TijdschriftenBieb

Gepubliceerd op: 18 april 2021 15:16

Lees tijdschriften op je telefoon of tablet. Van AutoWeek tot Yoga Magazine. De app is gratis voor bibliotheekleden.

Tijdschriften

De KB, de nationale bibliotheek van Nederland, test samen met bibliotheken of tijdschriften onderdeel moeten gaan uitmaken van het online aanbod. Daarom wordt deze TijdschriftenBieb tijdelijk aangeboden. Er zijn nu 16 titels beschikbaar. Je kunt zoveel tijdschriften lezen of downloaden als je wil.

Tijdelijke app

Je kunt kiezen of je een tijdschrift wil 'lezen' of 'downloaden'. Bij ‘lezen’ wordt niet gelijk het hele tijdschrift gedownload, maar gaat dit pagina voor pagina. Zo kun je sneller kijken of dit tijdschrift iets voor je is. Weet je al dat je meer wil lezen van dit tijdschrift? Dan kun je het blad direct helemaal downloaden zodat je ook offline kunt lezen.

Een geleend tijdschrift blijft 3 weken op je apparaat staan, daarna verdwijnt het automatisch. Je mag zoveel tijdschriften lezen als je wilt. Houd wel rekening met de ruimte op je telefoon of tablet. Je kunt ook altijd tijdschriften verwijderen van je apparaat om ruimte te maken voor weer andere titels of nieuwe edities. Dit kan één voor één, in ‘Mijn Leesmap’, of allemaal tegelijk via ‘Wissen’.