We treffen momenteel alle nodige voorbereidingen voor de openstelling van Café Zinnig en we bepalen welke activiteiten doorgang kunnen vinden.

Heb je nog vragen?
Bekijk de meest gestelde vragen op onze website. Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op via 0181-616622 of info@deboekenberg.nl

Binnenkort: Ontmoet de schrijvers van deze boeken online!