Volg een cursus Engels in de bieb

Gepubliceerd op: 12 september 2022 15:56

Kitty van der Linden is taaldocent Engels bij Volksuniversiteit de Boekenberg. Vol enthousiasme vertelt ze over hoe leuk ze het vak vindt en waarom ze docent is geworden.

Het is niet erg om fouten te maken
“Het moet leuk zijn om Engels te leren, cursisten leren bij mij de basis en ik zorg ervoor dat ze zich veilig voelen in de les. Daar bedoel ik mee dat het niet erg is om fouten te maken. Je mag zelf bepalen of je iets klassikaal wilt bespreken wat je moeilijk vindt. Ik vind het erg belangrijk dat er een klik is tussen de cursisten en aan de hand van woordpuzzels en vertaalzinnen probeer ik mijn lessen leuk te houden. Dat is ook zo leuk aan dit vak. De mensen komen bij mij om te leren en ik probeer dat op een zo’n leuk mogelijke manier van lesgeven te doen”

Over de docent
Kitty heeft haar opleiding succesvol afgerond en is na haar stages begonnen als docent Engels op een middelbare school. Wat ook fijn was voor haar gezin. Zij was nu in de schoolvakanties vrij en als de kinderen naar school gingen kon zij doen wat ze echt leuk vond. Een paar jaar geleden is ze begonnen aan de Volksuniversiteit.

Maak je verstaanbaar op vakantie
“Engels is een taal die veel gesproken wordt. Toch zijn er nog veel volwassenen die de taal niet beheersen. Ze willen graag ook verstaanbaar zijn als ze op vakantie zijn, maar er zijn ook veel cursisten die het leuk vinden om weer nieuwe dingen te leren. Bij mij leer je de basis. Vind je het leuk en wil je verder doorstromen dan kan dat ook bij mij of bij een van mijn collega’s.

Over de cursus
Een cursus duurt 22 weken en er is plek voor 15 cursisten. De Engelse cursus wordt bij de Ring van Putten gegeven. In de Boekenberg is de kennismakingsles en uiteraard beschikken wij ook over boeken in de Engelse taal.


 

Meer weten? Bekijk het cursusprogramma van de Volksuniversiteit