Nieuwe stadsdichter gezocht

Gepubliceerd op: 6 december 2022 10:00

Nissewaard is op zoek naar een nieuwe stadsdichter. Iemand uit Nissewaard die poëzie dichter bij de inwoners brengt door gedichten te schrijven over het dagelijkse leven en voor officiële gelegenheden. Iedere inwoner van gemeente Nissewaard kan zich hiervoor inschrijven met als thema 'Ontmoeten in Nissewaard'.

Een stadsdichter schrijft gedichten over Nissewaard en draagt deze voor bij een aantal gebeurtenissen in Nissewaard. Hij of zij maakt poëzie zichtbaar in de wijken en kernen, stimuleert het culturele klimaat in de stad en vergroot de betrokkenheid van inwoners bij actuele, lokale gebeurtenissen.

Inschrijven
Heb jij ook een passie voor poëzie en draag je Nissewaard een warm hart toe en wil je stadsdichter van Nissewaard worden? Stuur dan uiterlijk 8 januari 2023 twee gedichten in via communicatie@nissewaard.nl onder vermelding van stadsdichter. Je maakt één gedicht over 'Ontmoeten in Nissewaard' en stuurt één gedicht uit eigen werk mee. Elk gedicht is maximaal 300 woorden lang. Graag in de mail ook jouw naam- en adresgegevens vermelden. Voor meer informatie en de voorwaarden kijk op www.nissewaard.nl/stadsdichter
 

Lever een woord aan
Nissewaard is op zoek naar een nieuwe stadsdichter. Uit de inzendingen selecteert de vakjury drie kandidaten voor de finale op 28 januari 2023. Deze drie krijgen 10 woorden, die ze moeten verwerken in een nieuw gedicht. Je kunt deze woorden voor hen bepalen! Alle inwoners uit Nissewaard kunnen woorden aanleveren die passen bij het thema. In De Boekenberg staat een box waarin de woorden verzameld worden, maar insturen via communicatie@nissewaard.nl kan ook. Onder vermelding van ‘woorden stadsdichter’.