Jeugd | 0-6 jaar

De bibliotheek is er voor baby's, peuters en kleuters.
Zo worden onze kleintjes later grote lezers.

Lees deze e-books op je mobiel of tablet

Naar alle e-books op jeugdbibliotheek.nl

Kinderen gratis lid

Tot 30 jaar is een abonnement op de bibliotheek gratis! Je mag de leukste boeken, tijdschriften en films lenen. En ben je per ongeluk een keertje wat later met terugbrengen? Dat geeft niks, je hoeft geen boete te betalen.

Baby's houden van boeken

Naar BoekStart

Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen! Ouders kunnen hun baby gratis inschrijven en ontvangen meteen een mooi BoekStart koffertje cadeau.

Vier de Kinderboekenweek!

We duiken de geschiedenis in! We dansen op verhalen over dino’s, schilderen als Rembrandt van Rijn en luisteren naar meesterverteller Arend van Dam. Vergeet je niet aan te melden, want er is beperkt plek!

Digitale voorleestas

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.

Uitgelicht: Bee-Bot

Naar BoekStart

Kunnen jonge kinderen leren programmeren? Jazeker! Met de gratis Bee-Bot app leren ze spelenderwijs hoe ze dit vrolijke bijtje opdrachten kunnen geven. Hiermee leggen ze een basis voor het programmeren.

Laatste nieuwsbrief

We hebben een uitgebreide dienstverlening voor peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen. Zij ontvangen een nieuwsbrief boordevol tips, opdrachten en inspiratie. Wil je deze nieuwsbrief ook ontvangen? Meld je aan

Voorleesfilmpjes

Lees alles over de Kinderboekenweek

Bekijk de voorleesfilmpjes van de Voorleeshoek, Bereslim, SchoolTV en Wepboek. Ook als je geen bibliotheekaccount hebt kun je nu onbeperkt genieten van mooie filmpjes!

Digitale prentenboeken voor iedereen

LuisterBieb

Iedereen kan tot 1 juli onbeperkt digitale boeken lezen via Boekpakket. Ook AVI-boekjes! De prentenboeken zijn met voorleesfunctie. De boekjes kun je lezen op een computer en tablet.

Boekentip 0-3 jaar: 'Bobbi naar de speelzaal'

Bobbi gaat naar de speelzaal. Hij gaat puzzelen en speelt met zijn vriendjes. Bobbi speelt nu met de blokken. ‘Kom je helpen, beertje Tom?’ Wat wordt dat een hoge toren! Bekijk het hele boekenfilmpje in De Voorleeshoek. Log in met je bibliotheekaccount.

Boekentip 3-6 jaar: 'Klaar voor mijn dag'

Goedemorgen! Ik ben klaar voor een nieuwe dag. Tanden poetsen, plassen, ontbijten, aankleden en naar school gaan: ik kan het allemaal zelf! Toch, papa en mama?  Bekijk het hele boekenfilmpje in De Voorleeshoek. Log in met je bibliotheekaccount.

E-book 'Corona, wat is da?'

Het coronavirus uitleggen aan een kind van 4 jaar? Met leuke gedichtjes is dat een stuk makkelijker! Leen het e-book Corona, wat is da? bij de online bibliotheek. Veel leesplezier!

E-book 'Corona?'

Hoe leg je aan je kind uit dat het van de een op de andere dag niet meer naar school mag? Niet meer bij oma op schoot? Geen kinderfeestje? Leen het e-book Corona bij de online bibliotheek.

Prentenboeken Top 10