Prijsuitreiking van De Nederlandse Kinderjury in de Boekenberg

Gepubliceerd op: 27 juni 2019 14:10

Tijdens de Kinderjury Stemweek stemden tienduizenden kinderen tussen de 6 en 12 jaar op hun favoriete boek uit 2018.

De stemmen van tienduizenden kinderen in Nederland tussen de 6 en 12 jaar zijn geteld! Zij konden stemmen op hun favoriete boek uit 2018. Op woensdag 26 juni was de prijsuitreiking in Bibliotheek de Boekenberg in Spijkenisse. In totaal werden er 4 prijzen uitgereikt:

  • Publieksprijs van De Nederlandse Kinderjury (twee leeftijdscategorieën)
  • Senaatsprijs van De Nederlandse Kinderjury (twee leeftijdscategorieën)

Daarnaast werd de NBD Biblion jeugdspecialist van 2019 uitgeroepen.

Publieksprijs van De Nederlandse Kinderjury
Het boek met de meeste stemmen in de categorie 6 t/m 9 jaar is De Gorgels en het geheim van de gletsjer, geschreven door Jochem Myjer met illustraties van Rick de Haas. In de categorie 10 t/m 12 jaar won het boek Dummie de mummie en de schat van Sohorro van Tosca Menten met illustraties van Elly Hees. Beide boeken winnen de Publieksprijs van De Nederlandse Kinderjury, de prijs voor het populairste kinderboek.

Senaatsprijs van De Nederlandse Kinderjury
De Senaat (een vakjury van kinderen) reikten hun eigen prijs uit: de Senaatsprijs van De Nederlandse Kinderjury. In de categorie 6 t/m 9 jaar gaat die prijs naar Juf Braaksel en de magische ring van Carry Slee, met illustraties van Iris Boter. En in de categorie 10 t/m 12 jaar naar Schaduw van de leeuw van Linda Dielemans.

NBD Biblion Jeugdspecialist
Ook werd er een nieuwe NBD Biblion Jeugdspecialist uitgeroepen. Deze titel ging dit jaar naar Eva Orta. De NBD Biblion Jeugdspecialist is als inspirator voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de jonge doelgroep uit te dagen en weet in de bibliotheek en op basisscholen zowel een veilige als een prikkelende leesomgeving te creëren. “Eva valt op omdat ze als Kinderboekoloog via de plaatselijke krant bij alle soorten lezers een onuitwisbare indruk achterlaat.”

Tip!
De winnende titel ‘Juf Braaksel en de magische ring’ en de genomineerde titel ‘De geheimzinnige verdwijning van Toni Malloni’ zijn beiden te vinden in de gratis te downloaden VakantieBieb-app!