Onze vestigingen gaan weer open!

Gepubliceerd op: 27 mei 2020 10:44

Goed nieuws! Op maandag 8 juni gaat onze vestiging in Heenvliet weer open. Je kunt elke maandag en woensdag tussen 12.00 en 14.00 uur een bezoek brengen aan deze locatie. Dinsdag 9 juni gaat onze vestiging in Zuidland weer open. Je kunt elke dinsdag tussen 18.30 en 20.30 uur nieuwe boeken komen uitzoeken. Voorlopig kun je alleen boeken uit de collectie voor volwassenen lenen. De collectie voor de jeugd volgt later, omdat deze op een andere plek in het gebouw staat. Voor leden die gebruikmaken van deze vestigingen is de boetevrije periode verlengd tot 15 juli.

Veiligheidsmaatregelen vestigingen
Uiteraard gelden onze veiligheidsmaatregelen in alle vestigingen. We doen er alles aan om je bezoek zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen.

• Alleen op vertoon van je bibliotheekpas kun je naar binnen.
  • Houd altijd 1,5 meter afstand.
  • Kom het liefst alleen langs of met één ander gezinslid. Er mag één kind naar binnen onder begeleiding van één volwassene.
  • Bij binnenkomst desinfecteer je je handen.
  • Het gebruik van een winkelmandje is verplicht. Zijn de mandjes op, dan wacht je buiten het gebouw totdat er weer mandjes beschikbaar zijn.
  • Je raakt de boeken niet onnodig aan.
  • Je houdt je bezoek zo kort mogelijk.
  • Volg altijd de aanwijzingen van ons personeel op.
  • Heb je verkoudheids- of griepverschijnselen, volg dan het advies van het RIVM en blijf thuis.

Afhaalservice stopt
Tijdens de coronasluiting is de boeken afhaalservice gelanceerd. Omdat veel leden hun boeken weer zelf komen uitzoeken is de vraag hiernaar afgenomen. Deze extra service stopt daarom. Je kunt voortaan weer nieuwe boeken lenen en reserveren zoals je dat gewend bent.

Boekendienst-aan-huis
Wie niet in staat is om naar de bibliotheek te komen, kan zich aanmelden voor de boekendienst-aan-huis service waarbij we regelmatig nieuwe boeken aan huis bezorgen. Bel naar 0181-616622 of mail naar klantenservice@deboekenberg.nl voor meer informatie en om je hiervoor aan te melden.

Spreekuren op afspraak
Je kunt vanaf 1 juni weer in de Boekenberg terecht voor de spreekuren van het Scheidingscafé, het DigiTaalhuis, het Vrijwilligers Informatiepunt, Akto Nalatenschap, ADHD, ADD en autisme en de SWO belastinghulp. Zij werken alleen op afspraak om de drukte in de Boekenberg te beperken.

Een aantal partners biedt nog steeds een telefonisch spreekuur aan. Zo is Rechtswinkel Nissewaard bereikbaar voor juridische vragen. Ook vragen over je computer, tablet of smartphone kunnen gesteld worden aan onze digi-experts. Je vindt alle spreekuren in de online agenda.