Stadsdichter gezocht

Gepubliceerd op: 3 december 2020 10:10

Nissewaard is op zoek naar een nieuwe stadsdichter. Iemand uit Nissewaard die poëzie dichter bij de inwoners brengt door gedichten te schrijven over het dagelijkse leven en voor officiële gelegenheden. Iedere inwoner van gemeente Nissewaard kan zich hiervoor inschrijven.

Het termijn van de eerste stadsdichter Kevin Mack loopt ten einde. In 2019 werd er voor het eerst een stadsdichter gekozen in de gemeente Nissewaard. Kevin Mack won met zijn prachtige ode van Ons Nissewaard de eerste verkiezing tot stadsdichter. Kevin Mack ervaart zijn periode als stadsdichter zeer positief: “Het heeft me veel meer gebracht dan ik aanvankelijk dacht dat het mij zou brengen toen ik begon. Het heeft vele deuren geopend en heb interessante mensen ontmoet”.

Wat doet een stadsdichter?
Een stadsdichter schrijft gedichten over Nissewaard en draagt deze voor bij een aantal gebeurtenissen in Nissewaard. Hij of zij maakt poëzie zichtbaar in de wijken en kernen, stimuleert het culturele klimaat in de stad en vergroot de betrokkenheid van inwoners bij actuele, lokale gebeurtenissen. Het is iemand met hart voor de stad die op de hoogte is van het laatste lokale nieuws. De stadsdichter levert minstens 12 gedichten per jaar op en vindt presenteren leuk. Het is een erefunctie met een aanstelling van twee jaar. Aan het einde van de twee jaar wordt er een bundel uitgegeven van de gedichten die de stadsdichter in die 2 jaar heeft voorgedragen.

Inschrijven
Heeft u ook zo een passie voor poëzie en draagt u Nissewaard een warm hart toe en wilt u stadsdichter van Nissewaard worden? Stuur dan uiterlijk 11 januari 2021 twee gedichten in via communicatie@nissewaard.nl onder vermelding van stadsdichter. U maakt één gedicht over BeLeef Nissewaard en stuurt één gedicht uit eigen werk mee. Elk gedicht is maximaal 300 woorden lang.
Graag in de mail ook uw naam- en adresgegevens vermelden.

De inzendingen worden anoniem doorgestuurd naar de vakjury, die maximaal 5 kandidaten selecteert. Deze genomineerden dragen op zaterdagmiddag 6 februari tijdens de Week van de Poëzie een eigen gedicht voor in Bibliotheek de Boekenberg en een gedicht waarvoor in de laatste week voor de finale op 6 februari een aantal woorden worden aangeleverd. Deze woorden zijn ingezonden door inwoners van Nissewaard. Afhankelijk van de maatregelen omtrent Corona vinden de verkiezingen digitaal of fysiek plaats.

De verkiezing voor stadsdichter is een initiatief van Gemeente Nissewaard en Bibliotheek de Boekenberg.
Voor meer informatie en de voorwaarden kijk op www.nissewaard.nl/stadsdichter