Voorleesmarathon

Gepubliceerd op: 15 oktober 2021 13:16

Op woensdag 27 oktober organiseren Bibliotheek de Boekenberg en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta een heuse voorleesmarathon. Van 9.00 tot 21.00 uur zal er continu worden voorgelezen door bekende kinderboekenschrijvers, schoolklassen en andere lokale gasten. De marathon is live vanuit De Boekenberg te volgen of je kunt meeluisteren en –kijken via een livestream.

Met de voorleesmarathon slaan de bibliotheken de handen officieel ineen voor een gezamenlijk Team Jeugd & Educatie op heel Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee.

Bekende kinderboekenschrijvers
Overdag kunnen kinderen genieten van de verhalen van bekende kinderboekenschrijvers waaronder Thijs Goverde, Mark Janssen en Marieke van Ditshuizen. Ook verschillende prentenboekfiguren zoals Rupsje Nooitgenoeg, Dikkie Dik en de Gruffalo brengen een bezoek aan de voorleesmarathon. Zo kunnen kinderen op school, thuis of in de bibliotheek luisteren naar de allermooiste verhalen.
Tussen deze optredens door lezen bekende en minder bekende lokale voorlezers hun favoriete boek voor. Vanaf 19.00 uur is er een speciaal programma voor volwassenen.

Samen sterker
“We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: (voor)lezen is niet alleen leuk, maar ook enorm belangrijk voor ieder kind. En je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! We zetten ons in voor leesbevordering, digitale geletterdheid en educatie voor alle kinderen op Voorne-Putten en Goeree Overflakkee. We werken intensief samen met het voorschoolse-, primair en voortgezet onderwijs en organiseren tal van lesprogramma’s, scholingstrajecten en inspiratiesessies. Samen werken we aan het ontwikkelen van een rijke taalomgeving en gelijke kansen.” zo zeggen de beide teamleiders Educatie & Sociaal Domein, Evelien Goedknegt en Mirjam Vancrayelynghe van Bibliotheek de Boekenberg en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta.

De voorleesmarathon wordt mede mogelijk gemaakt door Probiblio.