We zijn weer open!

Gepubliceerd op: 18 mei 2021 14:06

Al onze vestigingen mogen vanaf donderdag 20 mei weer open. Na vijf maanden sluiting kijken we er enorm naar uit om je weer te verwelkomen in de bibliotheek. Je kunt weer zelf boeken uitzoeken, een krantje lezen, werken en studeren.

We doen er alles aan om je bezoek aan de bibliotheek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Daarom hebben we een aantal veiligheidsmaatregelen opgesteld waaraan iedere bezoeker zich dient te houden.

• Nieuw: bij binnenkomst laat je je contactgegevens achter voor mogelijk bron- en contactonderzoek.
  • Houd altijd 1,5 meter afstand.
  • Draag een mondkapje (voor iedereen vanaf 13 jaar).
  • Desinfecteer je handen bij binnenkomst.
  • Een winkelmandje is verplicht voor als je boeken komt lenen.
  • Volg altijd de aanwijzingen van ons personeel op.
  • Heb je verkoudheids- of griepverschijnselen, volg dan het advies van het RIVM en blijf thuis.

Ruime openingstijden
Je kunt weer op veel momenten in de bibliotheek terecht. Zo spreiden we de drukte over de week. De Boekenberg is op maandag, dinsdag en vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur geopend. Op woensdag en donderdag van 10.00 tot 20.30 uur. Op zaterdag kun je tussen 10.00 en 16.00 uur een bezoek brengen. Bibliotheek Heenvliet is elke maandag van 11.00 tot 13.00 uur open en elke woensdag van 12.00 tot 14.00 uur. Bibliotheek Zuidland is elke dinsdag van 18.30 tot 20.00 uur open en elke donderdag van 15.30 tot 17.00 uur.

Boeken lenen & inleveren
Omdat de bibliotheek weer open is, is het niet meer mogelijk om een verrassingstas te bestellen. Je kunt weer boeken lenen zoals je dit gewend bent. Houd je je bezoek aan de bibliotheek liever kort? Kies er dan voor om boeken en media te reserveren via onze website of app. Je ontvangt van ons bericht zodra je bestelling klaarstaat in de reserveringskast. Boeken inleveren kan in alle vestigingen. De inleverbus aan de buitenzijde van de Boekenberg is altijd open.

In Bibliotheek Zuidland is collectie jeugdboeken voorlopig niet beschikbaar. Reserveer daarom jeugdboeken uit een andere vestiging via onze website of app, zodat we ze kunnen klaarzetten in de reserveringskast.

Heb je voor 20 mei een boek gereserveerd of een verrassingstas aangevraagd en is dit al aan je uitgeleend? Kom je bestelling dan uiterlijk 31 mei ophalen. Daarna komt je bestelling namelijk te vervallen en gaan de boeken weer terug de collectie in of naar de volgende klant.

Werken & studeren
We begrijpen dat niet iedereen beschikt over de juiste voorzieningen of voldoende ruimte om thuis te kunnen werken. Daarom stellen we een aantal werkplekken in de Boekenberg weer beschikbaar. Het is niet nodig om vooraf te reserveren. Wel vragen we je bij binnenkomst om je contactgegevens achter te laten voor mogelijk bron- en contactonderzoek. Een werkplek biedt plaats aan maximaal 1 bezoeker.

Rustige momenten
Bezoek je de Boekenberg liever op een rustig moment? Dan kun je het beste in de ochtend een bezoek afleggen aan deze vestiging. Je kunt dan rustig nieuwe boeken en media uitzoeken of bijvoorbeeld de krant lezen.

Activiteiten & spreekuren
Vanaf juni is een groot deel van onze maatschappelijke spreekuren weer fysiek te bezoeken in de Boekenberg. Wel moet je je vooraf aanmelden hiervoor, zodat we de drukte in het gebouw kunnen beperken. Op onze spreekurenpagina vind je alle informatie over dit aanbod. In de loop van deze maand zullen ook enkele kleinschalige activiteiten worden georganiseerd. Bekijk hiervoor onze online agenda.

Café Zinnig mag weer open!
Ons leescafé gaat vanaf zaterdag 5 juni weer open. Om dit te vieren zijn er een aantal openingsaanbiedingen voor bezoekers. Vraag er gerust naar tijdens je bezoek.

Nieuwe boeken

Meer aanwinsten bekijken