Jeugd | 0-6 jaar

De bibliotheek is er voor baby's, peuters en kleuters.
Zo worden onze kleintjes later grote lezers.

Lees deze e-books op je mobiel of tablet

Naar alle e-books op jeugdbibliotheek.nl

Kinderen gratis lid

Tot 30 jaar is een abonnement op de bibliotheek gratis! Je mag de leukste boeken, tijdschriften en films lenen. En ben je per ongeluk een keertje wat later met terugbrengen? Dat geeft niks, je hoeft geen boete te betalen.

Baby's houden van boeken

Naar BoekStart

Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen! Ouders kunnen hun baby gratis inschrijven en ontvangen meteen een mooi BoekStart koffertje cadeau.

Digitale Voorleestas

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.

Voorleesfilmpjes

Lees alles over de Kinderboekenweek

Bekijk de voorleesfilmpjes van de Voorleeshoek, Bereslim, SchoolTV en Wepboek. Ook als je geen bibliotheekaccount hebt kun je nu onbeperkt genieten van mooie filmpjes!

Digitale prentenboeken voor iedereen

LuisterBieb

Iedereen kan tot 1 juli onbeperkt digitale boeken lezen via Boekpakket. Ook AVI-boekjes! De prentenboeken zijn met voorleesfunctie. De boekjes kun je lezen op een computer en tablet.

Boekentip 0-3 jaar: 'Luuk en Lotje. Het is herfst!'

Het is herfst! Luuk en Lotje gaan in de tuin spelen. Tussen de blaadjes op de grond vinden ze een egeltje. Die maakt zich klaar voor zijn winterslaap. Luuk en Lotje willen de egel graag helpen! Ze gaan een nestje bouwen. Zal dat lukken, denk je? Bekijk het hele boekenfilmpje in De Voorleeshoek. Log in met je bibliotheekaccount.

Boekentip 3-6 jaar: 'Kolletje & Dirk - Herfstbeesten'

‘Meneer De Jong voelt zich niet zo lekker en vraagt of wij Doerak willen uitlaten,’ zegt ze. ‘Natuurlijk willen we dat,’ zegt Kolletje. ‘Ja, Doerak is leuk,’ vindt Dirk ook. ‘Nou, dan gaan we de regenkleren maar aantrekken,’ zegt mama. Bekijk het hele boekenfilmpje in De Voorleeshoek. Log in met je bibliotheekaccount.

E-book 'Corona, wat is da?'

Het coronavirus uitleggen aan een kind van 4 jaar? Met leuke gedichtjes is dat een stuk makkelijker! Leen het e-book Corona, wat is da? bij de online bibliotheek. Veel leesplezier!

E-book 'Corona?'

Hoe leg je aan je kind uit dat het van de een op de andere dag niet meer naar school mag? Niet meer bij oma op schoot? Geen kinderfeestje? Leen het e-book Corona bij de online bibliotheek.

Prentenboeken Top 10