Jeugd | 0-6 jaar

De bibliotheek is er voor baby's, peuters en kleuters.
Zo worden onze kleintjes later grote lezers.

Lees deze e-books op je mobiel of tablet

Naar alle e-books op jeugdbibliotheek.nl

Kinderen gratis lid

Tot 18 jaar is een abonnement op de bibliotheek gratis! Je mag de leukste boeken, tijdschriften en films lenen. En ben je per ongeluk een keertje wat later met terugbrengen? Dat geeft niks, je hoeft geen boete te betalen.

Baby's houden van boeken

Naar BoekStart

Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen! Ouders kunnen hun baby gratis inschrijven en ontvangen meteen een mooi BoekStart koffertje cadeau.

Volg een activiteit

Kom gezellig luisteren naar het voorlezen, doe mee met een workshop peuterdans, kijk naar de mooie films in de peuterbios en bezoek het maandelijkse mamacafé. Er worden wekelijks leuke activiteiten georganiseerd.

Digitale voorleestas

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.

Uitgelicht: Bee-Bot

Naar BoekStart

Kunnen jonge kinderen leren programmeren? Jazeker! Met de gratis Bee-Bot app leren ze spelenderwijs hoe ze dit vrolijke bijtje opdrachten kunnen geven. Hiermee leggen ze een basis voor het programmeren.

Laatste nieuwsbrief

We hebben een uitgebreide dienstverlening voor peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen. Zij ontvangen een nieuwsbrief boordevol tips, opdrachten en inspiratie. Wil je deze nieuwsbrief ook ontvangen? Meld je aan

Voorleesfilmpjes

Lees alles over de Kinderboekenweek

Bekijk de voorleesfilmpjes van de Voorleeshoek, Bereslim, SchoolTV en Wepboek. Ook als je geen bibliotheekaccount hebt kun je nu onbeperkt genieten van mooie filmpjes!

Digitale prentenboeken voor iedereen

LuisterBieb

Iedereen kan tot 1 juli onbeperkt digitale boeken lezen via Boekpakket. Ook AVI-boekjes! De prentenboeken zijn met voorleesfunctie. De boekjes kun je lezen op een computer en tablet.

Boekentip 0-3 jaar: 'Wies wil een kangoeroe'

Wies wil een huisdier. Liefst een giraf, maar die is iets te groot. Een kangoeroe dan? Bekijk het hele boekenfilmpje van Wies wil een kangoeroe in De Voorleeshoek. Log in met je bibliotheekaccount.

Boekentip 3-6 jaar: 'Lentekriebels'

Kolletje en haar vriendje Dirk leren wat Lentekriebels zijn, zien dansende koeien en ontdekken de eerste vlinder. Bekijk het hele boekenfilmpje in De Voorleeshoek. Log in met je bibliotheekaccount.

Prentenboeken Top 10